Gęstniejący ogród Zuzi55
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gęstniejący ogród Zuzi55
Zuziu cudnie kolorowo u Ciebie, przepiękna kolekcja róż i hortensji poza tym orliki, mieczyki, ciekawy ostrogowiec i guzikowiec oraz mnóstwo jednorocznych, po prostu super.
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Przepięknie kwitną u Ciebie lewkonie ,o hortensjach już nie wspomnę,moje dopiero w ubiegłym roku nasadzone tak ze jeszcze nie pokazały swego piękna,ale za rok zobaczymy ,przybieglam aby podejrzeć Twoje rozchodniki -no proszę pochwal się 

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
AGNIESZKO-lwie paszcze i lewkonie posiałam dlatego,ze aksamitki jesienią szybko marzną a te nie boją się takprzymrozków i dłuzej kwitną.
ILONKO- nie wyobrażam sobie aby nie było w ogrodzie jednorocznych,ale to tylko moje upodobania,taki miszmasz.
MARZENKO-w tym roku przesadziłam swojego bordowego w cień i nie wybarwił się tak,pędy się położyły a kwiaty jakieś blade.Muszę przenieść go na słoneczko.
Następne różyczki i inne.
Mój gość chce mi się chyba rozmnozyc na działce,

ILONKO- nie wyobrażam sobie aby nie było w ogrodzie jednorocznych,ale to tylko moje upodobania,taki miszmasz.

MARZENKO-w tym roku przesadziłam swojego bordowego w cień i nie wybarwił się tak,pędy się położyły a kwiaty jakieś blade.Muszę przenieść go na słoneczko.
Następne różyczki i inne.

- marzena06
Zuziu ale ja mam dwa rozchodniki o bordowych liściach f,jeden jest wysoki i musi mieć podpórkę ,drugi natomiast kładzie ię ,tak że czeka go wyprowadzka ,Szarłat (Amaranthus) ? który dostałam od ciebie jest piękny 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Zuziu 
Trafiłam do Twojego ogrodu za sprawą wpisu w wątku lubelskim... trochę mi się zeszło przeglądanie od początku, tym bardziej, że pokazujesz wiele roślin mi nie znanych.... bardzo mi się u Ciebie podoba, więc pewnie zawitam tu jeszcze niejeden raz

Trafiłam do Twojego ogrodu za sprawą wpisu w wątku lubelskim... trochę mi się zeszło przeglądanie od początku, tym bardziej, że pokazujesz wiele roślin mi nie znanych.... bardzo mi się u Ciebie podoba, więc pewnie zawitam tu jeszcze niejeden raz

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
I znowu cudeńka pokazujesz, kocham zwierzęta, ale takiego gościa to ja bym nie chciała mieć brrr, nie zauważyłam ostatnio tego zestawienia liatra na tle iglaczka, bardzo fajnie to wygląda. Mój szarłat (Amaranthus) od Ciebie po prostu szaleje, o widzę, że Marzenka tez go ma, kurczę nie widziałam jak byłam na Jej włościach 
Miałam jeszcze zapytać czy wiesz jak nazywa się ta hortensja, która ma liście z białym obrzeżem, widzę, że Ci zakwitła (po jakim czasie ?), moi sąsiedzi mają taką już chyba z trzeci rok kępa olbrzymia, ale kwiata jeszcze na niej nie widziałam, pewnie powinni ją zasilić.

Miałam jeszcze zapytać czy wiesz jak nazywa się ta hortensja, która ma liście z białym obrzeżem, widzę, że Ci zakwitła (po jakim czasie ?), moi sąsiedzi mają taką już chyba z trzeci rok kępa olbrzymia, ale kwiata jeszcze na niej nie widziałam, pewnie powinni ją zasilić.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brrr
takiego gościa to chyba bym nie chciała
U mnie żaby namiętnie się panoszą
Skąd?

- marzena06
Oj zaskrońce ,boję się ich strasznie ,u mnie ich pełno w dodatku olbrzymie , wszedł mi raz do piwnicy -to była afera

- zuzia55
MARZENKO-cieszę się,że tak ładnie urusł Ci szarłat/widzisz ile masz już chętnych na jego nasionka
/Zaskrońców się nie boję,zresztą u nas jest ich bardzo dużo.Ostatnio musiałam go bronić przed moją wojowniczą kicią,bo nie wiem czy chciała się z nim bawić czy odgryżć mu ogon
,więc wolałam go wynieść w pobliskie krzewy.
ILONKO-kiedyś chciałam mieć pytona w domu,ale tylko dlatego,że on żywi się m.inn. myszami i chomikami nie został zakupiony,podobają mi się kolorowe węże,ale niestety moja rodzinka nie podziela moich zainteresowań.Hortensja w paski to Tricolor/Mariensi Veriegata.
JAGUSIU -cieszę się,że odwiedziła mnie osoba z lubelskiego,jak widać jest nas już sporo na forum.Dziękuję za pochwały moich podopiecznych i oczywiście zapraszam częściej.
JOLU- w tym roku i u mnie żab nie brakuje,teraz jest masę młodych.

ILONKO-kiedyś chciałam mieć pytona w domu,ale tylko dlatego,że on żywi się m.inn. myszami i chomikami nie został zakupiony,podobają mi się kolorowe węże,ale niestety moja rodzinka nie podziela moich zainteresowań.Hortensja w paski to Tricolor/Mariensi Veriegata.
JAGUSIU -cieszę się,że odwiedziła mnie osoba z lubelskiego,jak widać jest nas już sporo na forum.Dziękuję za pochwały moich podopiecznych i oczywiście zapraszam częściej.
JOLU- w tym roku i u mnie żab nie brakuje,teraz jest masę młodych.
- marzena06
zuzia55 szarłat od Ciebie jak malowany robi obecnie furrorę
w ogrodzie,tylko ja się kompleksów przez niego nabawię-żebym tylko nie zapomniala komuś z chętnych dać nasiona

w ogrodzie,tylko ja się kompleksów przez niego nabawię-żebym tylko nie zapomniala komuś z chętnych dać nasiona

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Gość widać znalazł sobie doskonałe siedlisko do powiększenia populacji
Pięknie Ci kwitną różyczki. Moje w drugim kwitnieniu , to tylko po kilka kwiatuszków i to tak od niechcenia. Ciekawa jestem pełnego rozkwitu hortensji Variegaty.

Pięknie Ci kwitną różyczki. Moje w drugim kwitnieniu , to tylko po kilka kwiatuszków i to tak od niechcenia. Ciekawa jestem pełnego rozkwitu hortensji Variegaty.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Witaj
pięknie u ciebie.Ale jak ja bym takiego gościa spotkała to chyba zawału bym została.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuziu zaskrońców Ci nie zazdroszczę, dziwię się, że ich polubiłaś.
Ja bałabym się nawet plewić w obawie, że gdzieś przypełzną.
Hortensja z biało obrzeżonymi liśćmi śliczna.
Ja bałabym się nawet plewić w obawie, że gdzieś przypełzną.
Hortensja z biało obrzeżonymi liśćmi śliczna.

- zuzia55
MARZENKO-chyba tym szarłatem zarazimy dużą
część forumków.
OLU-hortensja juz od jakiegoś czasu ma kwiaty w jednakowym stadium rozwoju,chyba się bardziej nie rozwinie.
MARTUSIU-czego nie można się pozbyć,to trzeba polubić.
TAJECZKO - zrobiłam kilka sadzonek z tej pstrej hortensji,na razie żyją.Ciekawe jak przezimują.?
Kilka pierwiosnków myśli ,że już wiosna..
i inne

OLU-hortensja juz od jakiegoś czasu ma kwiaty w jednakowym stadium rozwoju,chyba się bardziej nie rozwinie.

MARTUSIU-czego nie można się pozbyć,to trzeba polubić.

TAJECZKO - zrobiłam kilka sadzonek z tej pstrej hortensji,na razie żyją.Ciekawe jak przezimują.?
Kilka pierwiosnków myśli ,że już wiosna..

- marzena06
Zuziu przepiękne jesienne kolorki zawitały u Ciebie w ogrodzie