Jolu moje "stare" zmowity się nie wykładają. Ten ostatni to niedawny zakup i chyba przez to jest taki leżący - zaczął rosnąć w papierowej torebce w altanie. Sadziłam go do ziemi już z pąkami. Ale opakowaniu napisane było, że wsadza się zimowity na głębokość 15cm.
Lawenda witaj

dziękuję za miłe słowa. Właśnie nie wiem co z tym hebe zrobić - kiedyś już wsadziłam na zimę do gruntu i mi przemarzło, teraz kombinuję jakby je przechować przez zimę. Może w domu na parapecie się uda? Tylko czy nie będzie za ciepło? Muszę się doszkolić w tym temacie. Wiklinowa osłonka na donicę też bardzo mi się podoba. Szkoda, ze mam taki mały balkonik, ze nie mogę mieć ich więcej. Nawet zdjęcia porządnego nie mogłam zrobić.
Maju to był zupełny sponton, tych róż było już strasznie mało jak Agnieszka pojechała. Były u niej w ogrodniczym, nawet nie udało się jej kupić dla tych dziewczyn, które napisały do niej. Powiem Ci, ze to jest strasznie przykre, że tylko niektóre sklepy maja takie fajne róze. U mnie totalne dno w tym temacie -muszę zamawiać przez internet, a wolałbym wszystkie takie w donicach kwitnące kupować -zwłaszcza, że akurat te jak na takie mało spotykane odmiany nie były drogie. Bo w Obi owszem są często takie w donicach ale ceny z kosmosu.
Anetko ja również się cieszę, ze dla Ciebie jeszcze były. Mam nadzieję, ze przetwają zimę i będziemy się nimi cieszyć również w przyszłym roku.
to moze jeszcze kilka rózyczek -wszyscy je lubią
Pirouette w dwóch odsłonach
cudo od Bogdana z all
Heritage
Dolly
Pomponella i Heritage w tle