Ogródek An-ki
Re: Ogródek An-ki
W programie będzie też o jesiennym nawożeniuan-ka pisze:http://www.kapias.pl/content/blogcategory/3/15/lang,pl/an-ka pisze:Maju co liche to liche.Lidlowskie kupiłam 3 szt i na razie stoją i nie walą się.Jednak mają po 1 róży i 1 pnącze.
Zobaczymy może ten nawał kwiecia wzmocni pergolę a nie przeciwnie.
Eluś no co ja mam ci napisać o First Lady.Ja jej nie lubię za to ,że zwiesza te główki i kwiatu nie widać.Widocznie słyszała moje narzekanie bo nagle strzeliła na 160-170 cm w górę .Jak zakwitnie to wreszcie będzie ją można oglądać w pozycji stojącej a nie na klęczkach.Jeśli posadzisz ją na stanowisku słonecznym to będziesz z niej zadowolona.
16.09-18.09.-dni otwarte.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu, jak ja bym chciała, żeby moje róże rosły i kwitły tak pięknie jak u Ciebie. U mnie Eyes... co prawda podrosła i zdrowa i ma 2 pączki, ale nie wiem czy zdąży zakwitnąć
Burgund Ice cały w plamki
A Cafe daj szansę, moja wypuściła właśnie pęd na 70 cm i pączki zaczynają się rozwijać, kwiaty trzyma dosyć długo.
I jak kolorowo jeszcze u Ciebie...

I jak kolorowo jeszcze u Ciebie...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu bardzo dziękuję za miłe spotkanie, jak zwykle rozmowom nie było końca.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ania, przytulasy do miłorzębu, to tak na wszelki wypadek...przecież młodo dziołcha z Ciebie
Kapiasów pewnie nie odwiedzimy, ale gdybyś natknęła się na jakieś piękności to
Oczy i Burgund będę zamawiać w najbliższym czasie, skusiłaś mnie skutecznie
Pana Andrzejka też polubiłam

Kapiasów pewnie nie odwiedzimy, ale gdybyś natknęła się na jakieś piękności to

Oczy i Burgund będę zamawiać w najbliższym czasie, skusiłaś mnie skutecznie

Pana Andrzejka też polubiłam

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna Pinky Winky- moja ma takie malutkie kwiaty, ale mam ją pierwszy rok. Ile lat ma Twój okaz?
Fantastyczna kompozycja z koleusów. Nigdy ich nie miałam. W przyszłym roku muszę to zmienić. Są śliczne.
Fantastyczna kompozycja z koleusów. Nigdy ich nie miałam. W przyszłym roku muszę to zmienić. Są śliczne.
Pozdrawiam Ida
Witaj Ido.Wiky Pinky ma dwa lata.Nie przemarza,ładnie rośnie i jest piękna-od bieli do purpury a każde jej przebarwienie jest wspaniałe.Koleuski tak szybko się ukorzeniają ,że można cały ogród nimi przystroić-obwódki albo tak zwana zapchaj dziura.
Maju już się nie mogę doczekać następnego.Tak sobie myślę,że po róże przyjedziecie więc będzie okazja.
Marysiu Foggio i u mnie Burgund i Lavender złapały plamy ale oczy są zdrowe i dalej kwitną na moją pociechę tak jak i burgund.
Cafe dam szansę bo przecież na obrazkach jest prześliczną różą.Teraz jest w donicy i ma się dużo lepiej niż na rabatce.
Współczuję Ci tej okropnej pogody.Nawet urokiem ogrodu nie możesz się za wiele nacieszyć.Buziaczki.
Basiu pewno ,że młodo ze mnie dziołcha
Jasne,że telefon będzie w pogotowiu tylko nie wiem czy dodałam Ciebie do kontaktów.Na wszelki wypadek zadzwoń do mnie.
Maju już się nie mogę doczekać następnego.Tak sobie myślę,że po róże przyjedziecie więc będzie okazja.

Marysiu Foggio i u mnie Burgund i Lavender złapały plamy ale oczy są zdrowe i dalej kwitną na moją pociechę tak jak i burgund.
Cafe dam szansę bo przecież na obrazkach jest prześliczną różą.Teraz jest w donicy i ma się dużo lepiej niż na rabatce.
Współczuję Ci tej okropnej pogody.Nawet urokiem ogrodu nie możesz się za wiele nacieszyć.Buziaczki.
Basiu pewno ,że młodo ze mnie dziołcha

Jasne,że telefon będzie w pogotowiu tylko nie wiem czy dodałam Ciebie do kontaktów.Na wszelki wypadek zadzwoń do mnie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Róża Rothenburg Castl.Mam ją 3 sezon.Piękny ,zwarty krzaczek około 80cm.Floribunda.Kwiaty różowe,a liście zdrowe,mocno zielone i błyszczące.Przy szalejącej plamistości- ona zdrowa.(bo pojedynczych plamek nie będe jej liczyła)

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anuś, myślę, że szkółkarze powinni dawać Ci róże za darmo do testowania!! Są obłędne, nawet we wrześniu!!
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

Moniko
Dziękuję za takie uznanie ale sama wiesz jak to z roślinkami bywa.
Fotografujemy te nadające się do pokazania
no chyba ,że na specjalne życzenie to i te paskudy.
Całuski.
Klematis kupiony jako Diana-niestety dziewczyny i ja mam taki jak Wy.Kupowałyśmy z tego samego pojemnika i wszystkie mamy takie same.Nawet mi się podoba i pasuje do moich róż.(New Dawn i Ghislaine de Feligonde.edynie z Vlatawą się kolorystycznie zleje.

Dziękuję za takie uznanie ale sama wiesz jak to z roślinkami bywa.
Fotografujemy te nadające się do pokazania

Całuski.
Klematis kupiony jako Diana-niestety dziewczyny i ja mam taki jak Wy.Kupowałyśmy z tego samego pojemnika i wszystkie mamy takie same.Nawet mi się podoba i pasuje do moich róż.(New Dawn i Ghislaine de Feligonde.edynie z Vlatawą się kolorystycznie zleje.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu,piekna ta piny winky.Też kupiłam sobie ją w tym roku.Podobają mi sie też twoje 2 zielone koleusy,takich kolorków akurat nie widziałam u nas.
Małgosiu kolorów koleusów jest taka mnogość,że u nas jest w czym wybierać.Właśnie ukorzeniam takiego pomarańczowo-bordowego.Teraz już się nie opłaca ale (chyba że zechcesz) w przyszłym sezonie mogę Ci wysłać szczepki albo już sadzonki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka