W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To może to przytarcie jest przyczyną :arrow: Kacper też jest panikarz i nie daje sobie obcinać :cry:
A później chodzi po domu i tupta :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Figo prześliczne maleństwa ;:215
Trzymam kciuki by się zdrowo chowały :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p
Od: 12 gru 2007, o 11:03

Post »

Ja również mam suczki bez rodowodu. Nie popieram jednak niekontrolowanego rozmnażania psów. Wręcz jestem tego wrogiem. Widzę co się dzieje, widzę jak się te bezpańskie psy tułają. Najbardziej jednak denerwuje mnie beztroska i bezmyślność właścicieli . Suk szczególnie. Do szału doprowadza mnie postępowanie ludzi - właścicieili suk, które podczas cieczki biegają samopas po okolicy (często wręcz wyganiane z posesji). Moim zdaniem jeśli ma ktoś sukę to niech o nią dba. Niech ją pilnuje. Najlepszym wyściem dla kogoś kto nie chce mieć szczeniaków jest sterylizacja. .Wówczas jest spokój i z cieczką i z tabunami psich kawalerów. I nie ma niechcianych szczeniąt. I nie ma kłopotu co z maleństwami zrobić... Poza tym sterylizacja przedłuża życie i zdrowie suczek. Ale czy na wsi jest to popularne? Oczywiście, że nie. Nie do pomyślenia dla większości jest, żeby sukę wysterylizować. Szok. Nierealne. Wręcz niepotrzebne... Taka jest prawda. Na wsi panuje zacofanie. i to chyba nie szybko się zmieni. Ot co.
Ale chyba nie jestem takim radykalnym zwolennikem tylko i wyłącznie psów rodowodowych. Nie każdego stać na rodowodowego psa. Szczeniaki powinny mieć jednak tylko osoby odpowiedzialne i świadome... Ale jeśli nie zostanie zaostrzone prawo w tym temacie to nic się nie zmieni.... Dalej będzie ciemnogród i zacofanie....
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

FIGO maleństwa rozkoszne.....
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Edii, ja jestem ze wsi i nie czuję się szczególnie zacofana.Wyobraź sobie, że słyszałam o sterylizacji i nawet zamierzam Neskę jej poddać.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

mój WSziranek już zdrowszy, łapka się leczy mniej utyka
mam wrażenie ze po tabletkach stracił troche apetyt

wczoraj na pocieszenie dostał od "tatusia" piłeczke kwiczącą jak świnka
siedziałam i zwijałam się ze śmiechu jak widziałam co z nią wyprawiał

a jaki porządny, za każdym razem po skończone zabawie odnosił ją do swojego kąta na posłanie coby nikt nie zabrał...

przepocieszne to było

mamy jeszcze piłeczke świecącą przy odbiciu od podłogi i takie cos do gryzienia

tyle prezentów dostał, ze....
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Myślę, że Edii niepotrzebnie oskarżył wszystkich ze wsi o zacofanie - ale jako początkujacemu możemy mu to wybaczyć :P - wszak "ludzie nie dzielą się na tych z miasta i ze wsi, ale na mądrych i głupich" :lol:
Mam nadzieję , że Edii się nie zrazi i pokaże nam swoje suczki.
Figo, Twoje małe są cudowne, niedawno moja taka była.
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

A ja mieszkam na wsi i mam podobne doświadczenia. Moi sąsiedzi nie pilnują swoich suk co cieczke mają szczeniaki :evil: Jak delikatnie mówie im o sterylizacji to patrzą na mnie z " byka". Mówią, że " żartuje bo woli potopić szczeniaki niż wydać na psa 100 czy 200 zł." Tak, tak u mnie to się odbywa. A jak ja na dworze wyczesuje swojego psa to kręcą głową.

Ale ja się tym nie przejmuje, że mnie traktują jak "ufolud" lub " panniczka przyszła z bloków :evil:

Zresztą to samo dotyczy się kotów ich jest u moich sąsiadów na potęge, tylko jedna sąsiadka ma swoje kotki wysterelizowane.

Jak sąsiedzi zobaczyli moją Sis to chcieli ją :shock: bo po co mi w domu drugi pies, To ja im na to, że ona jest z rodowodem pełnorasowa , to otworzyli oczy co to jest ?

Czasmi i mi cisną się pewne słowa na usta :wink:

No ale nie wszystkich się mierzy jedną miarką :wink:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

Ojej przepraszam. przepraszam przepraszam. Moja wina..... Wybaczcie.

Źle się wyraziłam. Nie chciałam nikogo urazić. Ja również mieszkam na wsi (jestem z tego zadowolona, lubię wieś... ).. I dlatego tak napisałam. Po prostu u siebie we wsi obserwuje takie zjawisko... Ale faktycznie nie powinnam tak uogólniać. Jeszcze raz przeczytałam swój wpis i ... się przestarzyłam - faktycznie wyszło na to, że atakuje ludzi ze wsi. A to absolutnie nie było moim zamiarem. Jeszcze raz przepraszam.... Ale narozrabiałam. Jeny.

DankaWS masz absolutną rację - ludzie albo mądrzy albo głupi - bez względu na miesjsce zamieszkania. O to mi własnie chodziło. Jeszcze raz przepraszam za nieprecyzyjne wyrażenie.
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

iwika u mnie jest dokładnie tak samo.

Panuje taki pogląd - sterylizacja to głupota. Jeśli w ogóle wiedzą co to jest. Niepotrzebny wydatek Widzimisie... Lepiej potopić szczeniaki. Albo wywieźć gdzieś sukę ciężarną. Niech się błąka. Byle dalej.

Taka jest smutna prawda. I tak jest w mojej miejscowości. W mojej wsi.
Oczywiście, że nie wszyscy tak robią i myślą - ale śmiało mogę stwierdzić, że większość... szczególnie ludzie w podeszłym wieku.....
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

na dowód tego, że się nie zraziłam postaram asię wkleić fotkę. Fotka pewnie będzie kiepska ale innej nie mam.

Obrazek

To Majka - mamuśka. Jej już nie ma. Odeszła. Po ciężkiej chorobie. Obecnie mam dwie jej córki. Wierne kopie - przynajmniej wizualnie. Bo charakterki mają inne. Ale nie mam ich zdjęć. Wiecie - to śmieszne co teraz napiszę ale... Jeśli chodzi o robienie psom zdjęć... Otóż... Jeśli zrobię psiakowi zdjęcie - to zaraz z nim coś złego się dzieje. I tak też było z Majką... Przekonałam się o tym nie jeden raz. I po prostu boję się fotografować pupili... I nie robię im zdjęć... Zwyczajnie się boję.. Niby przesądna nie jestem ale... za dużo miałam przykrych sytuacji żeby sobie to lekceważyć.... No aparatu dobrego też mi brakuje...
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Sorry Edii, ale wziełam Cie za faceta :lol:
Fajny spanielek.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja poczułam się lekko dotknięta właśnie tym uogólnieniem.Bo nie jest ważne czy ze wsi, czy z miasta.Tu chodzi o charakter człowieka.Jedni nie martwią się o naszych braci mniejszych i jest im wszystko jedno co stanie się ze zwierzakiem, jaki spotka go los, jak sobie poradzi.I są jeszcze wspaniali ludzie, którzy oddają całego siebie, aby zwierzaczkom żyło się lepiej, godnie, aby było im dobrze.Bo one właśnie potrzebują kochającego serca, troskliwości i naszej opieki.
W całej Polsce system opieki (dla ludzi, czy zwierząt) jest kulawy i nieudolny.Myślę, że potrzeba jeszcze wielu lat, aby w naszej narodowej świadomości zmienić podejście do zwierząt.
I najważniejszym wydaje mi się zdrowy rozsądek w podejściu do wszystkiego.Nie jesteśmy dziczą wyrwaną z głębokiego lasu.Wiemy co dobre, co złe.I jeśli będziemy się nim kierować, to wokół nas będzie piękniej, lepiej, życzliwiej.Wtedy słowa piosenki- Człowiek człowiekowi wilkiem - będzie tylko tekstem, a nie prawdą.Czego sobie i Wam życzę.
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

eleka - nie gniewaj się na mnie. Nie czuj się dotknięta. Przepraszałam i wyjaśniałam już, że nie chciałam nikogo urazić. Po prostu źle się wyraziłam. Niechcący. Chciałam tylko podkreślić, że nie podoba mi się jak niektórzy traktują zwierzęta. A jako przykład podałam wieś - bo we wsi mieszkam... I nie jest prawdą, że na wsi są tylko źli a w mieście dobrzy i bardziej światli. Tego mi proszę nie zarzucać. Są to wierutne bzdury. Zarówno na wsi jak i w mieście są ludzie dobrzy i źli. - bardziej i mniej oczytani i wykształceni.

Jeszcze raz przepraszam. Ja nie uważam, że mieszkańcy wiosek są jacyś gorsi albo bardziej zacofani. Jeszcze raz podkreślam, że nie o to mi chodziło. Dla mnie ważny jest człowiek i to co sobą przedstawia, co sobą reprezentuje, jakie ma poglądy, charakter, osobowość. Jakie wyznaje wartości. To się dla mnie liczy. Nie to gdzie mieszka. Skąd pochodzi.
Pozdrawiam
Ediii
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapomniałam wcześniej dopisać, że już mi przeszło.Znam siebie i wiem kim jestem dlatego nie wzięłam tego bardzo do siebie.Byłam zła na zaszufladkowanie ludzi: miasto - wieś.Pozdrawiam i przesyłam na zgodę
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”