Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Obrazek
Piwnica ziemianka,nie wykorzystywana od dłuższego czasu."Robi" za mój skalniak;w tej chwili smutno jakoś wygląda, ale wiosną jest kolorowo.Przyznacie zresztą,że skalniaki wiosną maja swoje 5 minut. Obrazek
Udało mi się przechować fuksję przez zimę,w następnym sezonie wzbogacę się o kolejne odmiany.Długość i intensywność kwitnienia budzi zdumienie :shock:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jak fajnie jest u Ciebie , ogromne oczko i bardzo duży skalniak wiosną musi być kolorowy cała masa kwiatków i zielonych zakątków które ja bardzo lubię no no hortensja to się spisała na medal może i moja za rok lub dwa będzie taka :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skalniak super :D Siej jednoroczne, portulakę i przypołudnik. Dostałam kilka siewek i to ostatnie kolory na skalniaku. Ale jakie wyraziste :D Tylko bez słońca się zamykają, a pogoda nie rozpieszcza.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Poczytaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=32 może to coś pomoże na problemy z perukowcem :?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Beatko w moich progach :wit Cieszę się,że Ci się podoba :D Gwoli sprawiedliwości muszę dodać,że to moje oczko,to staw leżący ok.150m od ogrodu.Ilekroć wspominam mężowi o oczku w ogrodzie to pokazuje mi na staw i mówi....już masz przecież :roll: Ewo,portulakę znam,miałam kiedyś,ładna ,owszem,ale te wiecznie zamknięte pąki...Ale masz racje,muszę go ożywić na tę porę roku .Rozchodniki po kwiatuszku ponawiają kwitnienie, ale to za mało,żeby ożywić.A propos ponawiania;zauważyłam dzisiaj pąki na bergenii,to normalne,czy anomalia?Bergenia nie rośnie mi dobrze,więc aż tak jej się nie przyglądałam w poprzednich latach :roll: A perukowca opryskam topsinem,to najczęściej wymieniany oprysk.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bergenia tak robi :D Moja powtarzała w lipcu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poprzednie lata trzymałam ją w donicy,oczywiście zapewniając podpórkę,ale nawalałam z podlewaniem i męczyłam ją.Nie wszystkie pąki rozkwitały.W tym roku wysadziłam do gruntu,ma mnóstwo pąków,jest w słońcu,ale chyba nie to decyduje o kolorze.Myślę,że mamy inne odmiany.Ewo,czyli to kwitnienie bergenii to normalne,dzięki ;:180
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze, to ona taka żarłoczna :roll: Kolor ,kolorem,ale jeść dać muszę :?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co w tej ziemiance przechowujesz ?
Ja bym tam miała owoce, warzywa zimowe a może nawet pokusiłabym się o hodowlę pieczarek - miejsce idealne. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pieczarki nie ma czasu Grażynko,jest w niej bardzo wilgotno,stoi pusta a na przechowywanie mam jeszcze jedną.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zawsze bergenie powtarzają, to nie jest reguła, ale zdarzyło mi się kilka razy. Za to w suchym miejscu nie zakwitły wcale, mają tylko liście. Nie przesadzam, bo na razie mi nigdzie nie pasują, ale mam plan :D Jak zwykle :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To szczęściara z Ciebie.
Dwie piwniczki do przechowywania....... ;:224
To może by jedną przeznaczyć na przechowywanie butelkowego wina ? ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ubiegłym roku robiłam nalewki z aronii i pigwy z myślą o weselu syna.Zrobiłam sobie "piwniczkę" z wersalki,żeby nie mieć na oku tych pyszności :wink: Bo te moje nie nadają się do takich celów :?
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Tę begonię wyhodowałam z poprzedniego sezonu

Obrazek

A to pasja mojego męża.Udajemy, że nie wiemy , :wink: ile kto wydaje na swoje hobby
Obrazek

Obrazek

Czy ktoś hodował akację srebrzystą?Już drugi rok próbuję i na razie bez efektów.Ta stojąca na oknie bardzo mnie cieszyła,bo pięknie rosła.Niestety,dziś już prawie jej nie ma.Usycha od czubka,zostały dwa listeczki od dołu.Nie wiem jaki robię błąd.Być może trochę przesuszyłam,ale żeby była aż tak wrażliwa :? Kupię następne nasionka,nie poddam się,bo mi się podoba i u nikogo jeszcze jej nie widziałam :uszy
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Ogród ogrodem,ale są miejsca,gdzie potrzeba ożywienia jednorocznymi.To wcześniejsze zdjęcie,dziś te surfinie prezentują się marnie ,wysmagane wiatrem i deszczem.Za kilka dni ustąpią miejsca innym,może będą to chryzantemy?
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”