Drzewka owocowe z allegro

Drzewa owocowe
Zablokowany
leff
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Drzewka owocowe z allegrooo

Post »

Lex pisze: Zadzwoń do tej pierwszej firmy i poproś o pana Majeskiego, jeśli go znajda to znaczy to, ze to ta sama firma, proste.

Pozdrawiam serdecznie
Dzwoniłem do Majewskiego bo tam podany był nr. telefonu i potwierdzili że to ich inne konto.
Pozdrawiam,

J
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lex a nie chciałbyś reklamować towaru?;) I jak najbardziej zrób zdjęcia, wysyłają to widać się nie wstydzą, my tez nie powinniśmy, a chętnie obejrzę jak wygląda zły materiał. Innym pewnie tez się przyda, zwłaszcza jeśli nie mają żadnego doświadczenia. Wracając do reklamacji, to by było ciekawe doświadczenie dla obu stron;)
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 23:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj,

Jeśli powiesz mi, gdzie mogę dostać jeżynę odmiany Gaj, czarna malinę odmiany Litacz i świdośliwę Smoky to wysyłam choćby zaraz! Prawda jest taka, ze te dwie to ich odmiany i mimo, ze jakość bardzo kiepska to i tak muszę wziąć od nich, bo nikt inny nie ma licencji na rozmnażanie i nie posiada tych odmian w swojej ofercie. A wielka szkoda!!!

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Psia kość !
I tak powstaje monopol.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ze strony instytutu w ***:
Brzena pisze:Działalność produkcyjna ukierunkowana była i jest na wytwarzanie materiału szkółkarskiego najwyższej jakości. Produkcja drzewek owocowych opierała się na własnym materiale wyjściowym. Zakład posiadał bowiem wolne od wirusów sady zraśnikowe i mateczniki podkładek .
Wraz z zaleceniami dotyczącymi uprawy poszczególnych gatunków i odmian roślin jagodowych, rozwijano w Zakładzie produkcję kwalifikowanych sadzonek. Dotyczy to porzeczek i agrestu, a także malin i jeżyn. W ostatnich latach rozwinięto produkcję mało znanych gatunków roślin owocowych, jak jagoda kamczacka, aktinidia, cytryniec chiński, dereń jadalny, róża wielkoowocowa i inne. Oddzielnym zagadnieniem jest produkcja sadzonek truskawek. Sadzonki najwyższej jakości pod względem zdrowotnym i wyjściowym ?superelita?, produkuje się od końca lat 60. Metody stosowane w produkcji szkółkarskiej są zróżnicowane, a więc tradycyjne polowe, pojemnikowe z ukorzenianiem roślin w szklarniach lub tunelach foliowych, a także metodą in vitro w kulturach tkankowych. Produkcja owoców uprawianych gatunków i odmian, miała przeważnie charakter eksperymentalny. Była jednak znaczącym źródłem dochodów i przykładem naśladowanym przez producentów z rejonów sadowniczych Podkarpacia.
Wyjątkową rolę w produkcji prowadzonej w gospodarstwie Brzezna odegrał kierownik tego gospodarstwa Andrzej Gasparski, pracujący na tym stanowisku przez 40 lat.

Rozumiem, ze to jest najwyższej jakości superelita:

Obrazek Obrazek Obrazek

Na maila wysłanego do instytutu oczywiście przez tydzień czasu nikt nie potrafił odpowiedzieć, pewnie byli zajęci badaniem właściwości owoców. Mam tylko nadzieje, ze nie używali tego do tego sadzonek typu superelita :) Dodam, ze na wysłanie sadzonek czekałem ponad miesiąc, bo pan magazynier był na urlopie a później na chorobowym. Boże, co za kraj!!!!
Aby było jasne to na zdjęciach mamy świdośliwę, malinę czarna Litacz i jeżynę Gaj.

Pozdrawiam serdecznie
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Na allegro dziś widziałam nową szkółkę 25 lat tradycji.. **** Trochę znajomawo mi stylistyka wygląda ale spójrzmy tu :
- konkretnie znak wodny na zdjęciu. Czyżby "współpracowali"? Czy to takie ładne przebranko a zdjęcie typu ups ;) Straszliwie dużo odmian mają powiedziałabym ;)
Nie podajemy linków do alleg
lord_black
50p
50p
Od: 3 wrz 2011, o 20:14

Post »

Widze,ze juz zmienili szate graficzna :D i w koncu podali jakies dane adresowe na aukcjach. Zaryzykowal juz ktos zakup?
pomolog
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2008, o 18:51

Post »

Mnie temat allegro a drzewka owocowe dawno przestał interesować, aczkolwiek Późna z Modern, Żyrdawka tudzież Książę Albert nadal wywołują niezłą zabawę :D
Pozdrawiam serdecznie :wink:
Simon
100p
100p
Od: 14 wrz 2011, o 22:24

Post »

loeb pisze:Na allegrooo dziś widziałam nową szkółkę 25 lat tradycji.. Trochę znajomawo mi stylistyka wygląda ale spójrzmy tu :
- konkretnie znak wodny na zdjęciu. Czyżby "współpracowali"? Czy to takie ładne przebranko a zdjęcie typu ups ;) Straszliwie dużo odmian mają powiedziałabym ;)
2 opcje, albo współpracują (w co wątpię), albo podkradają zdjęcie co jest dość pospolite na allegr0.
Winogrodek
200p
200p
Od: 14 gru 2010, o 20:34

Post »

Może to nowe wcielenie *** ?
Są jak tamci z Zamościa.
x_r-t

Post »

Można to bardzo łatwo sprawdzić. Wystarczy porównać numery kont bankowych obydwu wystawiających z aledrogo. Wprawdzie konto ... jest już nieaktywne, jednak w archiwum można znaleźć informacje o nich.
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obie firmy maja ten sam adres. Trzeba by poinformować allegro.

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Giecikowa
200p
200p
Od: 13 lut 2011, o 09:35

Post »

A miał ktoś styczność z to ponoć gospodarstwo szółkarskie Pana Nowika. Interesuje mnie ich oferta tylko nie wiem czy warto?

Naleweczko jesteś zadowolona z drzewek od TerciTJ? Bo też mają fajną ofertę
Pozdrawiam Dorota:)
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45

Post »

Kupiłem sadzonki jeżyny Polar z korzeniem zapakowanym w folię. Zdecydowałem się na nią dzięki Waszym (a szczególnie Lexa) opiniom. Zależy mi na tym żeby stawiła czoło mrozom. Okryję tylko na tą zimę, a w następne ma sobie radzić sama.
Mam tylko małą wątpliwość czy to na pewno Polar :? . Sprzedawca (***- pod Radomiem) zapewniał, że to na pewno ta odmiana, ale na etykiecie przygotowanej do sprzedaży jest tylko ogólna nazwa. Że to niby uniwersalne opakowanie. Wybierałem osobiście więc sama sadzonka wygląda dobrze.

Obrazek

Pozdrawiam
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruska jest ,wiec z pewnością polar. Nie wiadomo tylko czy przez duże P. Ja polecałem Polara ale z pewnego źródła a nie jakieś ukraińskie niewiadomoco :) Nie rozumiem, szkoda wam 20 PLN zapłacić za przesyłkę? Sadzonki od Krzewińskiego dostałem naprawdę fantastyczne!

Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”