Majka 411- róże 2011
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411- róże 2011
Ja ich nie wyrzucę ale pójdą daleko ,daleko od innych a,że w większości szlachetne to będę cięła do wazonu bez szkody dla ogrodu 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aszko, jak bym miała taką możliwość to i ja bym przesadzała gdzieś dalej.
Zawsze oddawałam róże do innych ogrodów. Mogłam je później oglądać jak rosną.
Tylko nieliczne krzaki są jeszcze w tych ogrodach. Zdecydowana większość poszła do
.
Jak słaby krzak, bo żle szczepiony to nic nie poradzisz.
Wiesz co Aszko ale i tak mamy piekne róże. Oglądam Twoje i innych są piękne. Oczki można nacieszyć.
Zawsze oddawałam róże do innych ogrodów. Mogłam je później oglądać jak rosną.
Tylko nieliczne krzaki są jeszcze w tych ogrodach. Zdecydowana większość poszła do

Jak słaby krzak, bo żle szczepiony to nic nie poradzisz.

Wiesz co Aszko ale i tak mamy piekne róże. Oglądam Twoje i innych są piękne. Oczki można nacieszyć.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko a jest czym te oczka nacieszyć. Większość z nas pokazuje takie ślicznotki że chciałoby się je wszystkie przygarnąć do serca.
Bo tak jak pisze Ola-Aszka tych paskud nikt nie pokazuje. Ja ma 2 Kalmarki i piękne są, pewnie wieczorkiem je pokażę a teraz pędzę szykować trony dla królowych. 

- majka411
Aszka ma rację , brzydkich nikt nie pokazuje. Szykuj "trony" na różyczek hihi...hi
.
A kalmarka z ciekawości zobaczę. Opisz go trochę.

A kalmarka z ciekawości zobaczę. Opisz go trochę.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Myślę, że oprócz tego ile serca wkładamy w pielęgnację roślinek m.in róż bardzo dużo zależy od rodzaju gleby, która czasami różni się diametralnie w różnych rejonach. Nic mądrego ani nowego nie napisałam, ale próbuję pocieszyć Agę, że u jednych róże będą kwitły i rosły bez większego wysiłku, a u innych niestety trza się mocno nagimnastykować. Wierzę, że będą rosły u Ciebie i kwitły jak sobie wymarzyłaś.
Maju zrobiłam wielkie
jakiś czas temu, jak napisałaś, że to nie jest przydomowy ogródek. Jakoś działkowe ogródki zazwyczaj wyglądają innaczej-to wcale nie znaczy, że gorzej 
Maju zrobiłam wielkie

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Z tymi paskudami to masz rację - zamówiłam róże w naszej szkółce polecanej na forum - przysłali mi - to było wiosną - róża zamiast rosnąć zaczęła zamierać - napisałam do nich email i po długiej wymianie zdań uznali reklamację. Jesienią dostałam nową róże - z pękniętym miejscem szczepienia - jak ją zobaczyłam tylko zaczęłam się śmiać - czy ktoś robił reklamację reklamacji? Jeszcze nie raz ktoś się tak przejedzie - ja zaczęłam szanować swoje pieniądze za róże - i nie kupuje u nas bo nas robią w konia.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
aha, no to zmienia postać rzeczy i moje wywody na nic
Toż i ja drżeć zaczełam, cóż mi przyjddą za egzemparze

- majka411
Lulka, nie prawda twoje wywody są bardzo dobre. Każdy kto chce mieć piękne krzaki zdrowych róż musi im dać to co potrzebują. One same z siebie nie będą aż tak okazałe.lulka pisze:aha, no to zmienia postać rzeczy i moje wywody na nicToż i ja drżeć zaczełam, cóż mi przyjddą za egzemparze

Nie drżyj tylko na pszyszłość jest dobrze wiedzieć. To forum jest po to abyśmy wymieniały swoje doświadczenia.

Uśmiechnęłam się, wiesz dlaczego. Jak kupiłam tą działkę, to wszystkie naokoło wyglądały właśnie tak jak określiłaś. Nie ujmując nikomu jego pracy włożonej w zagospodarowanie terenu.Maju zrobiłam wielkie jakiś czas temu, jak napisałaś, że to nie jest przydomowy ogródek. Jakoś działkowe ogródki zazwyczaj wyglądają innaczej-to wcale nie znaczy, że gorzej
Jak zaczęłam tworzyć swój ogród to każdy z sąsiadów miał bardzo dużo do powiedzenia. Po pięciu latach jak urosły już nasadzenia to sąsiedzi też zaczęli papugować i wprowadzać zmiany. Mnie to nie przeszkadza, ale robić coś dosłownie no to śmiech człowieka ogarnia.
Tak jest do dziś. Ja otrzymuję co rocznie dyplomy za najładniejszy ogród na terenie ok. 800 działek, a oni dalej papugują.

Gosiu, z tych informacji, które otrzymuję na PW już mogę powiedzieć, że takie doświadczenia dotykają i inne osoby.Z tymi paskudami to masz rację - zamówiłam róże w naszej szkółce polecanej na forum - przysłali mi - to było wiosną - róża zamiast rosnąć zaczęła zamierać - napisałam do nich email i po długiej wymianie zdań uznali reklamację. Jesienią dostałam nową róże - z pękniętym miejscem szczepienia - jak ją zobaczyłam tylko zaczęłam się śmiać - czy ktoś robił reklamację reklamacji? Jeszcze nie raz ktoś się tak przejedzie - ja zaczęłam szanować swoje pieniądze za róże - i nie kupuje u nas bo nas robią w konia.
Ja też mam uznaną reklamację, jestem ciekawa co przyjdzie w październiku. Na pewno nie omieszkam napisać tu na forum czy jestem zadowolona. Osobiście też cenię sobie jakość sadzonek z niemieckich szkółek.
- majka411
Aga, przepraszam schwał mi się twój post, oj... nie ładnie.aguniada pisze:Maju, trochę się martwię o tę moją listę zamówionych róż, ale może nie będzie źle... dotychczasowe, zamówione w R. rosną pięknie, więc mam nadzieję, że teraz także przyślą mi dorodne okazy.

Na pewno dostaniesz dorodne różyczki. Dla Ciebie i wszystkich miłych gości relacja kwitnących różyczek z 2 września,
Nostalgia z Geishą

Tea Time

Morgengruss

Agnes Shiliger

Muzykanci

Maju, dziękuję
Nostalgia nie zaszczyciła mnie jeszcze swoim kwiatem - czekam, aż otworzy pąki (całe dwa ;))... co ciekawe, u mnie też jest posadzona obok Geishy

Nostalgia nie zaszczyciła mnie jeszcze swoim kwiatem - czekam, aż otworzy pąki (całe dwa ;))... co ciekawe, u mnie też jest posadzona obok Geishy

- majka411
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majuś ale śliczne rózyczki. I ile jeszcze paczków -oj bedziemy je jeszcze długo oglądać. 

Pozdrawiam Ida
- majka411
Maju, czy odmianę Meary tak dokładnie się pisze?
zapraszam Cię do kolejnej części mojego wątku, tak przy okazji ;)
zapraszam Cię do kolejnej części mojego wątku, tak przy okazji ;)
- majka411
Aga, dobrze, że zwróciłas uwagę. Poprawiłam i podaję jej prawidłową nazwę Kronprinsesse Mary - Poulsen 2004
Dzięki za namiar na nowy wątek.
Dla Ciebie Nostalgia - fajnie mi to wyszło.

Pirouette

Rokoko

Pastella

Leady Emma Hamilton

Clear R.

Geisha

Aphrodyte

Queen of Sweeden

A to moja paskuda Pastella w otoczeniu. Widać, że kurdupelek.

Koniec fotek z 2 wrzesnia.
Zakończyłam Pastellą, którą zatrzymam tylko dlatego, że tak ładnie mi pozowała przez mój długi weekend.
Dzięki za namiar na nowy wątek.
Dla Ciebie Nostalgia - fajnie mi to wyszło.

Pirouette

Rokoko

Pastella

Leady Emma Hamilton

Clear R.

Geisha

Aphrodyte

Queen of Sweeden

A to moja paskuda Pastella w otoczeniu. Widać, że kurdupelek.

Koniec fotek z 2 wrzesnia.
Zakończyłam Pastellą, którą zatrzymam tylko dlatego, że tak ładnie mi pozowała przez mój długi weekend.