rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Wcale Ci się nie dziwie że masz słabość do niego bo jest śliczny
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Witaj , znowu u Ciebie widzę nowości , a kwietniczek lepiej już nie może wyglądać - super to wszystko skomponowałaś :)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że u Ciebie zaszły duże zmiany :) .
Fuksja szaleje - korzysta z końcówki lata i "biegnie" w górę :) , dracena pięknie rośnie ;:138 (u moich też wczoraj zaobserwowałam malutkie korzonki :tan ).
Mam nadzieję, że darowany bambus szybko się pozbiera, natomiast papirus wygląda bardzo efektownie ;:108 .
Kwietnikowa kompozycja jest świetna - roślinki są gęste i zdrowiutkie - śliczne ;:138 .
Za fitonie będę trzymać kciuki, żeby im się u Ciebie spodobało, a malutki cytrusek jest uroczy :) .
Fiołeczek przy oknie wygląda ślicznie :) .
Szkoda tych, które nie przetrwały, choć mam wrażenie, że cyklamen zbyt łatwy nie jest, paprotki również nie wszędzie się trzymają, a zielistkę też mam na koncie :oops: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, cieszę się, że nie jestem jedyną, która wykończyła zielistkę :lol:
Do zagłady cyklamena przyznała się mniodkowa, więc od razu mi weselej :wink:
Co do paproci, to też już w sumie trzecia, a licząc czasy narzeczeńskie sprzed lat to chyba nawet czwarta, więc jeśli ta się nie pozbiera, to raczej więcej paproci u siebie nie planuję.
Bambusa dziś wywaliłam, bo wyglądał coraz gorzej, a stał w przedpokoju, gdzie jest najwięcej kwiatów i zwyczajnie bałam się, ze taką osłabioną roślinę jakiś szkodnik albo choroba dopadnie i mi się rozniesie na resztę, a tego bym naprawdę nie chciała. Natomiast darowana z tego samego źródła kawa ma się nieźle i to mi wystarcza. ;:108
nowiko,dziękuję w imieniu lokatorów kwietnika i zarazem nie mogę się doczekać, kiedy mój fiołek będzie taki okazały jak twoje. Czy one kwitną po raz pierwszy, czy to starsze okazy?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze:
nowiko,dziękuję w imieniu lokatorów kwietnika i zarazem nie mogę się doczekać, kiedy mój fiołek będzie taki okazały jak twoje. Czy one kwitną po raz pierwszy, czy to starsze okazy?

Jagódko..fiołeczki kwitną i rosną jak chcą. Kiedyś ukorzeniałam z listka. Parę miesięcy to trwało zanim cokolwiek wypuścił. Potem zanim urósł, a następne parę miesięcy zanim zakwitł. ;:224 . Inny fiołeczek zakwitł mi mając zaledwie cztery malutkie listki. Tak więc są uparciuchy i uparciuszki... :;230 . Dziś w moim wątku domowym pokazałam swoje. Coś niecoś zostało z tych moich fiołeczków. :wink:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie no, kwietniczek wygląda teraz rewelacyjnie. ;:108
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

Jagódko fiołki to moja nowości :tan , kupiłam je teraz w biedronce po 4,50 szt, cena jak dla mnie bardzo dobra no i się skusiłam na początku kupiłam 2 a później jeszcze jednego dokupiłam - we 3 raźniej :D były tylko te 3 kolory , a szkoda bo najbardziej podobają się białe ,może innym razem :twisted:
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Dziękuję za podpowiedz.A fiołeczek słodziutki i kwitnie,więc mu dobrze u Ciebie ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Jagódko fitonki bardzo ładne a i kwietniczek wygląda super ubrany w te roślinki ;:63
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Chyba coś zjadło mojego posta wychwalającego kwietniczek ;:145 ;:144

a więc:
kwietniczek bardzo ładnie się prezentuje z lokatorami... szczególnie to najwyższe piętro zaskarbiło sobie moje ;:167
fittonki śliczne też mam razem posadzone :wink: nie dość że ładnie się prezentują to jeszcze oszczędność miejsca :)
cytrynki gratuluję i oby tylko tak dalej żwawo rosła :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Hej, większość postów przeczytałam już wczoraj, ale po raz pierwszy nie miałam siły odpisać pewnie z powodu uporczywego kataru.
Co do kwietnika, to jest to kwietnik "ruchomy" jak już pisałam, bo stoi przy drzwiach balkonowych, jak są zamknięte, a jak ktoś chce je otworzyć, to trzeba go przestawić, no ale ruch balkonowy wkrótce się mocno zmniejszy, więc jakoś to będzie :wink:
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pochwały. Gdzieś w głębi serca zakładałam, że on będzie najlepiej wyglądał w towarzystwie tych dwóch wiklinowych kwietników na ścianie. Wrzucam zdjęcie lekko kopnięte, ale jakoś nie mogłam inaczej ująć tego wszystkiego przy w miarę dobrym oświetleniu, bo przecież zdjęcie pod światło.
Obrazek
Dziś po przerwie wakacyjnej wyruszam do pracy na kurs językowy do technikum ogrodniczego, trzymajcie kciuki. :)
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Super to wygląda, szkoda, że takie małe zdjęcie i nie można powiększyć, zgłaszam reklamacje i poprosze jeszcze jedno większe ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

Również przyłączam się do reklamacji -chcemy duże zdjęcie ;:150
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

pójdę owczym pędem... jak reklamacja to silną grupą ;:65
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ja też z wami grupa się wzmacnia ! ;:65
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”