Ogród Wioli
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Wioli
Piękne powojniki
, podobają mi się też te różowe kwiatuszki przed winogronami, co to jest?

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Bałagan minie a potem będzie tylko super zakątek do grilowania.
Wiem, że posadzisz dookoła rośliny, które stworzą niepowtarzalny klimat.

Wiem, że posadzisz dookoła rośliny, które stworzą niepowtarzalny klimat.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolka - jeżeli z tych winogron skórka odchodzi i pachną to ja mam takie same- u mojej mamy rośnie przy tarasie i zbiera ok.100kg z jednego krzewu 

Masz przecudne kwiaty w swoim ogrodzie
Trudno mi powiedzieć, które zachwycają mnie najbardziej.

Piszesz, że
i pod tym, śliczny żółty. Jak się nazywa? Kupiłam w tym roku odmianę Bill Mackenzie, ale to chyba nie ten twój?. Co robisz, że taki dorodny i ile ma lat?Powojniki złapały drugi oddech ....
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Urszulko, zalanie, to chyba nie wiele roślin by przeżyło.
Mi się wydaje, że winogrona lubią wilgotną ziemię, ale przepuszczalną.
Do trzech razy sztuka. Trzymam kciuki za powodzenie w uprawie
Agatko, nie mam pojęcia co to za odmiana.
Ja ich nie kupowałam, lecz ukorzeniałam. A uprawiali je, jeszcze moi dziadkowie.
Aniu, to zawilec japoński. Jest ich wiele odmian - są białe i o pełnych kwiatach. Ja mam tylko tą jedną odmianę.
Grażynko i tego właśnie się trzymam, bo w przeciwnym razie popadła bym w depresję przez ten bałagan.
A nasadzenia ... nie wytrzymałam i już zaczęłam obsadzać
Beatko, to może być ta sama odmiana. Pięknie pachną, są bardzo plenne i słodziuteńkie jak miód.
Izuniu, dziękuję za miłe słówko
Marysiu, powojnik kupiony był pod nazwą "Radar Love", ale czy to on ? Też mam wątpliwości.
Mam go chyba 4 albo 5 lat i absolutnie nic mu nie robię. Jedynie wiosną przycinam go niziutko a on szaleje.
Prace przy grillo-wędzarni powolutku posuwają się do przodu, ale mam wątpliwości, czy zdążymy w tym roku. Dużo jeszcze jest do zrobienia, bardzo dużo ...
Nie wytrzymałam i zaczęłam powoli obsadzać rabatę przy niej.
Najpierw zrobiłam obrzeże z kamieni i podrównałam ziemię. Potem posadziłam hortensje i trawy. Obwódkę zrobię z żurawek sadzonych w zygzak. Dosadzę jeszcze berberysy te zieleniutkie i brunerki. Zobaczę jak to będzie wyglądać. Może dosadzę jeszcze jakąś trawkę ....
Tak to dziś wygląda ....

Wyczekuję porządnego deszczu. Niestety, wszystkie chmury jakie do nas nadciągają są jakieś ...bezdeszczowe
Przydał by się bardzo, bo jest straszna susza. Poza tym na tej nowej rabacie osiadła by ziemia. Wtedy wyściółkowała bym ją korą i obcięła bym tą brzydką czarną folię.
Dawno nie pokazywałam hortensji
Zakwitła tegoroczna Bobo
Ślicznie się zapowiada.

Cudownie przebarwiła się Bombshell

Niesamowita SIlver Dollar

Mi się wydaje, że winogrona lubią wilgotną ziemię, ale przepuszczalną.
Do trzech razy sztuka. Trzymam kciuki za powodzenie w uprawie

Agatko, nie mam pojęcia co to za odmiana.
Ja ich nie kupowałam, lecz ukorzeniałam. A uprawiali je, jeszcze moi dziadkowie.
Aniu, to zawilec japoński. Jest ich wiele odmian - są białe i o pełnych kwiatach. Ja mam tylko tą jedną odmianę.
Grażynko i tego właśnie się trzymam, bo w przeciwnym razie popadła bym w depresję przez ten bałagan.
A nasadzenia ... nie wytrzymałam i już zaczęłam obsadzać

Beatko, to może być ta sama odmiana. Pięknie pachną, są bardzo plenne i słodziuteńkie jak miód.
Izuniu, dziękuję za miłe słówko

Marysiu, powojnik kupiony był pod nazwą "Radar Love", ale czy to on ? Też mam wątpliwości.
Mam go chyba 4 albo 5 lat i absolutnie nic mu nie robię. Jedynie wiosną przycinam go niziutko a on szaleje.
Prace przy grillo-wędzarni powolutku posuwają się do przodu, ale mam wątpliwości, czy zdążymy w tym roku. Dużo jeszcze jest do zrobienia, bardzo dużo ...
Nie wytrzymałam i zaczęłam powoli obsadzać rabatę przy niej.
Najpierw zrobiłam obrzeże z kamieni i podrównałam ziemię. Potem posadziłam hortensje i trawy. Obwódkę zrobię z żurawek sadzonych w zygzak. Dosadzę jeszcze berberysy te zieleniutkie i brunerki. Zobaczę jak to będzie wyglądać. Może dosadzę jeszcze jakąś trawkę ....
Tak to dziś wygląda ....

Wyczekuję porządnego deszczu. Niestety, wszystkie chmury jakie do nas nadciągają są jakieś ...bezdeszczowe

Przydał by się bardzo, bo jest straszna susza. Poza tym na tej nowej rabacie osiadła by ziemia. Wtedy wyściółkowała bym ją korą i obcięła bym tą brzydką czarną folię.
Dawno nie pokazywałam hortensji

Zakwitła tegoroczna Bobo

Cudownie przebarwiła się Bombshell

Niesamowita SIlver Dollar

- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Świetna budowa! Będę obserwowała do pojawienia się kiełbasek na grillu. No później także 

POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu to już super wygląda
a jak przyjdzie zadaszenie to będzie rewelka.
Do przyszłego roku rabatka się rozrośnie, bo plany nasadzeń super i wszystko będzie pięknie grało. To Twój mąż jest zdolniacha.

Do przyszłego roku rabatka się rozrośnie, bo plany nasadzeń super i wszystko będzie pięknie grało. To Twój mąż jest zdolniacha.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dziękuję Halinko
Urszulko, na dobrą sprawę, to już można było by grillować. Palenisko jest zrobione. Ja jednak czekam z tym do końca prac
Dorotko, mam już nauczkę ze zbyt gęstymi nasadzeniami i na tej rabacie robię większe odstępy między roślinkami. Chcę aby wyglądała elegancko, dlatego nie będzie tam dużo różnorodnych odmian, ale będą się one powtarzać. Mam nadzieję, ze uniknę chaosu.
Mój M jak chce, to dużo rzeczy umie zrobić. Tylko przeważnie mu się nie chce.

Urszulko, na dobrą sprawę, to już można było by grillować. Palenisko jest zrobione. Ja jednak czekam z tym do końca prac

Dorotko, mam już nauczkę ze zbyt gęstymi nasadzeniami i na tej rabacie robię większe odstępy między roślinkami. Chcę aby wyglądała elegancko, dlatego nie będzie tam dużo różnorodnych odmian, ale będą się one powtarzać. Mam nadzieję, ze uniknę chaosu.
Mój M jak chce, to dużo rzeczy umie zrobić. Tylko przeważnie mu się nie chce.

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Jestem pod wrażeniem budowli , no i oczywiście nowych nasadzeń .
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Grillo-wędzarnia zapowiada się bardzo elegancko 
Wspaniałe te hortensje, szczególnie Silver Dollar, muszę ją w przyszłym roku koniecznie kupić; Twoja Bobo ma dwa kwiaty, moja tylko jeden
.

Wspaniałe te hortensje, szczególnie Silver Dollar, muszę ją w przyszłym roku koniecznie kupić; Twoja Bobo ma dwa kwiaty, moja tylko jeden

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wiola wiedziałam ze nie wytrzymasz do końca prac i zaczniesz obsadzac
Super,super...zazdroszczę pozytywnie
I już się nie mogę doczekac efektu końcowego,będzie superaśnie
Hortensje...sama wiesz...piękniusie

Super,super...zazdroszczę pozytywnie

I już się nie mogę doczekac efektu końcowego,będzie superaśnie

Hortensje...sama wiesz...piękniusie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Będzie piękna ta rabatka.