lora pisze:
...Igo to od Ciebie ...posadziłam cebulki troszkę może są teraz większe ale nie kwitną...
...ale one są dla mnie NN
Misiu to kale bordowe bo mają nakrapiane białym listki...różowe też mam, bardzo obficie kwitną, biała nie kwitła już drugi rok... Kale nie mają cebul, tylko bulwy które trzeba wykopywać na zimę.
to są stare zdjęcia z przed trzech lat kiedy zakwitła biała kala... popatrz.
to zdjęcia kali zrobione w tym roku...
Witaj Misieńko - deszczyk przerwał żniwa fasolowe więc nadrabiam zaległości.
Piękny biały zawilec, nie wiedziałam że są też różowe.
Budlei białej też nie mam muszę się uśmiechnąć do Tadeusza - podarował mi kilka lat temu dwie Budleje: niebieską i fioletową.
Winogron - Jaki?...biały, czy fioletowy?... kwaśny - pewnie nie podcięty ( ja gdy chorowałam też swój zaniedbałam) za mało światła. Poczekaj do przymrozków jak go ptaki nie dostrzeganą to na wino gorszego gatunku.
Chcę Ciebie Misieńko zaprosić do oglądania mnie i mojego Kaziczka w
TV Lublin w czwartek tj 8.09. 2011r. o godz. 17 ...film 'LANDART FESTIWAL' - producent 'Tarara -Jarosław Koziara ...
"LANDART- SZTUKA NA GRANICY"... na mojej granicy Horodyszcze - Waręż. Czwartek to Święto Matki Bożej Siewnej. Jeśli Masz antenę z TV Lubelską - lokalną to polecam ten film.
Będzie tam też Facelia siana prowizorycznie tak jak kiedyś siali nasi przodkowie (n..o - jak Bozia stworzyła) ... zobaczysz... i Kazio zaprasza Wszystkich Twórców dzieła na granicy...włącznie z ks Stefanem Batruch na kawę - nie tylko... bo sporo gości nasz słynny napój kosztowało.