Aga, zauważyłam rudą kitkę.
ogród Agaty (sure) - cz.2
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
Agatko, zapomniałam Ci napisać, że jej listki przebarwiają się pięknie i ...opadają na zimę.

- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak, to jako osłona na zimę nie za bardzo się sprawdzi...
ciesze się, ze ruda kitka wróciła, już bałam się, ze coś jej się stało, nie pokazywała się od roku. Chyba wyposaża sobie spiżarnię ;)
ciesze się, ze ruda kitka wróciła, już bałam się, ze coś jej się stało, nie pokazywała się od roku. Chyba wyposaża sobie spiżarnię ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kocinka stanowiła zbyt wielką konkurencję dla kitki
W weekend niewiele zrobię, bo się wybieram na zakupy. Raczej planuję dosadzać, niż porządkować ogród 
- Sure

A ja się własnie wzięłam za porządkowanie. Co prawda zajrzałam w Auchan do ogródka, ale byłam dzielna. Nawet zapakowałam do wózka jedna trzmielinę, klonik palmowy i krzaczastego migdałka, obejrzałam wszystkie trawy, rozplenice Rubrum nawet trzymałam w rękach, ale za kolejnym okrążeniem odłożyłam na miejsce... no bo gdzie ja to miałabym posadzić??

straszny misz-masz mam pod tymi drzewami. teraz spróbowałam to jakoś dobrać kolorystycznie. Wcześniej rosnące w rządku tiarellle i żurawki teraz są w grupkach, może je będzie z daleka widać?

na liściu agapanta (który nawiasem mówiąc wcale nie zakwitł) biedronka z jakimś kumplem

straszny misz-masz mam pod tymi drzewami. teraz spróbowałam to jakoś dobrać kolorystycznie. Wcześniej rosnące w rządku tiarellle i żurawki teraz są w grupkach, może je będzie z daleka widać?

na liściu agapanta (który nawiasem mówiąc wcale nie zakwitł) biedronka z jakimś kumplem

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agato, na porządki nie mam jakoś ochoty. Ogrodowo ostatnio nie bardzo, a tu tyle jeszcze trzeba by było zadziałać. Jesień zbliża się nieuchronnie.
Może jutro
Z tymi nasadzeniami grupowymi to dobry pomysł. Będą tworzyć kolorystyczne plamy.
Zakupowej wstrzemięźliwości gratuluję. Czy były cebulki?
Może jutro
Z tymi nasadzeniami grupowymi to dobry pomysł. Będą tworzyć kolorystyczne plamy.
Zakupowej wstrzemięźliwości gratuluję. Czy były cebulki?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sure

W Aucham mniej niż w Obi, ale chyba tańsze. Cebulki kupowałam już wczoraj, więc też sobie odmówiłam! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa

Nabrałam apetytu na tulipany i narcyzy. Dostanę poniżej 1,3? Bo tyle w naszych ogrodniczych cenią.
A ta twoja biedrona zadaje się z nieznajomymi
A ta twoja biedrona zadaje się z nieznajomymi
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga, bardzo fajnie będą się prezentowały takie pogrupowane żurawki ! Z daleka będą tworzyły ładne kolorystyczne akcenty !
I powściągliwości w sklepie gratuluję
Ja niestety poległam na zakupach - trawy kupiłam
I powściągliwości w sklepie gratuluję
Ja niestety poległam na zakupach - trawy kupiłam
A ja może w końcu wybiore się do jakiegoś sklepu sama, bo rok szkolny sie zaczął i znudzone dzieci poszły do szkoły i nie będe miala tekstów typu "znowu ogrodniczy???" A mam ochotę na szczepioną kosodrzewinę na pniu i jakiegoś wysokiego klona, by zaslonic sie trochę od sasiadow, bo jak wychodza z domu to od razu look na nas, a ile razy dziennie można sobie mówić dzien dobry, to krępujące dla nas nawzajem
- Sure

Justyno, przyznam, że narcyzów i tulipanów nie obejrzałam. to znaczy, tylko kolory, ale nie zdecydowałam się kupić, więc nie pamiętam ceny. Majaczy mi się w Obi biały tulipan taki postrzępiony za około 6-7 zł, ale ile to było cebulek? Jeśli 10 to nawet po 9 zł tanio wychodzi, tylko że naprawdę nie pamiętam!
Aga, jeżeli kupiłaś trawy, to wcale nie jest porażka, tylko jedyny sensowny wybór! Trawy zmieszczą sie zawsze i wszędzie!
Chętnie kupiłabym sobie rozplenicę Rubrum i Hameln, tylko jeszcze nie wiem, gdzie je wkomponować, chyba że wyrzucę tę, którą mam (i mi szkoda) ...
Dorotko z tym zasłanianiem to śmiesznie. Sąsiedzi, którzy już mieszkają, pierwsi położyli wiklinę. I teraz czasem ich słyszę za siatką, a oni mnie tylko słabo się widzimy. I jakoś głupio, bo ani się odzywać, ani udawać, że nas nie ma... w sumie mówimy sobie dzień dobry tylko jeśli któryś z nich wejdzie na pagórek (czyli czasem całkiem niespodziewanie)..
p.s. ja bym czasem chętnie wybrała się z dzieckiem.. ;)
Aga, jeżeli kupiłaś trawy, to wcale nie jest porażka, tylko jedyny sensowny wybór! Trawy zmieszczą sie zawsze i wszędzie!
Chętnie kupiłabym sobie rozplenicę Rubrum i Hameln, tylko jeszcze nie wiem, gdzie je wkomponować, chyba że wyrzucę tę, którą mam (i mi szkoda) ...
Dorotko z tym zasłanianiem to śmiesznie. Sąsiedzi, którzy już mieszkają, pierwsi położyli wiklinę. I teraz czasem ich słyszę za siatką, a oni mnie tylko słabo się widzimy. I jakoś głupio, bo ani się odzywać, ani udawać, że nas nie ma... w sumie mówimy sobie dzień dobry tylko jeśli któryś z nich wejdzie na pagórek (czyli czasem całkiem niespodziewanie)..
p.s. ja bym czasem chętnie wybrała się z dzieckiem.. ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aguś, rubrum właśnie kupiłam 
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ten kumpel biedronki to jej dziecko
To właśnie ta larwa pożera mszyce
To właśnie ta larwa pożera mszyce
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kupiłam dzisiaj tulipany moje ulubione strzępiaste po złotówce, z czego bardzo sie cieszę. Z sąsiadami lepiej się poznać i wołać do siebie przez wiklinę 
- klarysa

Agato, dzięki za info. Coś tam sobie znajdę . Liczę, że tak jak Ewa w przystępnej cenie.
Ja mam sąsiadów za 2 m żywopłotem z ałyczy i jak słyszę, ze są, to witam się. Wtedy sytuacja jest jasna.
Co do tej biedronki, to nie jestem pewna czy to larwa. One są chyba bardziej "mechate"
Ja mam sąsiadów za 2 m żywopłotem z ałyczy i jak słyszę, ze są, to witam się. Wtedy sytuacja jest jasna.
Co do tej biedronki, to nie jestem pewna czy to larwa. One są chyba bardziej "mechate"
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- Sure

Aguś, mówiłam, że na pewno sensownie! ;) 
Dawid, no widzisz, nawet biedronka z dzieckiem, a moje potomstwo z dziewczyną! Czasem by się mógł wybrać ze mną np. do ogrodniczego... ;)
Ewo, ja sąsiadów nawet znam, ale naprawdę nie widać, kto tam jest, sąsiad, dziecka sąsiada, czy budowlańcy... no chyba że rozpoznaję, to się witam! ;)
Justyno, mnie też kuszą te strzępiaste, może białe pasowałyby na białą rabatę?
hm, ta koleżanka biedronki mechata nie była... no to już nie wiem?
Dawid, no widzisz, nawet biedronka z dzieckiem, a moje potomstwo z dziewczyną! Czasem by się mógł wybrać ze mną np. do ogrodniczego... ;)
Ewo, ja sąsiadów nawet znam, ale naprawdę nie widać, kto tam jest, sąsiad, dziecka sąsiada, czy budowlańcy... no chyba że rozpoznaję, to się witam! ;)
Justyno, mnie też kuszą te strzępiaste, może białe pasowałyby na białą rabatę?
hm, ta koleżanka biedronki mechata nie była... no to już nie wiem?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4