Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aga, to będziemy czekać na nowe fotki ;:65 ale te co już były są prześliczne ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek[/quote]

I ja sie melduje w nowym wątku:)
A przy okazji powiedz mi jak sie nazywa ta niebieska roslinka :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aga.
Jak zwykle piękna soczysta zieleń i kwiaty jakich możemy tylko pozazdrościć.No bo ,żeby dzwonek tak długo kwitł i to jakim kolorem.Skalniakowe też przepiękne.
Maja wysłała Ci Twoją imienniczkę a ja zapomniałam w Jej watku napisać ,że ta róża jest już w moim sercu.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aguś i ja sie melduję w nowej części. Piekne fotki skalniaczka.
Ten pełny dzwoneczek jest prześliczny.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko dzięki, skalniaczki uwielbiam od zawsze :lol:

Wiesiu za chwilę pokażę kilka dzisiejszych widoczków :D

Witaj Elizo :wit Ten kwiatuszek to dzwonek karpacki Thorpedo .

Aniu dziękuję ;:196 Różyczka faktycznie śliczniutka :D aż żałuję, ze już nie mam miejsca, bo fajnie byłoby mieć swoją imienniczkę w ogródku....i to taką śliczną :D

Witaj Iduś :wit Dzwoneczek jest naprawdę fajniutki i naprawdę bardzo długo kwitnie :D

Kilka dzisiejszych fotek......już widać opadające liście na trawniku......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu jakie cudne fotki. ;:63
A Chopin ciągle, nie strudzenie pięknie kwitnie.
Moje już przekwitły, a nowych pąków nie widać . :)
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Niesamowite fotki. Jakie nasycone barwy ;:138
Podoba mi się bardzo zestweinie kolorystyczne iglaków u Ciebie na rabatach.
U mnie też już dużo pożółkniętych liści. Dzisiaj dość mocno wiało i trochę już liści poleciało z drzew. :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

A u mnie najwięcej leci nie liści tylko podgniłych gruszek już nie mogę na to patrzeć :(
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

jest naprawde piekna!!! da sie zebrac nasionka z niej??? jak tak to zrobiłabyś to dla mnie proooooszzzeee:D, wogole to kupilas jej gotowa sadzonke czy z nasion ja sobie wyhodowalas??
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko u Ciebie nadal jesieni nie widać , trawy pięknie soczyście zielone i te kolorowe kwiaty na rabatach ;:63

Genia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Agnieszko w kolejnej odsłonie :wit ja to mam szczęście trafiłam na różyczki :D jakby co po targach i u mnie zagościło małe co nieco na większy zakup zdecydowałam się poczekać do wiosny bo prognozy co do zimy mnie troszkę przystopowały . Ładne powojniki szczególnie ten różowy piękny wyrażny kwiatuszek .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Cudne widoczki nam serwujesz , a propo liści .... u mnie też już cała masa leży na trawniku ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aga, nawet nie wiedziałam, ze nowy wątek założyłaś.
Dobrze, ze zajrzałam do starego i były tam namiary na nową część.
Aguś, widzę na kilku zdjęciach, ze nie masz żadnych obrzeży przy rabatach, tylko trawa i od razu kora. Nie włazi Ci ta trawa w rabaty ? A pod korą masz włókninkę ? :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko dziękuję ;:196
Chopin kwitnie i kwitnie, niesamowicie długo trzyma kwiat, niektóre już przekwitają, ale już kolejne pąki rozwijają się , tak, ze jeszcze jakiś czas się nim pocieszę :D

Iduś dziękuję :D
Bardzo lubię łączyć ze sobą kolorystycznie różne iglaczki, wtedy nawet jak nic nie kwitnie jest ciekawie i barwnie :D I nawet późna jesień, czy zima nie jest nudna :D
Ostatnio naprawdę niesamowicie wieje, dziś na szczęście troszkę się uspokoiło, ale już nie jest tak graco jak w poprzednie dni....

Gosiu szkoda, że gruszeczki gniją, to takie pyszne owocki. Chyba musisz mieć już duże drzewo, ze tak bogato owocuje :?:

Geniu ;:196 Kwiatuszków faktycznie trochę jeszcze jest, ale niezbyt dużo. Niedługo zrobi sie bardziej kolorowo, bo zakwitną chryzantemy.....jeżeli zdążą .... Muszę też posadzić ze 2 odmiany niskich Marcinków, bo mam tylko bielutkie, a one też tak ślicznie kolorują jesienne ogrody .

Witaj Eluś ;:196
Różyczki faktycznie bardzo ładnie jeszcze kwitną....nawet Westerlandy zaczęły tworzyć pąki, ale podejrzewam, że już nie zdążą zakwitnąć....Już biegnę do Ciebie podziwiać Twoje zakupy :D Ja nie lubię sadzić róż jesienią, ponieważ po ostrych zimach w moich rejonach nie są w najlepszym stanie. Zdecydowanie lepiej rosną mi te sadzone wiosną....mimo, ze całą zimę czekają w chłodni na sprzedaż...Tak, że wcale się Ci nie dziwię, że z większymi zakupami postanowiłaś czekać do wiosny .
Ja już też kilka kupiłam, ale to są takie już przekorzenione, rosnące w donicach, więc z nimi mam nadzieję będzie ok....

Aguś u mnie to dopiero początki liści....ale już po ostatnich wiatrach się pojawiły.....niestety. Przy takim obrazku już nie mogę udawać, że nie widzę nadchodzącej jesieni :lol:

Witaj Wiolu, cieszę się, ze jesteś ;:196
Faktycznie na większości rabat nie mam obrzeży. U mnie większość rabat jest bez włókniny, dopiero te najpóźniej robione wykładałam.....ale powiem, ze wkurza minie niesamowicie i przeszkadza :roll: Już część wywaliłam ....W czasie koszenia wkręca się w kosiarkę i wszędzie po ogrodzie leżą strzępy :roll: a i ja lubię przesadzać i dosadzać roślinki, wtedy też trzeba sie nawycinać tego paskudztwa..... A wiele razy bywa, ze mimo nawet dosyć grubej ściółki kora potrafi się przesunąć i widać paskudne czarne placki :evil: Trawa z trawnika wchodzi trochę na rabaty....ale tak naprawdę wcale nie mocno, wystarczy raz w sezonie.....najwyżej dwa odciąć szpadelkiem i wyciągnąć i jest super.....chociaż powiem szczerze, że w tym roku nie odcinałam ani razu i jest ok 8-) A nawet jak jest włóknina to trawa ją przerasta, na pewno słabiej....ale jednak. Ja sobie tak myślę, że włókninę warto rozkładać w wielkich ogrodach, żeby naprawdę do minimum ograniczyć rozwój chwastów, i wtedy, kiedy zrobi się kompozycję roślinną na stałe, a nie tak jak w moim przypadku, ze rabatki wciąż zmieniają oblicze i roślinki wędrują z miejsca na miejsce :lol:
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

a mi nie odpowiesz??? ;:98
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”