dostałam fotki od mojej koleżanki, która była.

Czyż nie piękna kolorystyka?
nie mieszkam w Sownowcu, tylko w Będzinie i muszę dojeżdżać. a chętnie pomagałabym w organizacji wystaw, niestety tata by mnie nie zawiózł. a co do storczyków, to ja nie zbieram gatunkowych, bo są za trudne w uprawie. Wolę hybrydy. a Vand jeszcze nigdy nie widziałam w innym miejscu niż wystawa. Muszę w końcu mieć tą wymarzoną Vandę. a rok temu było ich mnóstwo (23 marca). Mam nadzieję, że teraz będzie choć kilka, a wśród nich niebieska w kratkę - i mam nadzieję, że tym razem ona będzie moja.Jovanka pisze:Storczykowa :P
Podobanie to rzecz bardzo względna.
każdy ma inne spojrzenie, wiec nie usiłuj narzucać własnych osądów.
To co Tobie podobało *się , lub nie *pozostanie zupełnie obojętne ,
natomiast ocena wystawy to już jest inny kaliber .
Szkoda kwitować wyłącznie wystawy w stylu znanym - przytoczę Twoje słowa na innym forum
"że nie zwracasz uwagi na przekwitłe .... ,po mojej uwadze ,ze botaniczne też były.
Tupetu Ci nie brakuje .Ale wiedzy również , w stopniu umożliwiający właściwą ocenę.
Spojrzenie przez pryzmat Vand i Phalaeopsis zapewniam ,ze jest krzywym obrazem.
Nie znasz innych wystaw, porównywanie oczekiwań i Twojej wyobrażni , nikomu nie jest potrzebne.
Nikt nie musi być zwolennikiem okazów botanicznych . Nie sa cudowne w całości /jako roślny/ często przyszłe piekności sa leżące pokotem w skrzynkach bez doniczek,obeschnięte itp...I to nie są zaniedbania ,to trzeba znać.Kochać botanicznych też nie trzeba.
Ale wystawy są dla nich robione- inne tylko towarzyszą.Taka jest idea popularyzacji orchidei .
Te w Twoim zainteresowaniu łącznie z Vandami , sa w stałej sprzedaży w marketach.Obawiam się ,ze na wystawie będziesz rozczarowana małą ilością takowych.
Piszesz o rozczarowaniu - łomatko,zabraknie nam wyobrażni , aby skojarzyć oczekiwanie 14-15 latka z ofertą, gdy się tak niewiele rozróżnia.
Taka prawda i dlatego, nie jest uprawnione takie wychodzeie przed szereg dorosłych tylko dla własnego poklasku.
A ponadto ,przy wystawie jest praca fizyczna klubowiczów , od której się migasz.
Mieszkasz w Sosnowcu, przychodzisz na spotkania klubowe , więc.....
To byłaby frajda pochwalić się "ja to zrobiłam" to jest moja aranżacja- to moje pokazowe rośliny.
I tutaj nie jest ważny wiek,wiele młodych się angażuje , bo chce. Ty jesteś zawsze kibicem.
na razie nic z Twojego wkładu nie ma ,
Myślę,że opinia na cała Polskę musi być wyważona na forum. Bez skrajności.
Ciebie nie stać jeszcze na obiektywizm , więc z góry powstrzymuję Twoje zapędy .
Oczywiście zdjęcia, to inna sprawa- mozesz zamieścić w swoim wątku
...jako swoje autorskie spojrzenie na wystawę.
.Jovanka