Jadziu z tym miernikiem to prawdopodobnie co z pehametrem glebowym,zawsze wskazuje podobny wynik..

Najlepszy mój wskaźnik wilgotności to szpadel,jeżeli nie potrafię go wbić w ziemię ,znaczy to ,że suchość panuje i podlewać należy...ale co podleję to na drugi i dzień znowu suchość...
Jarko ...te nawozy ,o których wspomniałam można również rozpuścić w wodzie ,albo podsypać i podlać
W sklepach nie widziałam nawozu jesiennego do róż,ale uniwersalny jest dostępny...
Grażka gdybym boltoni nie dzieliła ,podejrzewam ,że byłaby dwa razy większa...dosyć dużo sadzonek porozdawałam ,a mimo wszystko znowu jest zjawiskowa jak co roku...

Może trochę niższa niż w poprzednich latach...
Biosept można nabyć tutaj ...
http://www.biosept.pl/ .jeszcze nie kupowałam ,ale warto kupić 500 ml roztworu,mimo ,że do tanich nie należy,ale taka ilość starczy na wiele oprysków...
Ewka u mnie nie tylko cynia podjada ,ale i krwawniki ,które do towarzystwa różanego dosadziłam i owszem ...maja się dobrze,ale o różach nie można tego powiedzieć...Z tego też względu szykuje się przesadzanie...
Małgosiu zwykły rozchodnik tak zdominował purpurowego,że ten nieśmiało swoje kwiatostany wypuścił z boczku ,wydostał się z gąszczu do słonka...

Prawdopodobnie jest to odmiana Purple Emperor...
Majka w takim razie koniecznie muszę ten biosept zakupić...w takim gąszczu jest jak najbardziej wskazany...

Dziękuję za częste odwiedziny i nawet chwalebne opinie ...

Taki sobie miszmasz ,który wciąż poskramiam...przez cale lato...
Izka ten moment rozwoju Magenty jest najładniejszy...ta róża zdecydowanie musi rosnąć w półcieniu,gdyż na słońcu kwiaty są wiotkie i niezbyt urodziwe...
Rozchodnik to Purple Emperor,dziwię się ,że wydostał się spod większego egzemplarza...widać ,że życie mu miłe...
Tak ...te zależności kolorystyczne tak jakby nie dotyczą kwiatów ...cóż... nie miały wyjścia musiały się dopasować ...

Dzięki za pochwały...zdjęcia to ułamek sekundy...nawet za godzinę ,ten sam kwiat może już tak nie zachwycać...
Jadziu na pewno znajdzie się coś co nas zainteresuje...,ale ja portfela już nie wyjmuję...
Wszyscy z rejonu ,albo i poza powiadamiam ,że w sobotę w Chorzowie szykuje się spotkanie...ok.godz.11.00,koło kapelusza...Zapraszamy...