Majka 411- róże 2011
- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411- róże 2011
Maju
jestem i nieustająco się zachwycam Twoim ogrodem, chyba, że wyjadę na głuchą wieś
Edenki szt. 2 po bardzo obfitym wiosennym kwitnieniu nie powtarzają tylko poszły w długie pędy
U mnie różyczki dopiero zaczynają powtórne kwitnienie, taki warmińsko-mazurski klimat. Bez przerwy kwitnie Pomponella, wiem, wiem, że nie w Twoim guście

jestem i nieustająco się zachwycam Twoim ogrodem, chyba, że wyjadę na głuchą wieś

Edenki szt. 2 po bardzo obfitym wiosennym kwitnieniu nie powtarzają tylko poszły w długie pędy

U mnie różyczki dopiero zaczynają powtórne kwitnienie, taki warmińsko-mazurski klimat. Bez przerwy kwitnie Pomponella, wiem, wiem, że nie w Twoim guście

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju dziękuję za cudowne widoczki 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moniczko, dziękuję w imieniu Pastelli, tylko której bo na ostatnim zdjęciu jest paskuda.
Kasiu. jak dobrze, ze się odezwałaś. Pokaż swoje różyczki jak zakwitną. Masz ogród w takim mazurskim klimacie, z zupełnie innym odcieniem zieleni.
Właśnie o Edence gdzieś czytałam, że ona lubi nie powtarzać kwitnienia. Moja ani nie poszła w długie pedy ani nie kwitnie. Znalazłam tylko 1 pączek.
Odzywaj się a, najważniejsze kiedy założysz wątek.
Zabeczko, to mnie jest bardzo przyjemnie je pokazywać.
Dziękuję Ci za odwiedziny i zapraszam na nowe fotki. 

Kasiu. jak dobrze, ze się odezwałaś. Pokaż swoje różyczki jak zakwitną. Masz ogród w takim mazurskim klimacie, z zupełnie innym odcieniem zieleni.
Właśnie o Edence gdzieś czytałam, że ona lubi nie powtarzać kwitnienia. Moja ani nie poszła w długie pedy ani nie kwitnie. Znalazłam tylko 1 pączek.
Odzywaj się a, najważniejsze kiedy założysz wątek.

Zabeczko, to mnie jest bardzo przyjemnie je pokazywać.

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Żadna pokraka !!! Piękna Pastella,tylko , taka troche od "macochy" ,tamta to "córcia mamusi"...
Może miejsce jej nie odpowiada?

- majka411
Lanceto , miejsce jest bardzo dobrze przygotowane. Sedno sprawy to złe szczepieniu właśnie tej róży. Ona nigdy nie dorówna tym okazom, które pokazawałam.
Pokraka ( zmieniłam jej nazwę z paskudy - przepraszam ) to też ładna nazwa, tak sobie wmawiam

Pokraka ( zmieniłam jej nazwę z paskudy - przepraszam ) to też ładna nazwa, tak sobie wmawiam

- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
Ale i tak mam wrażenie ,że to i tak był rok Edenki - kwitły te nasze ślicznotki obficie i długomajka411 pisze: Właśnie o Edence gdzieś czytałam, że ona lubi nie powtarzać kwitnienia. Moja ani nie poszła w długie pedy ani nie kwitnie. Znalazłam tylko 1 pączek.
Majka a jak planujesz zabezpieczyć Edenki na zimę ??
Pozdrowionka
))

- majka411
Aga, w moim rejonie nie ma co zabezpieczyć pędów i tak przemarzną. Robię tylko solidne kopce.
Dlatego mam dużo angielek a nie pnących róż. Nie przemarzał tylko Alchymist, ale sam jeden był na 3 pergolach to już było za dużo i go oddałam.
Dlatego mam dużo angielek a nie pnących róż. Nie przemarzał tylko Alchymist, ale sam jeden był na 3 pergolach to już było za dużo i go oddałam.

- majka411
Lemko, dlatego ma szansę i zostaje na rabatce. Pianolemka77 pisze:Majuś może jednak się wyrobi. Widać, że bardzo się stara.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Szkoda, ze zawsze te pnące przemarzną. U mnie tylko te żelazne nie wymarzają: Veilhenblau i Raubritter. Mam też Alchymista młodego i mam nadzieję, że zimą nie przemarznie.
Pozdrawiam Ida
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Maju
bardzo dziękuję za opis Agnes Achilliger
to duże oczko czyni ją wyjątkową a jeśli do tego dobrze się sprawuje, to wszystko na "+"
Czytam o waszych potyczkach ze szkółkami, mam nadzieję, że szkółkarze tu poczytują i wyciągną odpowiednie wnioski.
Póki co mam dobre doświadczenia i jeszcze żadna róża kupiona w Polsce mi nie padła po posadzeniu.
Pocieszające jest to , że asortyment róż w Polsce się powieksza a co za tym idzie i konkurencja rośnie.
To doprowadza do lepszego dbania o klienta. Przynajmniej teoretycznie tak powinno być. ;)
Przecież nie sposób wszystkiego sprowadzić z zagranicy...

bardzo dziękuję za opis Agnes Achilliger

to duże oczko czyni ją wyjątkową a jeśli do tego dobrze się sprawuje, to wszystko na "+"

Czytam o waszych potyczkach ze szkółkami, mam nadzieję, że szkółkarze tu poczytują i wyciągną odpowiednie wnioski.
Póki co mam dobre doświadczenia i jeszcze żadna róża kupiona w Polsce mi nie padła po posadzeniu.
Pocieszające jest to , że asortyment róż w Polsce się powieksza a co za tym idzie i konkurencja rośnie.
To doprowadza do lepszego dbania o klienta. Przynajmniej teoretycznie tak powinno być. ;)
Przecież nie sposób wszystkiego sprowadzić z zagranicy...
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
Majka ale jesteś twardamajka411 pisze:Lemko, dlatego ma szansę i zostaje na rabatce. Pianolemka77 pisze:Majuś może jednak się wyrobi. Widać, że bardzo się stara.bo jest wyjątkową pokraką.

Pozdrowionka
))

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Zgadzam się z tym co zostało przez Ewę napisane. Poza tym ceny róż w Polsce wcale już nie są niskie. Więc i jakość musi się poprawiać. Ja też nie mogę jakoś bardzo narzekac na róze które do tej pory kupiłam -ale zobaczę co z zagranicy przyślą. Bo do tej pory tylko nasze kupowałam więc nie mam porówniania.Pocieszające jest to , że asortyment róż w Polsce się powieksza a co za tym idzie i konkurencja rośnie.
To doprowadza do lepszego dbania o klienta. Przynajmniej teoretycznie tak powinno być.
Pozdrawiam Ida
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majuś od kiedy masz Kronprinsesse Mary - Poulsen 2004 i gdzie ją kupiłaś? bo pewnie nie u nas.
Lemko też będę miała pierwsze zagraniczne ale tak porównując stare róże kupione jakieś kilkanaście lat temu z tymi dzisiaj to dzisiejsza jakość nie dorównuje tamtym. Niby były bezimienne ale wciąż żyją i pięknie kwitną każdego roku. A przeżyły niejedną srogą zimę. jestem ciekawa jak przezimują zeszłoroczne nabytki z R.

Lemko też będę miała pierwsze zagraniczne ale tak porównując stare róże kupione jakieś kilkanaście lat temu z tymi dzisiaj to dzisiejsza jakość nie dorównuje tamtym. Niby były bezimienne ale wciąż żyją i pięknie kwitną każdego roku. A przeżyły niejedną srogą zimę. jestem ciekawa jak przezimują zeszłoroczne nabytki z R.