Majkowy zielony dom i ..... cz. 2
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2
Piękne różyczki , teraz pogoda im odpowiada bo i u mnie ślicznie kwitną ..
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MAJKA Dzięki za miłe chwile . Różyczki juz sprawdzilam na HMF-ie .

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 sie 2011, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pozdrawiam.

Iwa
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka mam nadzieję ,że nie przeraziłaś się takimi krzakami rugosy...one na pewno się przyjmą,ale trzeba będzie poobcinać ,gdy zobaczysz ,że usychają listki...
Dobrze ,że przyjechałaś na wystawę ,dzięki za miłe towarzystwo...do następnego razu...

Dobrze ,że przyjechałaś na wystawę ,dzięki za miłe towarzystwo...do następnego razu...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ale niespotykany kolor odętki. Jeszcze takiej cudnej nie widziałam. Czy ona jest niska czy wysoka jak ta zwykła biała?
Pozdrawiam Ida
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A mnie się najbardziej spodobał ten mieczyk - cudo. Reszta oczywiście też ale się juz powtarzać nie będę 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam wszystkich po mile spędzonym a jednocześnie bardzo pracowitym weekendzie.
Jak już wiecie w sobotę odbyło się spotkanie forumkowe na wystawie kwiatów w Chorzowie. Stoisk było nie za dużo ale każdy mógł kupić na co miał ochotę. Ja kupiłam Azalię wielkokwiatową Soir de Paris o kwiatach różowych i pachnących. No i oczywiście róże u pana Andrzeja 'Tapira' , zresztą bardzo sympatycznego pana który o różach może mówić bez końca. A to moje wybranki: A Shropshire Lad, Grace, Fisherman's Friend, Polka i Swan Lake. Róże z gołymi korzeniami, a krzaczory że do wiadra się nie mieścił jeden, na razie zadołowane bo w niedzielę mieliśmy dożynki i całkowity brak czasu.
Dzisiaj posadziłam dary od Neli-Alionuszki i za to dla Ciebie Neluś wielki
A są nimi róża rugosa która stanowi teraz część ogrodzenia, żółty liliowiec i jeszcze coś ale zapomniałam nazwy.
Wszystkim uczestnikom spotkania, czyli Ani, Basi, Jadzi, Neli z mężem Darkiem i oczywiście naszej gospodyni i kierowniczce Tosi bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie i te rozmowy o ogrodach i właściwie o wszystkim.

Jak już wiecie w sobotę odbyło się spotkanie forumkowe na wystawie kwiatów w Chorzowie. Stoisk było nie za dużo ale każdy mógł kupić na co miał ochotę. Ja kupiłam Azalię wielkokwiatową Soir de Paris o kwiatach różowych i pachnących. No i oczywiście róże u pana Andrzeja 'Tapira' , zresztą bardzo sympatycznego pana który o różach może mówić bez końca. A to moje wybranki: A Shropshire Lad, Grace, Fisherman's Friend, Polka i Swan Lake. Róże z gołymi korzeniami, a krzaczory że do wiadra się nie mieścił jeden, na razie zadołowane bo w niedzielę mieliśmy dożynki i całkowity brak czasu.
Dzisiaj posadziłam dary od Neli-Alionuszki i za to dla Ciebie Neluś wielki

Wszystkim uczestnikom spotkania, czyli Ani, Basi, Jadzi, Neli z mężem Darkiem i oczywiście naszej gospodyni i kierowniczce Tosi bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie i te rozmowy o ogrodach i właściwie o wszystkim.

-
AniaDS pisze:Też o niej pomyślałamDyskrecja pisze:![]()
Odnośnie Twojej różowej NN, podejrzewam, że jest to Eiffel Tower, też mam podobną, zobacz tu http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2 ... tower.html![]()
Moja się tak nie skleja, ale zwykle nie trafia na deszczową pogodę.
Ale jeśli jest deszcz, to szybko robi się brzydka (szara pleśń).
I szybko mi łapie plamki.
Aniu właśnie na podstawie Twojej róży Henia rozpoznała moją różową wieżyczkę. Moja miała pecha i trafiała w porę deszczową. Chciałam ją przesadzić w inne miejsce ale jeszcze się zastanowię, a może połączyć ją z Venrosą.

-
Majka Anemony japońskie są zimotrwałe czyli można nazwać je bylinami, Mieczyk to jest chyba nie abisyński tylko drobnokwiatowy 'Prins Claus', odętka jak najbardziej bylina i do tego bardzo ekspansywna rozłażąca się rozłogami, a trawka to po prostu rozplenica obecnie bardzo popularna.majka411 pisze:Majeczko, no to mnie powaliło.Anemon tak wygląda, cudo. Mieczyk ... odetka... trawka jej , a ja nie mam takich cudeniek.
To są bylinki ?

-
Lucynko miło mi że roślinki dobrze się przyjęłyARABELLA pisze:Majeczko roślinki od ciebie ładnie się przyjęły,bo nie jest gorąco i przepaduje i to im odpowiadaPieniążki wyślę po niedzieli,bo wczoraj i przedwczoraj było tyle ludzi w banku,że chyba musiała bym tam czekać ze dwie godziny. Pozdrawiam serdecznie kochana

-
Janka, Iwa, Jagusia bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Żeby tylko było więcej deszczu i troszkę chłodniej to byłoby idealnie. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA czy róże już wkopane u mnie na razie tylko 1 a druga czeka w kolejce i zawilec również
. Nie marudż to już końcówka pogody i niech trwa jak najdłużej

-
Ida nie mam białej więc nie wiem jaka jest, ta fioletowa jest wysokości może do metra i jest ładna tylko ma jedną wielką wadę - rozłazi się rozłogami jeszcze gorzej niż perz i jest wrażliwa na suszę więc w miejscach suchych wygląda nieciekawie. Ja jej wydałam wojnę w zeszłym roku i powoli ją wykarczowuję z moich terenów. Jak masz na nią ochotę to chętnie Ci ją podeślę.lemka77 pisze:Ale niespotykany kolor odętki. Jeszcze takiej cudnej nie widziałam. Czy ona jest niska czy wysoka jak ta zwykła biała?

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Majeczko ja na rozłażące się mam sposób - sadzę w doniczkach. Właśnie biała odętka u mnie ograniczona doniczką i mam spokój
A różowa śliczna
Jutro będę kopać roslinki dla ciebie

A różowa śliczna

Jutro będę kopać roslinki dla ciebie

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witaj Majka, gęsto zajęte miałaś ostatnie dzionki, ale nie samą pracą itd. itp. Majko gdy wracam do Twego ogrodu to oczami pożeram Twój dom tak zielono obrośnięty. Powiedz czy od strony południowej jest też tak zielony? Czy na fasadzie wejściowej to rośnie tylko winobluszcz trójklapkowy czy jeszcze coś?
Ja posadziłam ten winobluszcz na razie się pnie ale jakiś taki mizerny, na wiosnę mam zamiar zasilić go nawozem.
Napisz czy zajmujesz się nim w jakiś szczególny sposób?
Pozdrawiam Zofia
Ja posadziłam ten winobluszcz na razie się pnie ale jakiś taki mizerny, na wiosnę mam zamiar zasilić go nawozem.
Napisz czy zajmujesz się nim w jakiś szczególny sposób?
Pozdrawiam Zofia