Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
4mmmm
100p
100p
Od: 3 mar 2011, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja

Post »

:wit
Kasia, ale zakupy zrobiłaś:)
Chyba dobrze, że u mnie nie ma Auchana, musiałabym tam jechać:)

P.S. Bardzo podobają mi się pokazane przez Ciebie widoki - wszystko takie duże, rozrośnięcie:)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawa jestem, jak to jest w Castoramie w dziale ogrodniczym, w środę otwierają C. koło Mińska, nigdy mnie nie rwało do odwiedzin w sklepie w pierwszym dniu, ale centrum ogrodnicze chyba będzie duże i kusi :mrgreen:. Chora normalnie już jestem ;:14 :lol:

Albina Plena bardzo fajny, wiosną zastanawiałam się czy takiego nie kupić od Wędrowskich właśnie, nie kupiłam, ale nic straconego przecież :twisted: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Kasiu też mam tego cyprysika od 2 lat a ma ze 30cm :D .
Może nie będzie tak źle :D .W Auchan są booooskie cebule ;:138 .
Polecam tulipany pistache i całą resztę bo całe 25szt. było takie jak być powinno.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko to prawda, warto obsadzić ogród cebulkami, cieszą oczy na wiosnę :) Ja mam tylko problem /ciągle jeszcze/ jak wsadzać cebule,żeby jak przekwitną co innego wyrosło obok. To sztuka której ciągle się uczę.
Monika jak zerkam na zdjęcia z poprzednich lat faktycznie jest nieźle, ale brakuje mi drzew. Na wiosnę na pewno coś dokupię. Przynajmniej dwa. W auchan nie często kupuję, ale zdarza mi się.
Agata bardzo lubię powojniki, mam ich kilka. Głównie te wczesne. Nigdy nie mam ich dość. Sama się sobie dziwię ,że wybrałam biały. To za sprawą Iwony-Heliofitki. Zaraziła mnie bielą :)
Agnieszko no właśnie te cyprysiki ogólnie wolno rosną, ale od momentu przesadzenia w nowe miejsce, nieźle skoczyły wzwyż, dlatego zaczęłam się zastanawiać co im się stało :idea:
Tulipanów mam już dużo, pora na narcyzy i jakieś pojedyncze okazy.

A to moje nowe wrzoski :) Pomiędzy nimi posadzę tulipanki botaniczne.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Bodziszek , ciągle kwitnie :)
Obrazek

Cudny ten kolor , taki całkiem letni, albo nawet wiosenny
Obrazek

Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

Witaj Kasiu!
Piękny ten Twój ogród :D Pozwoliłam sobie obejrzeć wszystko od "A" do "Z". Twój upór w zdobywaniu wymarzonych roślinek godny polecenia wszystkim ogrodnikom amatorom :lol: :lol: :lol:
Przepiękna jest ta nowo nabyta tawuła! Co to za odmiana?
Mam wszystkie te hortensje, o które walczyłaś. Posadzone w ubiegłym roku, w tym rozrosły się ogromnie i pięknie kwitną. Tylko Pinky Winky, posadzoną w tym roku coś nadżarło. Przepytałam swoje ogoniaste ale żadne się nie przyznało :evil:
pozdrawiam Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, pasja, szajba-jak zwał tak zwał :wink: , najważniejsze, ze dostarcza ci radości ;:108
Mega paka cebul-zazdroszczę, ze mam daleko do A. też bym nabyła.
Inne zakupy też fajne. Też mam biały powojnik. Elegancki na tle zieleni.
Różowości śliczne, ale hortensja w tle ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Heleno miło mi Cię gościć u siebie :wit To prawda jak się na coś nastawię , to dopnę swego :lol:
Właśnie nabyłam dzisiaj Pinki Vinki i o mały włos nie nabyłam drugiej limelight(chyba tylko resztki rozsądku mnie powstrzymały), bo była baardzo tania i piękna z czterema pąkami. Pinki vinki niestety bez pąków i dopiero się okaże jak zakwitnie czy to na pewno ona :) okazy były baardzo atrakcyjne cenowo. Tawułka , niestety nie miała etykiety :( kupowałam ją na expo i właściwie złapałam ją w locie wychodząc. Zapraszam częściej :wit
Justyna posadziłam już dużo cebul, a ciągle mam wolne miejsca :shock:
Właśnie szukam miejsca dla mojego powojnika, chyba kupię taki stojak i posadzę go w środku, na tle jakichś zielonych krzaków :lol:

Wreszcie dzisiaj nadrobiłam zaległości. Dopadłam czosnek schuberta, bo jest kosmiczny :D i wsadziłam wszystkie botaniczne i inne tulipanki. Znalazłam miejsce w donicy dla mojej Grandiflory, przycięłam ekspansywnego derenia i zrobiłam ogólne porządki.
M pomalował zakupioną pergolę i w tygodniu, może jakoś znajdziemy czas na miejsce dla niej :roll:
Została mi jeszcze niestety rabata z liatrami, ale to grubsza historia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

magenta pisze: Agata bardzo lubię powojniki, mam ich kilka. Głównie te wczesne. Nigdy nie mam ich dość. Sama się sobie dziwię ,że wybrałam biały. To za sprawą Iwony-Heliofitki. Zaraziła mnie bielą :)
Kiedy oglądałam Twoje zakupy, na widok powojnika serce zaczęło bić mi mocniej ;:97
Nie dość, że ma ciekawe kwiaty, to jeszcze w moim ulubionym kolorze :heja :heja
Kasiu niech żyje biel ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:196 Też się cieszę, że go mam i to białego :heja Mam nadzieję, że przetrwa zimę, różnie z nimi bywa ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

magenta pisze:Magda przeczytałam ,że ambrowiec polecany jest dla Zach.Polski :( , bo może przemarzać jak jest młody. Lubi natomiast stanowiska wilgotne, u mnie to by się sprawdziło :)
I jak? Coś postanowione? Ja się boję wsadzać więcej drzewek, bo jak urosną.....będzie busz :;230 . Na razie nie mogę się zdecydować gdzie głóg wsadzić. Niby miejsce miałam, ale mi się odwidziało. Nie bardzo wiem jak on będzie się rozrastał-co zdjęcie, to innaczej się rozgałęzia.
Trochę masz nowych roślinek, a Pinky Winky rewelacyjna-niech dobrze rośnie. Będę podglądać jak sobie radzi
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magda, w tym roku już nie inwestuję w drzewa. Czekam do przyszłego roku, jak ruszy budowa drogi i odwodnienia, ale mam ambrowca na liście chciejstw :)
Zazdroszczę dużej ilości drzew ;:108 To moje marzenie. Ja jeszcze zamierzam postawić pergolę tej jesieni ;:65 Może w weekend. Ale z roślinkami już finito ;:224
Nie było mnie bo miałam w domu malinowy chruślak :)) Łupy z weekendu.
Obrazek

Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, ależ zbiory ;:224 . To musiał być aromat ;:137
Zakupy piękne. Jak dorwę Vanilkę albo Pinky na pewno będą moje ;:108
Zrobię fotkę mojego cyprysika a la bonsai i pokażę jak się bawiłam we fryzjera :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Jak zwykle cudownie jest u Ciebie w ogródeczku i jak kolorowo a malinki smakowicie wyglądają pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ale malinek ;:224 mniam, mniam :D Faktycznie było co robić. Takiego dobra nie można zmarnować. Ten smak lata zamknięty w słoiczkach. Zimą będzie uczta dlapodniebienia
Czy ptaszek w karmidełku prawdziwy czy to "komplet" ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
moniM
200p
200p
Od: 23 mar 2011, o 18:46

Post »

Witaj Kasiu ;-)))
Jejku, jaki u Ciebie miskant rośnie, no ogromniasty po prostu, przepiękny jest!!!!
Żółty powojnik-poszukuję od pewnego (dłuższego) już czasu. Proszę napisz gdzie go zakupiłaś, w mojej okolicy jest nieosiągalny???
Muszę też poczytać o ambrowcu, bo bardzo mnie zaciekawił ;-)))
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”