Kamyczek87 pisze:Ależ wspaniała roślinka ,ciekawe czy trudny w uprawie. :P
Jak tylko coś więcej się o nim dowiem to przekażę :P Powiedziano mi tylko że trzeba postępować jak z paprotkami :P
Antooosia pisze:Eeee nie Figuniu,nie.Daj mu rosnąc.Ja go u Ciebie chętnie będę podziwiac
A u mnie teraz jest:"jeśli nie chcesz mojej zguby,to y.... kup mi,luby..."
Tylko tyle znalazłam na necie
Cytat z kopiowany chyba mogę Na ekspozycji holenderskiej firmy Vitro Plus, która specjalizuje się w rozmnażaniu paproci, wyróżniało się Microsorum musifolium 'Crocodyllus' (fot. 4), o twardych, przypominających skórę krokodyla liściach długości do 1,5 m. Jak podaje reprezentujący to przedsiębiorstwo John Bijl, nowość ta prawdopodobnie trafi do grupy 13 wybranych przez Vitro Plus paproci oferowanych pod wspólnym logo Musthaves® (nazwa ta podpowiada: "muszę to mieć"). Są to gatunki lub odmiany wytrzymałe na niekorzystne warunki uprawy oraz transportu i — w przeciwieństwie do najpopularniejszego na rynku nefrolepisu wysokiego (Nephrolepis exaltata) 'Boston' — niegubiące liści zimą. W trzynastce tej znalazły się też m.in. Humata tyermanii, Platycerium bifurcatum 'Netherlands', Nephrolepis exaltata 'Montana'.
Jaki busz podłogowy Kasiu jak Ty się tam przeciskasz , ale ten nabytek śliczny nic dziwnego że mówią na niego krokodylek bo wzorek na listkach jest bardzo egzotyczny