Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu dlaczego padają Ci roślinki ? Ja swoje cynie przesadziłam już do papierowych doniczek i ładnie mi rosną . Astry nie mogą się jakoś wykluć z nasionek . Nasionka od Reni też pięknie zaczęły wyrastać . Aj Madziu najważniejsze paczuszkę dziś dostałam za którą nie mogę dziękować z wiadomej przyczyny . Jutro roślinki wsadzę do donic na razie , żeby im się nic złego nie stało , a jak się trochę ociepli to wsadzę je do gruntu . Muszek czasami to Ty nie masz? Liliowce masz piękne , moje też są w skrzyneczce , ale malutkie .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magduś, chyba każda z nas tak ma - ja ostatnio w Leroyu dorwałam 2 dalie
a byłam tam kupić zupełnie coś innego hihi, do lokalnego marketu budowlano-ogrodniczego juz głupio mi wchodzić
, zawsze stamtąd coś przytargam
poszalałam tez trochę w internecie na cebule.pl i z czystym sumieniem polecam - bardzo szybka transakcja, cebule i kłącza zdrowiuteńkie
mój M twierdzi, że wszystko co pokupowałam w ostatnim czasie się na naszej działce nie zmieści...
a i tak przed nim trochę po kątach poupychałam, coby w oczy nie koliło
a mi wciąż mało i mało - może dlatego że pierwszy raz mogę tak poszaleć, zobaczymy jak to będzie za rok
a Twoje zakupy fajowskie - to pierwsze to malwa, prawda? bardzo mi się podoba i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ją u Ciebie w pełni kwitnienia
tawułka tez niczego sobie - to ta z 'wyższych'?

poszalałam tez trochę w internecie na cebule.pl i z czystym sumieniem polecam - bardzo szybka transakcja, cebule i kłącza zdrowiuteńkie

mój M twierdzi, że wszystko co pokupowałam w ostatnim czasie się na naszej działce nie zmieści...

a Twoje zakupy fajowskie - to pierwsze to malwa, prawda? bardzo mi się podoba i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ją u Ciebie w pełni kwitnienia

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu,strasznie jestem niepoprawna z tymi zakupami,ale uwielbiam ten mój nałóg
Ja też jak idę do marketu np. po chleb to zawsze ląduję w dziale ogrodowym ale jak się zgubimy z M to on wie przynajmniej gdzie mnie szukać
(to bardzo pozytywne)
Jestem bardzo ciekaw twoich zakupów,no i mam nadzieje że latem pokażesz nam swoje zakupy w rozkwicie!
Jolu,pierwsza tak to malwa i oczywiście wysoka tawułka(teraz tylko takich szukam)Pozdrawiam.Magda

Ja też jak idę do marketu np. po chleb to zawsze ląduję w dziale ogrodowym ale jak się zgubimy z M to on wie przynajmniej gdzie mnie szukać

Jestem bardzo ciekaw twoich zakupów,no i mam nadzieje że latem pokażesz nam swoje zakupy w rozkwicie!
Jolu,pierwsza tak to malwa i oczywiście wysoka tawułka(teraz tylko takich szukam)Pozdrawiam.Magda
Pozdrawiam Magda 

- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdo piękne krokusiki
wiosna nabiera coraz większego rozpędu u wszystkich, tylko ta powracająca ponoć zima...
Liliowce nieźle podrosły i takie bujne :P Również będę latem wypatrywać u Ciebie tej ciemnej malwy
Dziewczyny, ja non stop coś roślinnego ostatnio kupuję, jakiś czas temu dotarł do mnie nasiona, jutro być może poczta doniesie mi bulwy i kłącza z allegro...
i jeszcze mi mało, ale względy ekonomiczne trochę mnie wstrzymują
ale mama jeszcze czasami mnie napędza na zakupy :P

Dziewczyny, ja non stop coś roślinnego ostatnio kupuję, jakiś czas temu dotarł do mnie nasiona, jutro być może poczta doniesie mi bulwy i kłącza z allegro...

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Liliowce rosną ci jak na drożdżach 
Chtnie pokusiłabym sie na pustynnika , ale dzisiaj przytargałam serduszka wiec na razie nie będe przesadzać mimo wszystko.
Co do roślinek mi padają goździki, i szarotka alpejska, jak na razie pomidorki i gazanie maja sie całkiem dobrze... ale goździków mi żal... chyba spryskam mlekiem, najwyżej do reszty padną:(
Pozdrawiam cieplutko

Chtnie pokusiłabym sie na pustynnika , ale dzisiaj przytargałam serduszka wiec na razie nie będe przesadzać mimo wszystko.
Co do roślinek mi padają goździki, i szarotka alpejska, jak na razie pomidorki i gazanie maja sie całkiem dobrze... ale goździków mi żal... chyba spryskam mlekiem, najwyżej do reszty padną:(
Pozdrawiam cieplutko
Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
Rząd : Leniwce ;)