Basiu, i słusznbie, bo piszą, że nalezy uzywać ten srodek przed siewem czy sadzeniem, czyli roslinom może szkodzić i do ogrodów się nie nadaje
Elzuniu, wiesz, że na kwiaty potrafię długo czekac ;) Elfe pokazała już, że kwitnąć potrafi, więc poczekam cierpliwie na więcej. Przynajmniej jest zdrowa (urwałam tylko jeden liść z plamkami ).
Twoja Augusta też się jeszcze rozbuja

Słoneczniczka i hibiskusa oczywiście dostaniesz!
Beatko, Ta fosta jest zdrowa, ale niestety nie wszystkie takie są
Hortensja jak na razie płożąca

wypuściła wreszcie jeden pęd pionowy. Zobaczymy, co dalej będzie.
Beatko, lilie możesz już przesadzać. Wrzesień jest najlepszym miesiącem na to
Grażynko, staram się tak robić zdjęcia, żeby nie było widać chorych liści, a jak coś bardzo chore, to w ogóle nie fotografuję, bo co to za przyjemność oglądać porazone rosliny ?
Ale nie jest dobrze
Róże w odcieniach lila kręcą mnie od zawsze

Mam takich kilka ;)
Grazynko, bardzo Cie przepraszam, ze nie napisałam. Zapomniałam!
Paczkę dostałam w piątek. Dziękuję!

Mamut posadzony na miejscu docelowym, a 2 pozostałe jeszcze udało mi sie "upchnąć" na poletku zapasowym
Neli, może na zdjęciach wygląda świeże, ale naprawdę wszystko jest podsuszone, zmęczone - mozne powiedzieć: sterane życiem
Miskanty faktycznie wielkie sa i musiałam je z tego powodu wyekspediować z ogródka.
Dziwaczki pachną po zachodzie słońca. Pojedynczy egzemplarz trzeba wąchać z nodem przy kwiatku, ale w grupie, najmniej 3, pachnę mocniej. Zapach jest wyczuwalny, jak się koło nbich przechodzi

Mam jeszcze 3 kolory: biały, żółty i ciemnoróżowy.
A komarów u mnie teraz jakby odrobinę mniej ...