Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Izuniu, dziękuję :oops: nie pisz proszę o jakichkolwiek kompleksach... mój ogród jest jeszcze młody, w tym roku mocno zaniedbany w kontekście panoszącego się w rabatach zielska... u Ciebie jest pięknie, uwielbiam oglądać migawki z Twojego ogrodu i dekoracje tarasowe ;:196
Magda, witaj i dziękuję za miłe słowa :) w tym roku wsadzę minimum 15 odmian róż (tyle na razie zamówiłam). A Ty masz różane plany?
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie widać ze masz młody ogród. Super trawnik.
Powiedz jaka z twoich różowych, rabatowych róż są samoczyszczące (oprócz Boniki)? Mam ochotę na różowiutką różyce ale nie lubię takich z zasychającymi pąkami. I nie widać plamistości. Pryskałaś?
x-ag-a
---

Post »

cześć Elu :) dzięki za miłe słowa pod adresem trawnika... mój ogród na jesieni skończy 5 lat - to stosunkowo wciąż młody zagajnik.
z różowych róż mogę polecić First Lady - jest zdrowa, nie śmieci (czy o to Ci chodziło?), ma piękny, kulisty kwiat w wyrazistym kolorze... nie wiem jeszcze jak się będzie zachowywał intensywnie różowy Leonardo da Vinci, ale póki co jestem z niego bardzo zadowolona... no i oczywiście kremowo-różowy Bremer Stadtmusikanten...
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Śmiecić mogą. Nie lubię róż którym zasychające kwiaty tworzą pleśniejące pąki, które trzeba ścinać ? same się nie obsypią. Tak robi chyba większość kwiatów pełnych, niestety. Myślałam o First Lady, jest bardzo ładna. Jeśli możesz napisz czy choruje, jak długo kwitnie i czy robi suszki z kwiatów.
PS Mamy ogrody w tym samym wieku :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, szybciutko się wpisuję w nowym wątku :)
Róże rzeczywiście zachwycające- niezwykle urodziwe i zdrowe!! Tylko pogratulować!!
Dziękuję za chęć pomocy ;:167
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To ja od razu dodam do zestawu New Dawn. Nie zdąży zaschnąć, bo śmieci :;230 Dziękuję za link, na pewno skorzystam z możliwości zamówienia, tylko nie zdecydowałam jeszcze, co kupię.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

...sie napisałam i wyparowało. :twisted: Więc jeszcze raz.
Czekam na przesyłkę od Ćwika, a w niej Aloha, Wedding Bells, Pomponella i Kosmos, no i z all Hokusek mój wytęskniony i Wizzard.
Szkoda, że te różyce nie teleportują płatków np.do wanny zamiast zaśmiecać wszystko wokół :;230
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne te brzozy u Ciebie. Tworzą taki cudowny akcent w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ja tez się wpisuję i podziwiam piękne fotki na otwarcie wątku ;:138 . Właśnie wyczytałam że twój ogród ma 5 lat :shock: , pewnie jednak brzozy były dużo wcześniej posadzone ? Ciekawa jestem w jakim tempie one rosną.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Jestem i ja :wit .Ach te twoje brzózki i trawniczek,no i róże ;:170
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
x-ag-a
---

Post »

Elu, w takim razie First Lady nie spełni Twoich oczekiwań, mimo że to bardzo zdrowa róża... kwiat co prawda otwiera się powoli, pięknie, i długo trzyma (5-6 dni), ale pod koniec się zasusza (nie zauważyłam, by pleśniał) i nalezy go obciąć... mnie to akurat odpowiada, ponieważ nie śmieci.
Twój ogród jest cudny, Elu :)
Moniko, dziękuję za wszystkie miłe słowa i cieszę się, że masz ochotę mi towarzyszyć w nowym wątku ;:196
Ewuniu, ta Twoja New Dawn coraz częściej chodzi mi po głowie, ale decyzję czy mogę ją gdzieś zmieścić podejmę nie wcześniej niż na wiosnę. Mimo to, dzięki za pochlebną opinię o niej :)
Madziu, ciekawa jestem, czy będziesz zadowolona z róż od Ćwika - słyszałam o tej szkółce różne opinie, a sama jeszcze nie mam z nimi doświadczenia.
Andowan - dzięki za miłe słowo w kierunku brzóz! :)
Aancyk - również Tobie dziękuję za odwiedziny... tak, ogród ma 5 lat, ale kupowaliśmy działkę-lasek brzozowy, więc oczywiście brzozy są sporo starsze niż nasze nasadzenia. Maluchy rosną jednak bardzo szybko, co obserwuję za płotem :)
Kasik - witaj! cieszę się, że wciąż Ci się u mnie podoba ;:196
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Bardzo dziękuję za uznanie i odpowiedz. First Lady faktycznie odpada. Niedoścignionym wzorem jest dla mnie New Dawn, śmieci ale zawsze ładnie wygląda. Zdrowa i bezobsługowa - cud miód. Przyznaję bez bicia że nie mam czasu (chęci) obcinać przekwitniętych kwiatów. Nie znasz jakiejś śmiecącej, zdrowej, niskiej i różowej?
Może zdecyduję w przyszłym roku. Obadam Twoje nabytki, co mam kasę wydawać na niesprawdzony towar ;:224
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Aga, piękny Heritage, nie wspomnę już o rabatkach ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Anetko, dziękuję! póki co z Heritage jestem bardzo zadowolona... wciąż otwiera nowe pąki i nie widać żadnych chorób, ale prawdziwy sprawdzian przejdzie w przyszłym sezonie... faktem jest, że piękna z niej różyca ;:167
Elu, mam zbyt małe doświadczenie jeszcze, żeby podawać Ci rzeczywiście sprawdzoną odmianę jakiej szukasz... z poczuciem odpowiedzialności za swoje słowa, mogę polecić jedną różę - poza tym, że ma jedynie różowo-perłową poświatę, a nie intensywny róż, taką różą jakiej szukasz jest Aspirin Rose...
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ja również melduję sie w nowej części :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”