Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

W moim ogrodzie ;:177

Obrazek

Obrazek

Anioły na kratce :wink:

Obrazek

Przetaczniki tu i tam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żurawki bardzo się rozrosły

Obrazek

Obrazek

Dzwonek gargański

Obrazek
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo się cieszę Elu i już z góry bardzo dziękuję!
Twoje fotki to terapia dla duszy.
Pozdrawiam ;:138 :wit :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu przepiękne widoki :D przetaczniki wyglądają zjawiskowo.....powiem szczerze, że nie wiedziałam, że mogą wyglądać aż tak pięknie, a w takich obfitych kępach prezentują się zachwycająco :D I powojniki tak wspaniale Ci kwitną ;:138
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Różyczka z irysami wygląda cudnie ;:138 to zamierzony czy przypadkowy efekt ? przetaczniki z firletką , na to jeszcze nie wpadłam :;230 a ona tak się rozsiewa po ogrodzie
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit

Wpadłam tylko na chwilkę, bo od rana ostro działam w ogrodzie i zaraz idę dalej machać łopatą :wink:
Jasminodies pisze:Bardzo się cieszę Elu i już z góry bardzo dziękuję!
Twoje fotki to terapia dla duszy. Pozdrawiam
To cudowne, że moje fotki mogą koić czyjąś duszę....zaraz coś wstawię ;:196 ;:167
AGNESS pisze:Elu przepiękne widoki przetaczniki wyglądają zjawiskowo.....powiem szczerze, że nie wiedziałam, że mogą wyglądać aż tak pięknie, a w takich obfitych kępach prezentują się zachwycająco I powojniki tak wspaniale Ci kwitną
Agnieszko jak chcesz, to mogę Ci je dopisać do listy ;:108

Ujęcie 'zagęszczające' z ukosa daje wrażenie obfitego kwitnienia....taki trik :lol: :idea:
Powojniki wcale dobrze mi nie kwitną....tylko Błękitny Anioł dość mocno obsypał się kwiatami i nie chorował na uwiąd.
Inne miały tą chorobę, więc musiałam obrywać pędy, co się przełożyło na kwitnienie.
Co do wymiany, to może wieczorem jak już będę wolna, pospaceruję po Twoim ogrodzie i się porozglądam....może mi coś wpadnie w oko.... :wink:
tija pisze:Różyczka z irysami wygląda cudnie ;:138 to zamierzony czy przypadkowy efekt ? przetaczniki z firletką , na to jeszcze nie wpadłam :;230 a ona tak się rozsiewa po ogrodzie
Elu przypadek....przesadzałam tego irysa parę razy i wiecznie coś mu nie pasowało, aż posadziłam go na 'patelni' przed różą, i to je było to :!:
Rośnie i kwitnie aż miło :D
Śmiej się, śmiej paskudo.....to cho****stwo się rozsiewa, i to jeszcze jak ;:223 ....no i właśnie się posiała koło przetacznika, ale to już przeszłość....zmieniłam tu nasadzenie....przetacznik poszedł do tyłu bo za wysoki jest, firletka na kompost, a na jej miejsce posadziłam tawułki i brunerę.
Czekam teraz na dzień kwiatowy, to jeszcze dosadzę trzykrotkę i prymulki.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obiecane co nieco z mojego albumu ;:108

Liliowce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Budleja

Obrazek

Trochę host, których jeszcze nie dorwały ślimole

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Byłam popodziwiałam oczywiście liliowce bo to moja już trzyletnia miłość , coś długo się ciągnie i przestać nie chce :;230 hosty cudne uwielbiam je ale ... mam ileś sztuk zakątki zagospodarowane i ...przeszło mi :wink: chodzę podziwiam bo jest co ale żeby ściągać kolejne :roll: za to te brzydale , końca nie widać wzięło mnie wyjątkowo .
Co do fotki z iryskami ... widać się dogadali pasuje im towarzystwo dlatego tak pięknie razem wyglądają , mnie ta fotka urzekła :D
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07

Post »

Ellaa pisze: To cudowne, że moje fotki mogą koić czyjąś duszę....zaraz coś wstawię ;:196 ;:167
Moja dusza ogromnie się raduje ;:170 :tan
Czy Mini pearl bywa biały? mam obsesję na punkcie białych kwiatów. Zasadziłam irysy, chryzantemy, astry i jeżówkę. Wszystkie monotematycznie białe. Podobno - bo młode są i niektóre jeszcze nie zakwitły...
Ale im dłużej bywam u Ciebie Elu - tym bardziej kocham liliowce i zaczynam kombinować, co mnie nieco przeraża bo to co mam dobrze się jeszcze nie rozrosło to jest kwiatoholizm - roślinoholizm?
Powiedz proszę jak nazywa się roślinka która ma łodygi różowych kwiatów? Wiem że nie jest biała... hi hi ale ogród posiada też inne kolory i z różu ani fioletu nie zamierzam rezygnować :tan
Pozdrawiam cieplutko w ten piękny wrześniowy dzionek.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Eluś ;:196 piękne liliowce, żurawki i hosty aż podziw bierze że nie są poobgryzane przez ślimaki :roll: dobrze że nie widzisz moich :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Ellaa. Idąc liliowcowym tropem trafiłam do Twojego ogrodu. Masz piękne kwiaty. Bardzo mi się podobają, no i potrafisz rewelacyjnie uchwycić i pokazać ich piękno na fotografiach.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w słoneczne popołudnie :wit

Roboty w ogrodzie dużo, pogoda sprzyja pracom ogrodowym, ale niekoniecznie roślinom, które więdną z braku wilgoci w podłożu.
U mnie już ze 2 miesiące nie było porządnego deszczu :evil: ....w międzyczasie robię zapasy na zimę bo lubię mieć coś gotowego w spiżarce, ostatnio robiłam paprykę, aronię i maliny .....na forum czasu mi nie starcza :?

Papryka i dżemik malinowy

Obrazek

Ostatnie moje poczynania ogrodowe.

Tu zmieniłam nasadzenie bo poprzednie mi się nie podobało, może teraz będę zadowolona?
Rósł tu przetacznik i firletka - samosiejka.

Obrazek

Pracowałam dalej nad nową rabatą....w tle moja biedna tuja zapewne porażona przez opieńkę

Obrazek

Obrazek

Posadziłam sporo wiosennych

Obrazek

Ku mojemu zdziwieniu liliowiec Mini Pearl jeszcze ma ochotę zakwitnąć, oby tylko pogoda była ładna, to jeszcze mi umili jesień

Obrazek

Kwitnie miskant

Obrazek :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Byłam popodziwiałam oczywiście liliowce bo to moja już trzyletnia miłość , coś długo się ciągnie i przestać nie chce :;230 hosty cudne uwielbiam je ale ... mam ileś sztuk zakątki zagospodarowane i ...przeszło mi :wink: chodzę podziwiam bo jest co ale żeby ściągać kolejne :roll: za to te brzydale , końca nie widać wzięło mnie wyjątkowo .
Co do fotki z iryskami ... widać się dogadali pasuje im towarzystwo dlatego tak pięknie razem wyglądają , mnie ta fotka urzekła :D
Eluś piszesz tak zawile, że nie wiem o jakie to 'brzydale' Ci chodzi :( :?:
Ja też nie mam parcia na posiadanie wszystkich host na świecie....to co mam raczej już mi wystarczy, no może jeszcze kilka odmian mi się marzy, ale na tym koniec.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jasminodies pisze:Moja dusza ogromnie się raduje ;:170 :tan
Czy Mini pearl bywa biały? mam obsesję na punkcie białych kwiatów. Zasadziłam irysy, chryzantemy, astry i jeżówkę. Wszystkie monotematycznie białe. Podobno - bo młode są i niektóre jeszcze nie zakwitły...
Ale im dłużej bywam u Ciebie Elu - tym bardziej kocham liliowce i zaczynam kombinować, co mnie nieco przeraża bo to co mam dobrze się jeszcze nie rozrosło to jest kwiatoholizm - roślinoholizm?
Powiedz proszę jak nazywa się roślinka która ma łodygi różowych kwiatów? Wiem że nie jest biała... hi hi ale ogród posiada też inne kolory i z różu ani fioletu nie zamierzam rezygnować :tan
Pozdrawiam cieplutko w ten piękny wrześniowy dzionek.
Jasminodies, niestety, Mini Pearl jest brzoskwiniowa i już taka pozostanie.

Mini Pearl

Obrazek

Jeśli szukasz białego, to polecam 'Gentle Shepherd', który ma dużo bieli

'Gentle Shepherd'

Obrazek

Taki ogród w bieli pięknie się prezentuje, widziałam taką aranżację w ogrodzie Hortulus, wieczorem białe kwiaty 'świecą' w ciemności.
Liczę na to, że pokażesz swój ogród na forum ;:108

To prawda, że na forum można zakochać się w różnych roślinach, ja sama tak załapałam zarazka liliowcowego i hostowego :lol: ;:65
Dzięki takim zarazkom mój ogród wypiękniał, więc kwiatoholizm jest pożytecznym nałogiem :wink:

Nie bardzo wiem, o którą roślinę mnie pytasz....najlepiej wstaw jej fotkę ponownie.
Może chodzi Ci o rozpiętego na ogrodzeniu groszka bylinowego, a może o żurawki?
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:Eluś ;:196 piękne liliowce, żurawki i hosty aż podziw bierze że nie są poobgryzane przez ślimaki :roll: dobrze że nie widzisz moich :?
Joluś, to już przeszłość dla wielu moich host....niektóre są już tak podziurawione, że płakać się chce, ale nie pokazuję ich....a może powinnam, żeby nie było, że u mnie, to takie wszystko cacy.... :roll:
Może chcesz je zobaczyć....zrobię foki :lol:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

klio pisze:Dzień dobry Ellaa. Idąc liliowcowym tropem trafiłam do Twojego ogrodu. Masz piękne kwiaty. Bardzo mi się podobają, no i potrafisz rewelacyjnie uchwycić i pokazać ich piękno na fotografiach.
Witaj klio :wit

Bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę dla mojego ogrodu.
Dziękuję za komplementy, to miłe, że podobają Ci się moje zdjęcia ;:196

Staram się uchwycić piękno w kadr....robię to instynktownie, więc można powiedzieć, że właśnie tak mi w duszy gra.... :lol: ;:177
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”