Anetko- ja także jestem zadowolona z niej, chociaż trochę podwiązałam, bo jednak po ulewnych deszczach czy burzach wielkie kwiatostany trochę się wychylały na boki.
Pamelko - może coś Twoim Chopinom nie pasuje.... a moze za młode jeszcze są...od jak dawna masz je u siebie? Co do liatry-obetnę, tylko trochę brakuje czasu na to- w ubiegłym roku obcinałam i dookoła rozsypałam nasiona, a w tym roku było mnóstwo siewek.Może za rok zakwitną?
Agatko,Agnes,Jagódko- dzięki

Odnośnie pracy- nie szukam na razie- byłam zła na męża(on na mnie bardziej chyba

) i uniosłam sie honorem i chciałam trochę niezależności zażyć

.... a z pracą ciężko, albo nie ma dla ludzi z moim wykształceniem pracy - jak mawia Ferdek Kiepski

No i mąż uznał,że woli żebym była w domu, pomagała w firmie(widocznie jednak beze mnie byłoby mu trudniej

) i opłaci moje studia,a czeka jeszcze nas budowa składu i przeniesienie firmy męża w nowe miejsce..... Zbieram w tej chwili dokumenty,do 16 września mam je zawieźć do szkoły....Boję się,że nie poradzę sobie...prawie 20 lat nie uczyłam się...głowa też już nie ta... a rysować,to zupełnie nie umiem
Takie są przedmioty:
PRZEDMIOTY KSZTAŁCENIA OGÓLNEGO:
1. Język obcy
2. Przedmiot humanistyczny I
3. Przedmiot humanistyczny II
4. Metodologia pisania prac inżynierskich
5. Ergonomia i BHP
6. Ochrona własności intelektualnej
7. Wychowanie fizyczne (studia stacjonarne)
8. Technologie informacyjne
PRZEDMIOTY PODSTAWOWE:
1. Analiza matematyczna cz. 1
2. Analiza matematyczna cz. 2
3. Algebra liniowa
4. Geometria wykreślna Biologia roślin
5. Statystyka
6. Ekologia
7. Historia sztuki
PRZEDMIOTY KIERUNKOWE:
1. Gleboznawstwo
2. Rysunek i rzeźba
3. Geodezja
4. Fizjologia
5. Szata roślinna
6. Fauna w krajobrazie
7. Historia sztuki ogrodowej
8. Budownictwo i materiałoznawstwo
9. Chemia środowiska
10. Grafika inżynierska
11. Zasady projektowania krajobrazu
12. Budowa i pielęgnowanie obiektów architektury krajobrazu
13. Uprawa i nawożenie
14. Podstawy kompozycji
15. Rośliny zielone ozdobne
16. Projektowanie obiektów architektury krajobrazu
17. Instalacje budowlane
18. Prawo w architekturze krajobrazu
19. Podstawy ekonomii i zarządzania
PRZEDMIOTY SPECJALNOŚCIOWE:
1. Rośliny sadownicze w ogrodzie
2. Rośliny warzywne w ogrodzie
3. Gospodarowanie wodą w parku i ogrodzie
4. Pielęgnacja i chirurgia drzew
5. Ogrodnictwo ekologiczne
6. Rośliny ozdobne w parku i ogrodzie
7. Seminarium dyplomowe
Jagódko-Gabryś nie był zadowolony z pobytu w przedszkolu- musiałam po 3 godz. go odebrać....może jutro będzie lepiej

Mam nadzieję,że Twoja wnusia będzie zachwycona szkołą
Moja dębolistna ma jakieś plamy na liściach, w ubiegłym roku też tak miała,ale myślałam,ze to taka jej uroda...popryskałam od grzyba, ale pojadę na szkółkę i popytam się,co to za zaraza...
Dzisiaj dostałam od znajomej pani roślinę-może ktoś wie,co to może być- jutro zrobię jej zdjęcie. Znajoma mówiła że to lilia, ale mi wygląda na jakiegoś liliowca- ale olbrzymiego, mutanta,liście ciemnozielone , wyprostowane, na końcach trochę wywinięte w dół, długie na ok.1,5 m(jutro zmierzę), łodyżki po przekwitniętych kwiatach też grube,ma kłącza(ciężko był oddzielić od całości) a nie cebule, kolor kwiatu był pomarańczowy. Pięknie z daleka wyglądała ta roślina na rabacie, z niczym mi się nie kojarzyła -może z jakimś tatarakiem i dostałam nawet sporą sadzonkę,z czego bardzo sie cieszę. Nie widziałam jej w czasie kwitnienia. Ktoś zna takie cudo?