Aga Mam nadzieję,że rabatka się uda. Tam jest bardzo dużo słońca, a większość róż to lubi. Druga bedzie naprzeciwko, pod wisienką.
Majuś ta nn jest niesamowita bardzo długo trzyma kwiat. Gdy ją kupiłam to miała kilka podeschniętych pączków ale ciekawie wyglądały. Były dwukolorwoe. Nawet pomyślałam ze to moze ta markietanka i dlatego ją kupiłam. Ale jest inną różą i równie piękną jak tamta. Teraz gdy przekwita ma wiecej kremowego a ten róż schodzi do brzegów płatków - czary normalnie
Jagusiu dziękuję -my girl jest śliczna. Taka romatyczna z niej różyczka, a nn chyba będzie moim oczkiem w głowie. Musi przetrwać zimę, wtedy dopiero pokaże na co ją stać teraz już za późno.
Tajuś dziękuję. Oj miejsca sporo ale i kasa leci. Oj troszkę to boli

Będzie za to na co popatrzeć. Te niebieskie kwiatuszki to lobelia. Mam ja posadzoną w kilku miejscach w przysłym roku też u mnie zagości - jest piękna i bujnie kwitnie.
Żeby nie było tak na sucho - kilka fotek ale sprzed dwóch dni. Dzisiaj zapomniałam aparatu na działkę

A tak pięknie zakwitła Laguna i Mirato. Może we wtorek je obfocę.
Hortensja dębolistna - już niedługo zacznie się pięknie przebarwiać
ligustr wariegata - piękny krzew - takie słoneczko na rabacie
Miodunka - chyba dobrze sie u mnie czuje -mam trzy takie kępy
dziurawiec hidcote
ostrogowiec kwitnie niezmordowanie
gailardia
własnoręcznie wysiana szałwia - pierwszy raz udało mi się coś wyhodowac z nasion sianych na parapecie w domu