Majka 411- róże 2011

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411- róże 2011

Post »

Ja ich nie wyrzucę ale pójdą daleko ,daleko od innych a,że w większości szlachetne to będę cięła do wazonu bez szkody dla ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aszko, jak bym miała taką możliwość to i ja bym przesadzała gdzieś dalej.
Zawsze oddawałam róże do innych ogrodów. Mogłam je później oglądać jak rosną.
Tylko nieliczne krzaki są jeszcze w tych ogrodach. Zdecydowana większość poszła do ;:170 .
Jak słaby krzak, bo żle szczepiony to nic nie poradzisz. ;:108
Wiesz co Aszko ale i tak mamy piekne róże. Oglądam Twoje i innych są piękne. Oczki można nacieszyć. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko a jest czym te oczka nacieszyć. Większość z nas pokazuje takie ślicznotki że chciałoby się je wszystkie przygarnąć do serca. ;:167 Bo tak jak pisze Ola-Aszka tych paskud nikt nie pokazuje. Ja ma 2 Kalmarki i piękne są, pewnie wieczorkiem je pokażę a teraz pędzę szykować trony dla królowych. ;:65
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka ma rację , brzydkich nikt nie pokazuje. Szykuj "trony" na różyczek hihi...hi :;230 .
A kalmarka z ciekawości zobaczę. Opisz go trochę.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Myślę, że oprócz tego ile serca wkładamy w pielęgnację roślinek m.in róż bardzo dużo zależy od rodzaju gleby, która czasami różni się diametralnie w różnych rejonach. Nic mądrego ani nowego nie napisałam, ale próbuję pocieszyć Agę, że u jednych róże będą kwitły i rosły bez większego wysiłku, a u innych niestety trza się mocno nagimnastykować. Wierzę, że będą rosły u Ciebie i kwitły jak sobie wymarzyłaś.
Maju zrobiłam wielkie :shock: jakiś czas temu, jak napisałaś, że to nie jest przydomowy ogródek. Jakoś działkowe ogródki zazwyczaj wyglądają innaczej-to wcale nie znaczy, że gorzej :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Z tymi paskudami to masz rację - zamówiłam róże w naszej szkółce polecanej na forum - przysłali mi - to było wiosną - róża zamiast rosnąć zaczęła zamierać - napisałam do nich email i po długiej wymianie zdań uznali reklamację. Jesienią dostałam nową róże - z pękniętym miejscem szczepienia - jak ją zobaczyłam tylko zaczęłam się śmiać - czy ktoś robił reklamację reklamacji? Jeszcze nie raz ktoś się tak przejedzie - ja zaczęłam szanować swoje pieniądze za róże - i nie kupuje u nas bo nas robią w konia.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

aha, no to zmienia postać rzeczy i moje wywody na nic :D Toż i ja drżeć zaczełam, cóż mi przyjddą za egzemparze
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lulka pisze:aha, no to zmienia postać rzeczy i moje wywody na nic :D Toż i ja drżeć zaczełam, cóż mi przyjddą za egzemparze
Lulka, nie prawda twoje wywody są bardzo dobre. Każdy kto chce mieć piękne krzaki zdrowych róż musi im dać to co potrzebują. One same z siebie nie będą aż tak okazałe. ;:108 ;:196
Nie drżyj tylko na pszyszłość jest dobrze wiedzieć. To forum jest po to abyśmy wymieniały swoje doświadczenia. ;:108
Maju zrobiłam wielkie jakiś czas temu, jak napisałaś, że to nie jest przydomowy ogródek. Jakoś działkowe ogródki zazwyczaj wyglądają innaczej-to wcale nie znaczy, że gorzej
Uśmiechnęłam się, wiesz dlaczego. Jak kupiłam tą działkę, to wszystkie naokoło wyglądały właśnie tak jak określiłaś. Nie ujmując nikomu jego pracy włożonej w zagospodarowanie terenu.
Jak zaczęłam tworzyć swój ogród to każdy z sąsiadów miał bardzo dużo do powiedzenia. Po pięciu latach jak urosły już nasadzenia to sąsiedzi też zaczęli papugować i wprowadzać zmiany. Mnie to nie przeszkadza, ale robić coś dosłownie no to śmiech człowieka ogarnia.
Tak jest do dziś. Ja otrzymuję co rocznie dyplomy za najładniejszy ogród na terenie ok. 800 działek, a oni dalej papugują. :;230 :;230 Najfajniejsze jest to , że ja wyciełam ok. 120 nasadzeń, czy oni znowu zachowają się jak papugi ? :;230 :;230
Z tymi paskudami to masz rację - zamówiłam róże w naszej szkółce polecanej na forum - przysłali mi - to było wiosną - róża zamiast rosnąć zaczęła zamierać - napisałam do nich email i po długiej wymianie zdań uznali reklamację. Jesienią dostałam nową róże - z pękniętym miejscem szczepienia - jak ją zobaczyłam tylko zaczęłam się śmiać - czy ktoś robił reklamację reklamacji? Jeszcze nie raz ktoś się tak przejedzie - ja zaczęłam szanować swoje pieniądze za róże - i nie kupuje u nas bo nas robią w konia.
Gosiu, z tych informacji, które otrzymuję na PW już mogę powiedzieć, że takie doświadczenia dotykają i inne osoby.
Ja też mam uznaną reklamację, jestem ciekawa co przyjdzie w październiku. Na pewno nie omieszkam napisać tu na forum czy jestem zadowolona. Osobiście też cenię sobie jakość sadzonek z niemieckich szkółek.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze:Maju, trochę się martwię o tę moją listę zamówionych róż, ale może nie będzie źle... dotychczasowe, zamówione w R. rosną pięknie, więc mam nadzieję, że teraz także przyślą mi dorodne okazy.
Aga, przepraszam schwał mi się twój post, oj... nie ładnie. :;230
Na pewno dostaniesz dorodne różyczki. Dla Ciebie i wszystkich miłych gości relacja kwitnących różyczek z 2 września,
Nostalgia z Geishą
Obrazek

Tea Time
Obrazek

Morgengruss
Obrazek

Agnes Shiliger
Obrazek

Muzykanci
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, dziękuję ;:196
Nostalgia nie zaszczyciła mnie jeszcze swoim kwiatem - czekam, aż otworzy pąki (całe dwa ;))... co ciekawe, u mnie też jest posadzona obok Geishy :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, będzie im dobrze, lubią się tulić do siebie. :;230
Słabo mi przechodzą zdjęcia.
Księżna Mary.
Obrazek

Obrazek

Tak, tak to ona i jej pączki.
Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majuś ale śliczne rózyczki. I ile jeszcze paczków -oj bedziemy je jeszcze długo oglądać. :heja
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemeczko , i ja sie cieszę, ze różyczki odreagowały te deszcze i chcą kwitnąć.
Jeszcze część krzaczka Księżniczki Mary
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, czy odmianę Meary tak dokładnie się pisze?
zapraszam Cię do kolejnej części mojego wątku, tak przy okazji ;)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, dobrze, że zwróciłas uwagę. Poprawiłam i podaję jej prawidłową nazwę Kronprinsesse Mary - Poulsen 2004
Dzięki za namiar na nowy wątek.
Dla Ciebie Nostalgia - fajnie mi to wyszło.
Obrazek

Pirouette
Obrazek

Rokoko
Obrazek

Pastella
Obrazek

Leady Emma Hamilton
Obrazek

Clear R.
Obrazek

Geisha
Obrazek

Aphrodyte
Obrazek

Queen of Sweeden
Obrazek

A to moja paskuda Pastella w otoczeniu. Widać, że kurdupelek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Koniec fotek z 2 wrzesnia.
Zakończyłam Pastellą, którą zatrzymam tylko dlatego, że tak ładnie mi pozowała przez mój długi weekend. :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”