Dagmaro muszę powiedzieć że jestem zaszczycona że moja różanka mogła posłużyć za katalog róż. Jestem świadoma że jeszcze jest baaaaardzo dużo pięknych róż które chciałabym mieć i pomału realizuję swoje marzenia.W tym roku następne nasadzenia,jeszcze zostanie coś do uzupełnienia na wiosnę.Pozdrowienia dla Mamy i myślę że będziemy mogły podglądać co tam się dzieje.
Witaj
Ewuś bardzo się cieszę że odwiedziłaś mój wątek.Czytałam że już masz wstępny plan swojego nowego ogrodu różanego.Muszę się przyznać że z niecierpliwością czekam na pierwsze zdjęcia.Ale to tak jak mówisz, dopiero w następnym roku.Przyznam Ci się ,że wyciachałam część ogrodu gdzie rosły krzewy/trochę przerosły/ i planuję zrobić pokój różany.Wiem jak to ma wyglądać, ale nie zawsze to co sobie wyobrażamy,potem spełnia nasze oczekiwania.Jednak będę próbować.Czeka mnie dużo pracy,bo teraz po wycięciu krzewów muszę wykarczować korzenie ,nawieźć i wyrównać cały teren ziemią.Myślę że mogę liczyć na Twoje podpowiedzi i uwagi ,jak będę to realizować.
Dziękuję też za podpowiedź o opryskach,wiem że wczesną wiosną też można to zrobić.Taki oprysk na pewno bardzo się przyda.W przyszłym sezonie róże posadzone w tym roku powinny być już zdrowsze no i pięknie kwitnąć.
Olu masz rację,ja też lubię takie gotowce.