Drzewka owocowe z allegro

Drzewa owocowe
Zablokowany
halina522
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2009, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Drzewka owocowe z allegrooo

Post »

Po 5 ciu miesiącach od wpłaty pieniędzy na drzewka owocowe w firmie na ** z Zamościa,dwumiesięcznej korespondencji,zgłoszeniu na policję, odzyskałam swoje pieniądze.Bo towaru nie było,kontakt mailowy,szczątkowy się urwał,telefonicznego nie można było osiągnąć.W odpowiedzi na moje negatywne komentarze otrzymałam również takie z dopiskiem-oszustka,fałszywy telefon itp.Inni mają nie tylko obraźliwe, ale też chamskie komentarze.Współpraca z allegro doprowadziła do zawieszenia firmie konta.Jest coraz więcej oszukanych,piszą o tym w komentarzach.Nie mogę tylko zrozumieć co kieruje taką osobą dającą ocenę neutralną.
Halina
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 23:32

Post »

Bardzo dobrze zrobiłaś. Tylko pochwalić!
gawm

Post »

Proszę o opinie Szkółki Walczak z Kostrzyn Wlkp. sprzedają także na aukcjach
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bylem u Walczaka w szkółce w zeszłym roku. Powiem, ze nie wygląda to najgorzej, ale szalu nie ma. Tego lata chciałem dokupić coś w pojemnikach w moim miejscowym sklepie w Swarzędzu kolo Kostrzyna Wlkp. gdzie znajduje się szkółka Walczaka. Chciałem dokupić Cacanska Rana i znalazłem. Wszystkie drzewka z oryginalna metka Walczaka. Tyle, ze każda to na pewno była inna odmiana, rożne kolory liścia, ząbkowanie i pokrój. Musze pochwalić sprzedawce, który powiedział, żebym raczej poczekał do jesieni, bo mogło się panom w szkółce pomylić i powiesili nie te metki co trzeba. Ja kopiłbym od Tercja_TJ od której biorę regularnie i jestem bardzo zadowolony, bo nawet gdy sprzedali mojemu starszemu ojcu, który niedowidzi, sadzonkę, która była chora to wymienili bez mrugnięcia okiem i chwalą im za to. Od Walczaka, po tym do zobaczyłem w lokalnym centrum ogrodniczym nie kupie. Ale są gorsi od niego, jeśli poczytasz w poście. Widziałem, ze sprzedają na all w tym roku również. Widać kłopoty z policja i adminem z all ich nie zrażają. Unikać wszystkiego na *** jak ognia i piętnować cholerstwo!!!

Pozdrawiam serdecznie
gawm

Post »

Dzięki za info Lex zaryzykuje u Walczaka ponieważ ma wszystkie interesujące mnie odmiany i wysyłka 0zł a jak bym kupował od kilku sprzedawców po kilka sztuk to koszty wysyłki wzrastają kilkukrotnie a średni koszt wysyłki kurierskiej to około 20zł

Widziałem ofertę Tercji ale nie ma wszystkich odmian których potrzebuje poza tym dużo kupujących maja i może być z terminem nie za wesoło bo mogą się nie wyrabiać z wysyłkami...
Lex pisze:...są gorsi od niego, jeśli poczytasz w poście. Widziałem, ze sprzedają na all w tym roku również. Widać kłopoty z policja i adminem z all ich nie zrażają. Unikać wszystkiego na *** jak ognia i piętnować cholerstwo!!!
A najgorsze jest to że choć czerwono jest na ich kocie od negatywnych komentarzy mimo to ludzie chcą nadal od nich kupować...i to jest przerażające... wyrwać chwasta !!!
pomolog
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2008, o 18:51

Post »

gawm pisze:...mimo to ludzie chcą nadal od nich kupować...i to jest przerażające...
Jest takie przysłowie: "naiwnych nie sieją,..." :wink:
Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
romix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 paź 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo fajny temat. Przed dwoma tygodniami kupiłem od TercjaTJ titówkę (sentyment z dzieciństwa mojej żony). Zamawiałem trochę z dusza na ramieniu, a tu proszę taka porządna firma. Zastanawiałem się czy jeszcze czegoś nie dobrać i chyba tak zrobię.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem (William Szekspir).
Pozdrawiam serdecznie, Romek. Zielono mi
lord_black
50p
50p
Od: 3 wrz 2011, o 20:14

Post »

Zna ktos moze szkolke ***? Nowy allegrowicz, ale na stronie "o mnie" jest, ze dzialaja od 25lat. Maja bardzo szeroka oferte sadzonek. Z gory dziekuje za jakies informacje :wink:
nukk
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 wrz 2011, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi to wygląda na jakiś przekręt. Brak żadnych danych kontaktowych i niby 25 lat tradycji a nikt o nich nic nie wie.
Sam się zastanawiam nad kupnem ale chyba wybiorę opcje za pobraniem dla świętego spokoju.
leff
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam pytanie:
Czy ktoś się orientuje czy rośliny-ogrodowe (Gniezno) i Ryszard Majewski (Gniezno) to ten sam sprzedawca?
Ten pierwszy oferuje m.in. truskawki hodowli i selekcji tego drugiego a mnie bardzo interesuje Ariadna.
Pozdrawiam,

J
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leff pisze:Mam pytanie:
Czy ktoś się orientuje czy rośliny-ogrodowe (Gniezno) i Ryszard Majewski (Gniezno) to ten sam sprzedawca?
Ten pierwszy oferuje m.in. truskawki hodowli i selekcji tego drugiego a mnie bardzo interesuje Ariadna.

Zadzwoń do tej pierwszej firmy i poproś o pana Majeskiego, jeśli go znajda to znaczy to, ze to ta sama firma, proste.

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dostałem przesyłkę z instytutu z ***. Zamówiłem trochę swidosliwy , jeżyn i czarnej maliny. Jeśli to jest towar produkowany przez instytut doświadczalny to ja sam nie wiem. Zdjęć nie zamieszczę, bo naprawdę wstyd. Ceny co prawda niewygórowane, ale sadzonki są masakrycznej jakości, praktycznie można powiedzieć, ze wyrzuciłem na śmietnik 120 PLN. Maja chyba wszystkie możliwe choroby, aż boje się je wsadzić do ogródka. Jeśli tak wygląda produkcja w dziale prowadzony przez słynnego *** to tylko pogratulować i zamknąć instytut jak najszybciej!!! Jak najdalej od nich, ostrzegam!!!

Pozdrawiam serdecznie
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W końcu doświadczalny;) A serio już, dzięki za ostrzeżenie.
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Loeb, Lex !
Cholera . To już drugie ostrzeżenia o kiepskim materiale do sadzenia.
Sąsiad dostał coś z guzami na korzeniach.
Spalił.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z ***? Jestem w szoku. Napisze do kierownika ośrodka.

Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”