Ogród Doroty, coraz bardziej różany...
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)
Najgorsze są ćwiczenia z religi gdzie ciagle trzeba rysować jakieś obrazki typu "jak się modlę, jak pomagam rodzicom w domu, kolegom w szkole itp". Moje dziecko to antytalent z rysowania więc mu trochę pomagałam ale też po pewnym czasie zaczęło mnie to wyprowadzać z równowagi i kazałam mu samodzielnie. Jak odrysował dziecko modlące się to długo się zastanawiałam cóż to za zjawisko. Przypominało wygietą gąsiennicę 

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dziękuję wam wszystkim za podtrzymanie na duchu
Po południu było już dobrze. Mały wrócił ze szkoły ze słoneczkiem (szóstka) z liczenia więc był dumny jak paw
Rzeczywiście jak oglądam ćwiczenia do religii to tam same obrazki do rysowania. Oj będzie kiepsko
Obawiam sie, że jak mój by narysował jakąś postać to nawet gąsienicy by nie przypominała
Ido, Kuba jest indywidualistą i bardzo długo trwa zanim przekona się do kogoś. pani na szczęście dość przypadła mu do gustu
Ewuniu, mam nadzieje, że będzie coraz lepiej, choć w przedszkolu nie pamiętam takich problemów.
No dość tych smuteczków.
Teraz troszke ogrodowych widoków.
Przytarasowe rabatki po lekkim liftingu. Donice z hortensjami i liliami wyciągnięte, musiałam wysadzić jedna piórkówkę póki było to możliwe
, dosadzone żurawki, ostrokrzew i uziemione wiosenne cebule. Te doniczki to z tulipanami, czekaja jeszcze na wkopanie

Po południu było już dobrze. Mały wrócił ze szkoły ze słoneczkiem (szóstka) z liczenia więc był dumny jak paw

Rzeczywiście jak oglądam ćwiczenia do religii to tam same obrazki do rysowania. Oj będzie kiepsko

Obawiam sie, że jak mój by narysował jakąś postać to nawet gąsienicy by nie przypominała

Ido, Kuba jest indywidualistą i bardzo długo trwa zanim przekona się do kogoś. pani na szczęście dość przypadła mu do gustu

Ewuniu, mam nadzieje, że będzie coraz lepiej, choć w przedszkolu nie pamiętam takich problemów.
No dość tych smuteczków.
Teraz troszke ogrodowych widoków.
Przytarasowe rabatki po lekkim liftingu. Donice z hortensjami i liliami wyciągnięte, musiałam wysadzić jedna piórkówkę póki było to możliwe

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak dobrze,że problemy szkolne jako matki mam za sobą -wnuczka daleko więc zanim zadzwonią jest po problemie 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też problemy szkolno-przedszkolne bezpośrednio nie dotyczą, chociaż wnuk przy ostatniej wizycie narzekał że nie chce iść do szkoły /druga klas/. Ale pamiętam bardzo dobrze jak mój najmłodszy strasznie nudził się w szkole, do października pouzupełniał wszystkie ćwiczenia a potem nuda. Skończył edukację w wieku 18 lat jak już nie musiał chodzić do szkoły bo nic z niej nie wyniósł pożytecznego /w jego mniemaniu/. Więc miejcie rękę na pulsie żeby tak się nie skończyła edukacja.
Dość moralizowania. Piękne widoczki pokazałaś, to z jakiejś szkółki bo chyba nie doczytałam. Też mi się marzy coś takiego u mnie ale w przewadze róż i strasznie jestem ciekawa co mi wyjdzie z tych marzeń.
Fajnie wyglądają te rabatki, też w miarę możliwości robię podobnie ale susza była okropna i strach sadzić cokolwiek. Trochę popadało to trzeba zabrać się do przesadzania.
Pomarańczowy Kosmos mam pierwszy raz i nie wiem co z nim zrobić, część nasionek już się wysiewa ale część zbiorę dla pewności i wysieję wiosną.
Dość moralizowania. Piękne widoczki pokazałaś, to z jakiejś szkółki bo chyba nie doczytałam. Też mi się marzy coś takiego u mnie ale w przewadze róż i strasznie jestem ciekawa co mi wyjdzie z tych marzeń.
Fajnie wyglądają te rabatki, też w miarę możliwości robię podobnie ale susza była okropna i strach sadzić cokolwiek. Trochę popadało to trzeba zabrać się do przesadzania.
Pomarańczowy Kosmos mam pierwszy raz i nie wiem co z nim zrobić, część nasionek już się wysiewa ale część zbiorę dla pewności i wysieję wiosną.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Dorotko w doniczkach z tulipanami robisz jakieś dodatkowe otworki? Też planuję swoje cebule w doniczkach posadzić -tyle sie tego nazbiera przez sezon. Są wyższe niż te koszyczki z marketów tylko planowałam dodatkowe dziurki po bokach zrobić. Ale moze nie trezba?
Pozdrawiam Ida
- dodad
Sadziłam tulipany w doniczkach w zeszłym roku i byłam bardzo zadowolona. Żadnych dodatkowych otworów nie robiłam, jedynie na dno garść żwiru ( u mnie glina). Tulipanom chyba sie lepiej rośnie w doniczkach w mieszance z worka niż w mojej ziemi. Poza tym odpada problem z szukaniem cebulek przy wykopywaniu i wreszcie po raz pierwszy w tym roku niczego nie uszkodziłam wkopując nowe rośliny. Całe doniczki po przekwitnięciu wyciągam z ziemi i wędrują pod ogrodzenie spokojnie sobie zasychając. Potem suszenie cebul i segregacja.
Mam całą doniczkę małych cebulek tulipanów i zastanawiam sie gdzie je wsadzić żeby sobie spokojnie dorosły
Kupiłam sobie we wtorek na ryneczku dwie roślinki, które mi padly po zimie. Tiarella 'Mystic Mist' i żurawka 'Electric Lime'

Może w tym roku będę miała więcej szczęścia
I powtórne kwitnienie Patricii

Mam całą doniczkę małych cebulek tulipanów i zastanawiam sie gdzie je wsadzić żeby sobie spokojnie dorosły

Kupiłam sobie we wtorek na ryneczku dwie roślinki, które mi padly po zimie. Tiarella 'Mystic Mist' i żurawka 'Electric Lime'

Może w tym roku będę miała więcej szczęścia
I powtórne kwitnienie Patricii

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Faktycznie to świetny pomysł po kwitnięciu je wykopać - nie szpecą rabatki zeschnietymi lisćmi. Zakupy bardzo fajne. 

Pozdrawiam Ida
- dodad
Witajcie
Całą noc padało, może wreszcie roślinki się napiły do woli.
Pójdę później popracować w ogrodzie.
Pięknie kwitnie mi goździcznik. taka różowa chmurka

i oczywiście róże
Aspiryn

L.D. Brathwiete - odzyskała liście i ma dużo pąków

Clair R. nieustannie zachwycająca

Całą noc padało, może wreszcie roślinki się napiły do woli.
Pójdę później popracować w ogrodzie.
Pięknie kwitnie mi goździcznik. taka różowa chmurka

i oczywiście róże

Aspiryn

L.D. Brathwiete - odzyskała liście i ma dużo pąków

Clair R. nieustannie zachwycająca

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Moja Clair nie chce mnie tak urzekać, popatrzę na Twoją 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
oj tak.Clair R. nieustannie zachwycająca

- dodad
Dziękuję w imieniu różyczki, zachwycajcie się do woli, pąki jeszcze są więc pokwitnie chwilę
Dziś piękna, upalna niedziela, zaliczyliśmy wycieczkę w górki, zdjęcia będą w "Widokówkach.... " http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=70 zapraszam.
A w ogrodzie....
Zastanawiam się jak to się stało. Miałam kilka doniczek z zakupami a po tygodniu pracy w ogrodzie, uziemianiu roślin doniczek mam dwa razy tyle
Chyba muszę działki dokupić
Duża paleta zastawiona dokładnie

Coś tam kwitnie, rośnie...
Ledreborg znów ma masę pąków i teraz, odpukać nie opadają.

i inne

Dziś piękna, upalna niedziela, zaliczyliśmy wycieczkę w górki, zdjęcia będą w "Widokówkach.... " http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=70 zapraszam.
A w ogrodzie....
Zastanawiam się jak to się stało. Miałam kilka doniczek z zakupami a po tygodniu pracy w ogrodzie, uziemianiu roślin doniczek mam dwa razy tyle

Coś tam kwitnie, rośnie...
Ledreborg znów ma masę pąków i teraz, odpukać nie opadają.

i inne

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Podobają mi się te inne
U mnie z doniczkami do wysadzenia podobnie 

Dorotko, ja już od jakiegoś czasu podziwiam Twoje róże
A jesienne zakupy ograniczyłam do minimum, tzn. do cebulek :P Niestety, na nic więcej nie mam w tym roku ani miejsca, ani pomysłu
Na razie 

A jesienne zakupy ograniczyłam do minimum, tzn. do cebulek :P Niestety, na nic więcej nie mam w tym roku ani miejsca, ani pomysłu

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dorotkododad pisze:

Inne też masz piękne, ale ta jest naj...