Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Paulinko no i stało się...magnolia poszła na kompostownik,leciutko ją wyjęłam z ziemi,coś ja zjadło :(
No trudno,posadziłam na jej miejsce 8 narcyzów.Na wiosnę zakwitną:)

Moniś ach sama nie wiem...ja szybko się zrażam.Tak samo mam z różami.Na Pastellę patrzę z politowaniem,taka biedulka ,mizernotka jedna:)Zobaczymy,sa inne fajne roslinki,wydaje mi się,że to majowe przymrozki,albo coś ja zjadło...

Aguś fajnie,że wpadłaś.... :D Zapraszam częściej w moje skromne progi :wit
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu czasami trzeba popróbować z przesadzaniem. Ja też tak mam jak coś brzydko wygląda wyrzucam lub zmieniam miejsce i czasami się udaje odzyskać roślinkę. Najgorsze mam problemy z kwaśnolubnymi, ale jeszcze raz spróbuję z wrzosami. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jeszcze nigdy nie przesadzałam róży....w tym roku to zrobię.Jedna róża marnieje,zauważyłam,ze miejsce jej chyba nie służy.
szkoda,bo to rabatka przy płocie.Tam jest piasek....to pewnie dlatego....no nic wezmę się za kopanie i przygotowanie dla niej lepszego miejsca :wink: Wrzosy rosną u mnie w zacienionym miejscu,tylko troszkę słońca po południu je pieści...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Idzie pomalutku jesień.Hortensje przebarwiają się na różowo...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowe,trzy wrzosy posadzone:) Ale się cieszę :heja

Obrazek

Rabata na nowe różyczki już prawie przygotowana.Potrzebuję kupić rolborder na all:)

Obrazek

A taki widoczek...trawa sie prosi o koszenie :lol:

Obrazek

Oczko wodne,a w nim moje kochane rybki:)

Obrazek

Moja jedyna pomarańczowa z największych...

Obrazek

Obrazek

Nowe narcyze...już posadzone na miejsce magnolii...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Annes 77 pisze:Idzie pomalutku jesień.

Obrazek
Eee tam, jaka jesień ... tfu, tfu, na psa urok!!! Zobacz jaka energia płynie z tej fotki powyżej, sama radość i chęć trwania! Nie damy się, nie damy się, nie ... ;:333 !

Aniu, jeszcze masz dużo czasu do przemyśleń zimową porą o magnolii :D . Zobaczysz przyjdzie wiosna, otworzą ogrodnicze sklepy, a tam ...kwitnące magnolie i zapragniesz na nowo 'Żółtego ptaszka" ;:108 . Jestem przekonana :D . Tylko już wtedy będziesz mądrzejsza o doświadczenie i do 'zimnej Zośki' potrzymasz we włókninie i już :uszy . A jaka jest największa z cnót ogrodnika? Na pewno wiesz, ale pozwolisz, że przypomnę: c-i-e-r-p-l-i-w-o-ś-ć !!!
Nie trać nadziei ;:3 !!! I proszę też mi o tym przypomnij, kiedy będę mieć doła ogordowego, ok?

Ależ Ty masz jeszcze miejsca na różyczki :shock: ! Oczywiście zazdraszczam ... 8-) .
:wit
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś masz rację cierpliwość jest bardzo ważną cechą ogrodnika:)Ale ja do nich nie należę :;230
Miejsca mam sporo jeszcze,ale na jednym skrawku stoi huśtawka ze zjeżdżalnią dla dzieci,a druga niewielka część to kawałek warzywniaka mojej mamci.Nie będę jej zabierać największej przyjemności,czyli pielenia grządek.Mama podziwia moje kwiaty,a ja jej pomidorki.Wszyscy korzystamy z naszej działeczki:)
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic to, nie przejmuj się, że cierpliwości nie masz. Ona sama w nas wnika, nie wiadomo kiedy ... :lol: .
Fajnie masz z mamcią :D . Też bym chciała, żeby mi ktoś opielił grządki czy rabatki, wszystko jedno co :wink: . Nawet raz w roku. No i przyjemnie na pewno Wam się rozmawia o roślinkach.
A zjeżdżalnia to chyba już niedługo nie będzie potrzebna :wink: ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Witam.Przyjemny ten Twój zakątek Annes!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś zjeżdżalnia nie będzie potrzebna,wymontuję ją hehe..a na huśtawkach nawet ja stara się pohuśtam czasem :;230
Przypominają mi się wtedy dziecięce lata:)Fajnie było.....moja mama jest z tych co nie usiedzi ...ciągle coś pieli,wyrywa,przesadza.Często pije kawę,gdy już jest zimna brrrr :wink: Ostatnio nawet kosi sama trawę,no nie wiem,czy tak dobrze:)
Na początku mówiła"Po co sadzisz tyle róż,wszędzie będziemy się kłuć" :;230

WitajHagaart :wit dzięki :heja
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, zauważyłam u swojej mamy bardzo podobne zachowanie ;:108 . Po prostu rzuca się na robotę ;:134 , jak tylko zajedzie na działkę. A potem dosłownie nie potrafi skończyć. Zjada coś, jak już opadnie z sił i z powrotem ryje w ziemi, dźwiga kamulce, albo właśnie kosi trawę. Jak ma to wszystko zrobione, to bierze się za porządki w schowku na narzędzia ogrodnicze i takie tam różne drobiazgi. Normalnie nie mogę z nią :twisted: . A zwróć jej uwagę, że za dużo pracuje ... :shock: :shock: :shock: . Nie daj Bóg!!! Wydaje mi się, że jest to jakaś podświadoma (lub właśnie świadoma) obawa przed utratą sprawności fizycznej, spowodowaną wiekiem. Tylko u Twojej mamci ta kawa to faktycznie nie bardzo ... :roll: . Może porozmawiaj z nią o swoich obawach o jej zdrowie? Wiesz, do matki zwykle trafia zatroskanie córeczki ... :wink: .

Szczerze, to zazdroszczę Ci Anuś tej huśtaweczki. Rownież bym skorzystała ... :lol: . Kurcze, jak dziewczynki, były malutkie, to taki sprzęt rekreacyjny do ogródka był okropnie drogi i po prostu nie kupiliśmy go. A teraz, będąc w Obi, widziałam przeceniony posezonowo na ok. 250zł. Cena do przełknięcia, ale obecnie już nam nie potrzebny ... :x . Ale pocieszam się, że zamiast tego mam miejsce na dodatkowe rabaty :D . Nie ma wyjścia > trzeba znajdować pozytywy ;:108 !

A powiedz, czy budowa LM w Twojej okolicy ma się ku końcowi :wink: ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, nie wiedziałam, że tutaj też masz swój zakątek :oops: , przypadkiem na niego trafiłam.
Piękny ogród, dużo różnorodnych roślin, nie tylko różyczki ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś ale moja mamcia słuchać mnie nie chce...ile ja się jej nagadam"Chodź,usiądź na chwilę,odpocznij".
A gdzie tam,jak do słupa gadasz;)Ja troszkę bym z nią porozmawiała o kwiatkach itp...
Ostatnio jak byłam chora dzwonie do niej i pytam"Mami jakieś różyczki zakwitły ?A mama na to,że tak ta różowa:) :;230
A ja na to"Ale która?",-"No ta przy płocie" hehehehe I tak sobie gadamy:)Zawsze mi raźniej kiedy jest ze mną,tak czy inaczej:)
Huśtawkę kupiliśmy tylko dlatego,że mój syn nudził się na działce,a tak zawsze się pobuja itd.Ale ostatnio to i huśtawka go nie przekonuje....nuda...są lepsze zajęcia:)
Za to córcia ogrodniczka pełną buzią:) Ostatnio wymyśliła,że posadzi drzewo.Zjadła jabłko,a pestki zakopała w najdalszym zakątku działki,zrobiła krzyżyk patykiem i stanowczo oznajmiła,że tutaj nie wolno deptać ;:224 Ale się uśmiałam :;230
Mówi,że uwielbia różę Tip Top,bo ma fajną nazwę,a nie dlatego,że ładna:) Na szczęście nie protestuje i chętnie jedzie ze mną.
Wzięło mnie dziś na pisanie hehhehe...

Anetko cieszę się,że mój wątek jednak trwa:) Zawsze gdzieś znikał z tyłu :D
Dziękuję za miłe słowa,buziaki,zaglądaj jak będziesz miała chwilkę:) :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no to masz kochaną mamuśkę......moja za Chiny się nie przyzna, że kocha roślinki, zawsze jak do niej dzwonię gdy jestem w jakimś ogrodniczym i mówię, że jest to i to to słyszę: Kochanie, to jest Twoja działka, rób co chcesz...a po chwili namysłu słyszę: a właściwie weź ładnie bedzie wyglądało :;230 a jak jest w kolorze czerwonym to na pewno weź :;230
jak ta lilia dzisiejsza :;230 albo stoi przy czymś i myśli......jak podchodzę i się pytam co jest słyszę nic nic.....a po chwili....hmmmm szkoda, że tu nie ma.....jakieś roślinki, kwiatka i mina kota ze Shreka :;230 :;230
i tak u mnie powstał ogródek ziołowy, zniknął stary żywopłot i mam nowy, jest pigwowiec, jest ta rabatka prezentacyjna....no przez nią i jej oczka :;230 :;230
i dodatkowo jest szkodnikiem - pożera pomidory i demoluje winogrono :;230 ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha to Twoja mamcia lubi czerwony? Moja lubi róż i róże wielkokwiatowe.Kiedyś dawno temu moja babcia miała swoją działkę,na której miała szpaler czerwonych róż.Kto by pomyślał,że ja teraz mam na nie hopla:)Widocznie mam to po mojej babci ;:108
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe lubi? ja mówie, że ona ma ambę na punkcie czerwonego.....czerwona kurteczka, czerwona torba, czerwone butki, czerwona bluzka .....ba nawet wlosy farbuje na czerwień :;230 :;230
nawet okulary dobierała tak, żeby były czerwone :;230

a teraz staram się tak kupowac roślinki, żeby miały coś czerwonego bo wiem, że mnie nie zamorduję ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”