Laura1806 bardzo się cieszę że ci się powiodło
Moje wandy poprzesadzane w koszyki też się klimatyzują. Pokazują się już pierwsze korzonki
między wikliną.
Lucynko chętnie skorzystam z propozycji. Ale jak będziesz chciała przynieść swoje roślinki
to znowu będziemy potrzebować pomocy.
Petra,
kasialb1, nina1611,
sama, kto wie może akurat bo mam jeszcze jednego
Henryku nie muszę oddawać bo pani Elsner powiedziała że tego mogę zatrzymać
a ona wyśle mi tego właściwego który był zamówiony. po prostu koszty przesyłki byłyby za wysokie
i ona woli z niego zrezygnować. Tylko do póki nie mam nic w ręce to i na radość za wcześnie.
Justynko ostatnio uwielbiam ostre kolorki najbardziej pomarańcz przechodzący w czerwień.
Jak rośnie twoja Howeara Lawa Burst? Moja ma aktualnie pędzika (muszę pokazać następnym razem)
Arletko kilka fotek z aktualnych kwitnień, resztę muszę jeszcze obfocić tak że kocyka nie zabieraj bo to jeszcze nie koniec
Większości nazw nie znam ale mi to nie przeszkadza najważniejsze że kwiaty mają piękne
Intensywny pomarańcz z czerwienią. Kwiaty bardzo duże
żółta stosunkowo ciemna, kwitnie bardzo obficie
moja ulubiona

na pewno jedno z rodziców była Masd. coccinea bo krztałt kwiatów ma po niej.
duże pomarańczowe kwiaty z lekkim lila nalotem.
biało-żółta też bardzo obficie kwitnie i w dodatku pięknie pachnie.
z góry lepiej widać ile kwiatów ma.
Mała Falkons gold. W porównaniu do wielkości roślinki te kwiaty wyglądają na olbrzymie.
W dodatku każdy ma inny kolor
Masd. veitchiana "Prinz de gale" wielkie kwiaty w bardzo intensywnym kolorze
A ta to jest prezent od hodowcy. Jego własna krzyżówka jeszcze nie rejestrowana.
Jedno z rodziców jest Masd. barleana, drugie nie wiem.
Intensywny czerwony kolorek
Następnym razem muszę pokazać pare fotek z innej kisty żeby było po trochu dla każdego.
Przyjemnej nocki życzę