Haniu witam cię serdecznie, masz piękny ogród i tak jak już napisali ci wyżej zawsze znajdziesz pomoc, nie bój sie pytać nawet najbardziej błache sprawy.
Widzę,że po wielu perturbacjach udało Ci się umieścić fotki,No i dobrze,bo z przyjemnością ogląda się taki ładny i zadbany ogród!czekam na więcej zdjęć , bo wiesz,że apetyt rośnie w miarę jedzenia!
Haniu,witaj na naszym forum!
Cześć Iwa! Mój ciekawy cis to nie cis tylko jałowiec. Przyciełam go sama, ponieważ bardzo się rozrósł i wkrótce zająłby pewnie połowę działki. teraz wiosną i w sierpnu przycinam go ugóry formując czuprynki a na pniu obrywam niepożądane przyrosty.Dzięki takiemu rozwiązaniu trawka łapie więcej promieni słonecznych no i jest ciekawie. Pozdrawiam!
Dziękuję wszystkim za miłe słowa o moim ogrodzie. To nie jest ogród przydomowy tylko działka rekreacyjna, ale można mieszkać w altanie latem.Ktoś pytał o region. Mieszkam w kujawsko - pomorskim. Pa Pa! Małgosiu będą zdjęcia, ale jutro Pozdrawiam!
Witaj Hanno.
Właśnie zwiedziłem twój ogród, jest bardzo piękny i dobrze utrzymany. Jest wiele ciekawych rozwiązań. Jest super.
Co do piwoni to jeśli masz jakieś ich zdjęcie to pokaż. Przeważnie jest tak że są za głęboko posadzone. A może miejsce jej nie odpowiada. Teraz jest dobra pora przesadź je w inne miejsce i wsadź trochę płyciej niż są teraz.
ja też mam działkę rekreacyjną i w dodatku bez prądu, straszne tortury, ale przynajmniej działka ekologiczna, a co do piwonii powinny mieć korzenie około 10cm pod ziemią.
Witaj Hanno
Piękne ogród stworzyłaś przez pięć lat iglaki bardzo ładnie Ci rosną i kwiatków dużo -super A przy okazji -ja też z kuj-pomorskiego -tym bardziej miło powitać sąsiadkę
Witaj Haniu. Dzisiaj pospacerowałam po twojej działce, jest tak piękna, że nie miałam ochoty wyjść. Jest po prostu ślicznie zielono i kolorowo, bardzo lubię taki klimat. Jest przepięknie urządzona, masz bardzo ładną altanę (świetny pomysł z tarasem i schodkami) a oczko cudo. Pytasz o rododendrony i azalie, na zimę przykrywam korzenie korą lub torfem albo kompostem natomiast samych krzewów niczym nie osłaniam. Co do wejgeli to ma ona około 13-14 lat, wolno rośnie a kwitnie do zimy. Pozdrawiam Irena.