Witajcie wszyscy moi goście.
Jestem niedobra gospodyni, wiem. Więcej pracy, mało czasu dla siebie i mnóstwo przygotowań do ślubu=zaniedbane forum.
Postaram się bardziej regularnie zaglądać i uczestniczyć w forum, obiecuję.
Kingo bardzo mi głupio z powodu nasion. Miałam zebrane kosmosy dla ciebie i firletki dla innych a wszystko zamokło i zapleśniało

Pewnie już za późno na odpowiedź o kosmosie czekoladowym, ale on nie zimuje. Nawet u mnie zginął.
Aniu(gardener) ogórecznika nie mam, a o nasionkach to właśnie na pw pisałam
laura-loren mogę się podzielić tą firletką ale dopiero z tegorocznego zbioru nasion, zeszłoroczne przepadły... niestety.
Neluodświeżam wątek ;) zakupów nie planuję(planowałam), ale jak każda jedna osoba na tym forum nie mogę powstrzymać się od powiększania zasobów roślin. W tym roku róże sobie odpuszczę, chyba że znajdę pnącą która wytrzyma patelnię na południowej ścianie domu to dam jej szanse. Teraz skupiłam się na dokończeniu prac "upiększających"... buduję(w końcu) zadaszenie nad częścią wybetonowanego tarasu z tyłu domu, a z przodu zabrałam się za rabatę pod domem. Czasu mam teraz mało to tylko w weekendy daję radę i to też dopiero po ogarnięciu domu. Buziaki
Izo witaj

trafiłaś tu a tu tak mało się dzieje

Mam nadzieję że uda mi się podołać zadaniu i zainteresować wszystkich czymś ciekawym w tym roku. Dziekuje za pochwały, w rzeczy samej ogród ten pożarł sporą część mojego zdrowia i energii, nie wiem czy drugi raz miałabym tyle siły żeby robić to wszystko sama. Ale zrobione i teraz to już spijam śmietankę