Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Gośka zakupy świetne , jak widać złapałaś wirusa żurawkowego 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz wiem dlaczego nie było u nas tylu wystawców co zwykle. Część z nich była na Agrze w Rypinie. Pewnie jutro będzie mała zmiana
Ładne zakupy zrobiłaś! Mi się też udało co nieco kupić.

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Małgosiu spóźnione ,ale serdeczne życzenia urodzinowe
,a teraz odnośnie Twoich zakupów wilczomlecza odstraszającego krety -to bajka ,ja też go mam i to już od kilku ładnych lat, najfajniejsze jest to , że chwaliłam się jaka to cudowna roślina ,a następnego dnia krecik taki ładny kopczyk obok niej sobie zrobił
było co niemiara , wilczomlecz ten jest rośliną dwuletnia ,w drugim roku wydaje nasiona i zamiera ,ale raz posadzony w ogrodzie pozostaje w nim na zawsze - największa zagadką jest gdzie wyrośnie w następnym roku -bo nie lubi zbytnio przesadzania 

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
No zakupy super.. Zazdraszczam również
No i dużo kolorków w ogrodzie

No i dużo kolorków w ogrodzie

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,jutro jeszcze pojadę, bo chodzi mi o wierzbę taką z omszonymi liśćmi okrągłymi.Znajomi kupili w ubiegłym roku,bardzo ładnie wygląda.
Igiełko,nie zazdrość,przyjeżdżaj.
Jagódko,zaraz poczytam o tych astrach,moze to któryś z nich,ale nie mają ani jednego pąka,tylko są dosyć wysokie i ładnie zielone.
Aga,chyba powoli dopada mnie choroba żurawkowa.Jak zobaczyłam tyle odmian takich zdrowych to nie mogłam odejść od tego stoiska.Pojechałam z kartką i nie miałam zamiaru nic poza nia kupowac,ale nic nie było,więc żal było wrócić bez żadnego zakupu.
Iza, jutro będzie więcej stoiskzawsze w niedzielę jest wiecej,bo nie każdy wykupuje placowe na 2 dni.Jak maja dalej to wiąże się z noclegiem i dlatego wystawiaja się tylko w niedziele.Marzenko,dziękuję za życzenia.Co do wilczomlecza to faktycznie w cuda nie wierzę,ale może chociaż nornice pójdą,bo zauważyłam dziury,czego nie miałam do tej pory.
Aga,zapraszam również na zakupy niedzielne.
Igiełko,nie zazdrość,przyjeżdżaj.
Jagódko,zaraz poczytam o tych astrach,moze to któryś z nich,ale nie mają ani jednego pąka,tylko są dosyć wysokie i ładnie zielone.
Aga,chyba powoli dopada mnie choroba żurawkowa.Jak zobaczyłam tyle odmian takich zdrowych to nie mogłam odejść od tego stoiska.Pojechałam z kartką i nie miałam zamiaru nic poza nia kupowac,ale nic nie było,więc żal było wrócić bez żadnego zakupu.
Iza, jutro będzie więcej stoiskzawsze w niedzielę jest wiecej,bo nie każdy wykupuje placowe na 2 dni.Jak maja dalej to wiąże się z noclegiem i dlatego wystawiaja się tylko w niedziele.Marzenko,dziękuję za życzenia.Co do wilczomlecza to faktycznie w cuda nie wierzę,ale może chociaż nornice pójdą,bo zauważyłam dziury,czego nie miałam do tej pory.
Aga,zapraszam również na zakupy niedzielne.
- malgocha1960

Uploaded with ImageShack.us

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jak patrzę na zdjęcie z Agry z żurawkami,to przypomina mi się czerwiec w Starym Polu, też przy takim ustałam i chciałam kupić
3-4 szt, a kupiłam ... 10
Do końca miałam nadzieję że pojadę na Agrę, ale ponieważ od jutra ma znowu padać, to M ma dzisiaj pracującą niedzielę, będzie siał zimowe zboże, zostało mu jeszcze ok. 15ha a jak zacznie padać to w błoto nie posieje
Ale pojadę chociaż z dzieciakami na dożynki gminne, one poskaczą na trampolinach i zjeżdżalniach, a i zawsze jakieś kwiaty mają, większość domowych, ale może będą mieli coś ciekawego do ogrodu
3-4 szt, a kupiłam ... 10

Do końca miałam nadzieję że pojadę na Agrę, ale ponieważ od jutra ma znowu padać, to M ma dzisiaj pracującą niedzielę, będzie siał zimowe zboże, zostało mu jeszcze ok. 15ha a jak zacznie padać to w błoto nie posieje

Ale pojadę chociaż z dzieciakami na dożynki gminne, one poskaczą na trampolinach i zjeżdżalniach, a i zawsze jakieś kwiaty mają, większość domowych, ale może będą mieli coś ciekawego do ogrodu

- malgocha1960
Aguś,dzisiaj to był tłum niesamowity i wszystkie stoiska czynne.Same objazdy przez miasto,a parking na boisku przy szkole,bo przy stadionie pełno jak byliśmy przed 11 tą.Miałam nic nie kupować dzisiaj tylko wrzosy,a dokupiłam hortensję kiusiu,trawkę jedną, 1 wrzosa,jednego iglaka i 1 żurawkę.Załuję za hortensję dębolistną,a nie mam kasy na zbyciu za dużo.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu tak to już jest z tymi zakupami.....niby nic mamy nie kupować, a zawsze coś wpadnie do koszyka
Zakupy super, hortensje uwielbiam, wrzosy również, moje dosyć marne w tym roku

Zakupy super, hortensje uwielbiam, wrzosy również, moje dosyć marne w tym roku

Małgosiu, a tą wierzbę omszoną dostałaś?
- malgocha1960
Przed chwilą wróciłam,poszłam jednak jeszcze po tą hortensję dębolistną,ale dostałam na innym stoisku po 12 zł,mniejsza,ale urośnie.
Wierzby nie dostałam, w tym roku wyjatkowo mało było wierzb,jak nigdy.Podejrzewam,że wymarzły w maju,bo co roku wybbór akurat w wierzbach był bardzo duży.
Klon,który kupiłam to jesionolistny drumondi.Czy ktos wie cos o nim,bo nie moge nic znależc w necie?
Wierzby nie dostałam, w tym roku wyjatkowo mało było wierzb,jak nigdy.Podejrzewam,że wymarzły w maju,bo co roku wybbór akurat w wierzbach był bardzo duży.
Klon,który kupiłam to jesionolistny drumondi.Czy ktos wie cos o nim,bo nie moge nic znależc w necie?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu , nie ma czegoś , jak Klon jesionolistny ' Drummondii ' , jedynie zwyczajny , bo o nim jest najwięcej w necie . W znanych szkółkach też nie ma wzmianki , by był jesionolistny ' Drummondii ' . Popatrz i porównaj z Twoim , wpisując Klon zwyczajny ' Drummondii ' .
Popatrz jeszcze tutaj , ale fotki nie ma , chociaż jest opis , co do wymagań .
http://www.szkolkadrzewek.com.pl/p,s,of ... .html#none
Popatrz jeszcze tutaj , ale fotki nie ma , chociaż jest opis , co do wymagań .
http://www.szkolkadrzewek.com.pl/p,s,of ... .html#none
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgosiu super zakupy...ja też nie mogę przejść obok żurawek obojętnie...
one są nie zawodne...

one są nie zawodne...
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
No to ładnie poszalałaś z zakupami...
Chciałam jechać na tą Agrę , ale mieliśmy gości i musiałam się obejść smakiem roślinek...
Może i dobrze, bo bym dużo kasy wydała 
Chciałam jechać na tą Agrę , ale mieliśmy gości i musiałam się obejść smakiem roślinek...

Małgosiu, oj, dzieje się jeszcze w Twoim ogrodzie, dzieje! Ta pstra róża i biało-czerwona dalia są śliczne
Ja mam klon jesionolistny, ale Flamingo - to śliczne drzewko, które ma wiosną ciekawe, różowe listki, a potem w ciągu sezonu - biało-zielone :P

Ja mam klon jesionolistny, ale Flamingo - to śliczne drzewko, które ma wiosną ciekawe, różowe listki, a potem w ciągu sezonu - biało-zielone :P