adamian- Nie posiadam jeszcze zestawienia jaka odmiana które miejsce .Sam jestem bardzo ciekawy . Na wrześniowe spotkanie się wybiorę i podyktuje je Wam z pierwszej ręki . :P
Dla zainteresowanych podaje oficjale wyniki . XIIII Międzynarodowej Wystawy Mieczyków ,Dalii i Kompozycji Kwiatowych. Rybnik 13-14. 08 2011 r. Dalia Kaktusowa
I miejsce Mr. Royal wystawca I.E.Boreccy - Polska
II miejsce Vancouver wystawca I.E.Boreccy - Polska Northlake Pride wystawca A Surma - Polska
III miejsce Kenora Macop B wystawca G.Sztymala - Polska
Wyróżniona Vallassca Musica wystawca G.Sztymala - Polska Pop Stretton wystawca A Surma - Polska
Dalia Dekoracyjna
I miejsce Skipley Spot wystawca A Surma - Polska
IImiejsce Maxime wystawca G.Sztymala - Polska
IIImiejsce Swan's Sunset wystawca F. Stania - Polska
Wyróżniona Sporty Club - A. Surma Cho-Hi - G. Sztymala
Dalia Pomponowa ( ball )
I miejsce Baby wystawca A.Surma - Polska
II miejsce Stadt Würzburg wystawca A.Surma - Polska
III miejsce Kassagi wystawca P. Zagora - Republika Czeska
Wyróżniona Cornel - A. Surma Fuzzi Wuzzi - G. Sztymala
W ocenie publiczności najpiękniejsze dalie
1. Gitt?s Perfection - G. Sztymala
2. Northlake Pride - A. Surma
3. Taiheyo Speckled - A.Surma
4. Kenora Macop B - G. Sztymala
5. Mark Hardwig - G. Sztymala
6. Pop Stretton - A. Surma
7. Tomo - A. Surma
8. Tartan - A. Surma
9. Lipostina - E. Borecki
10 Cho-Hi - G. Sztymala
Gratulacje W ocenie publiczności Twoja Gitt?s Perfection zdobyła najwyższe uznanie
Przepiękna odmiana.
Zastanawiają mnie dwie, których zdjęć nigdzie nie udało mi się odnaleźć : Mr. Royal i Scipled Spot. Ładne to to?
Na pewno to to jest fajne skoro jury zdecydowały tak http://www.dahlias.net/dahwebpg/Gallery ... eySpot.htm
Małe literówki są już poprawione , chodzi o odm . Skipley Spot dlatego jej nie znalazłeś
Co do odm .Mr. Royal faktycznie nigdzie jej nie ma , ale widocznie taka odmiana istnieje ,skoro była wystawiona. Może jakaś nowośc lub mała literówka :P
Już okazało się, że się na razie nie groźnie ale zaraziłam daliozą. Nie groźnie, bo dalie wymagają sporo miejsca, którego mieć nie będę. Ale niestety objawy choroby daliowej będą, pewnie w momencie, gdy coś pięknego zobaczę.