Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Aga, Maju, Dana - dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa i zapraszam jak najczęściej pod brzózki ;:196
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Agusiu - mam pytanie do Ciebie, i innych forumek które zaglądają do Ciebie. ;:196 :wit
Byłam dzisiaj na ryneczku i stała babeczka z kwiatami, miała między innymi: rozplenicę po 18zł, zebrinus po 8 zł i rododendron po 35zł - znośne ceny czy trochę przesadziła :? Pooglądałam je w różnych ogrodach i też nabrałam na nie chęci, ale nie wiem po ile chodzą z reguły :cry:
x-ag-a
---

Post »

Agusiu - nie wiem, jak rozrośnięta była rozplenica (po cenie wnoszę, że spora?), ale generalnie określiłabym ceny jako znośne... Zebrinus za 8zł to dobra cena, a i Rh chyba podobnie 'stoją'. Kupiłaś coś, czy się zastanawiasz?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

aguniada pisze:Agusiu - nie wiem, jak rozrośnięta była rozplenica (po cenie wnoszę, że spora?), ale generalnie określiłabym ceny jako znośne... Zebrinus za 8zł to dobra cena, a i Rh chyba podobnie 'stoją'. Kupiłaś coś, czy się zastanawiasz?
Rozplenica wydawała mi sie dość spora ;:108 Ale nic nie kupiłam, bo jak znowu bym wróciła z jakimś "chabaziem" to chyba by M mnie z domu wygnał ;:224 :;230 Zostawię te zakupy chyba na wiosną, zapowiadają szybką zimę i nie wiadomy czy zdążyło by się ukorzenić przed mrozami, rh na razie i tak dopiero oglądam, to na pewno zostawiam na wiosnę ;:7 :P
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Aga nie było mnie kilka dni a tu co kolejna część i to jeszcze czwarta strona :shock: wpisuję się żeby Cie znów nie zagubić ;:108 ale również podglądać wspaniałe kompozycje roślin, kwiatów i rozmawiać z doświadczoną ogrodniczką ;:196
Aga jak tam pogoda bo u mnie paskudnie zimno i siąpi od rana :|
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agunia, zasuwasz z tymi tematami, ...że czytać nie nadążam :D Nie mówię już o pisaniu ;) :oops: Ale jak zawsze masa pięknych zdjęć u Ciebie :) Twoje róże nie dają mi spokoju :D Wkurzam się, że do wykonania mojej różanki jeszcze tyle czasu muszę czekać :evil: No ale cóż..."co się odwlecze..." ;) :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mnie kusi żeby jeszcze jakąś wysoką trawkę kupić-mam trochę miejsca przy ogrodzeniu, ale płot czeka na ułożenie i się zastanawiam, czy mi tej trawki nie zadepczą.
Muszę zadzwonić do Małgosi i się umówić, więc pewnie dotrę. Jutro robię sobie wolne-zapytam Gosi jak z czasem stoi :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Wpadam i ja :wink: .
Dałaś różami po oczach.......choć bliższe memu ;:167 są Twoje widoki ogólne-zawsze mnie zachwycają .
Proszę o jeszcze :D .
x-ag-a
---

Post »

Agusiu, myślę, że apetyt na zakupy 'już, teraz' są charakterystyczne dla zapalonych ogrodników z pasją :) mnie również ciężko odkładać coś na kolejny miesiąc czy sezon, zwłaszcza jeśli upatrzyłam coś naprawdę wyjątkowego i chcę to mieć natychmiast ;) summa summarum, to dobrze, że czasami nasi partnerzy potrafią ostudzić nasze zapędy, bo przynajmniej ja nie raz zapominam niemal o całym świecie w zakupowo-ogrodowym szale ;)
tak czy inaczej, rozplenicę i Zebrinusa warto mieć :)
Bożenko, witaj :) dobrze, że się nie zgubiłyśmy ;) dziękuję też jak zawsze za miłe słowa ;:196
pogoda u mnie zbliżona do Twojej... chłodno, pochmurno, nieprzyjemnie... weekend ponoć ma być ładniejszy!
Małgosiu, to nie ja zasuwam, to wątek ;) Twoja różanka się zrobi... jak nie teraz, to wiosną ;:196
Madziu, wysokie trawy są bardzo atrakcyjne w ogrodzie - zwłaszcza teraz, gdy przepięknie kwitną...
gdybyś była u Gosi późniejszym popołudniem jutro, to daj znać - zapraszam na kawę :)
Agnieszko, witaj! :) super, że podobają Ci się moje róże... jeśli pogoda pozwoli, to wstawię jakieś zdjęcia po powrocie do domu ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam u siebie 3 rodzaje traw, ale jedna jest szczególnie uwielbiana przeze mnie, same kłącza nie są wysokie za to kłosy mojego wzrostu prawie- czyli ogromne 160 cm :;230 :;230 :;230 :;230,. Kompletnie nic jej nie zjada, ani nie choruje.
x-ag-a
---

Post »

Madziu, kłosy są Twojego wzrostu??? :shock: mów mi zaraz co to za trawa! :lol:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

No to jestem :lol: Zapisuję się , co by nie przegapić. :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zabij mnie, a Ci nie powiem str.2 mojego wątku fotka pt.abstarkcja :;230 (tam jeszcze są małe kłosy). Kupiłam ją we Floriall, chyba w maju. Może ktoś rozpozna. Zrobię dzisiaj bardziej dokładną fotkę, może łatwiej będzie zidentyfikować :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozwolisz, że wkleję w ramach identyfikacji?
Później mogę usunąć
Obrazek
x-ag-a
---

Post »

Madziu, zrób może jeszcze zbliżenie na listeczki, bo faktycznie kłosy tej Twojej trawy są wyjątkowo długaśne i warto byłoby wiedzieć co to za odmiana :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”