Pozytywnie zakręcona
Re: Pozytywnie zakręcona
Jak kotś będzie chciał to zrobię jeszcze fotkę pędu (ale już jutro)
rysia13 katarzynka575- wystarczy czy chcecie fotkę?
rysia13 katarzynka575- wystarczy czy chcecie fotkę?
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ja tak nieśmiało poprosiłabym, jeśli znajdziesz czas o dokładniejszą foteczkę z kąt on wyrasta
bo na str.68 owszem widać pęd ale z kąt on, to nie bardzo .Z tym że nie śpiesz się mężuś ważniejszy

-
- 1000p
Gosiu ja również dziękuję za zdjęcie .No niby u mnie w tym miejscu jest to coś co wydaje mi się że to będzie pęd ale poczekamy zobaczymy
Na dendr. na wet na 1000 % to pęd u mnie wygląda to na początku tak właśnie .Jaki kolorek będzie miało ?
A Vandeczka dobrze zrobiłaś że ją wyjęłaś z tego szkła może i wilgotność większa ale niema żadnego przewiewu a teraz będzie jej lepiej i niech nie wraca już do wazonu .Powieś ją na karniszu i już .Co jakiś czas zraszaj korzonki ale to już popytaj dziewczyn które mają te piękności .

Na dendr. na wet na 1000 % to pęd u mnie wygląda to na początku tak właśnie .Jaki kolorek będzie miało ?
A Vandeczka dobrze zrobiłaś że ją wyjęłaś z tego szkła może i wilgotność większa ale niema żadnego przewiewu a teraz będzie jej lepiej i niech nie wraca już do wazonu .Powieś ją na karniszu i już .Co jakiś czas zraszaj korzonki ale to już popytaj dziewczyn które mają te piękności .
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny zyguś, jakby "wiedział", kiedy otworzyć ma kwiaty...
Gratuluje pędzika na dendrobium phalaenopsis
Gratuluje pędzika na dendrobium phalaenopsis

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Gosiu zyguś prześlicznie zakwitł.
Gratuluję pędzika na dendrobium.

Gratuluję pędzika na dendrobium.

dziękuję kochani za odwiedzinki i miłe słowa
Zyguś wiedział dobrze kiedy miał otworzyć kwiatki - miesiąc czekania i nic - mąż wrócił i proszę..
kochany jest - nie możemy się na niego napatrzeć. Troszkę liście ma brzydkie...
Dendrobium ma być białe...kupiłam je już przekwitnięte... może przez to, że w nocy mają otwarty balkon - czyli niższa temperatura
No właśnie z Vandą nie wiem... jest teraz na balkonie.. ale wiem, że niektórzy hodują ją w wazonach... nie wiem czy poobcinać brzydkie korzonki...

Zyguś wiedział dobrze kiedy miał otworzyć kwiatki - miesiąc czekania i nic - mąż wrócił i proszę..

Dendrobium ma być białe...kupiłam je już przekwitnięte... może przez to, że w nocy mają otwarty balkon - czyli niższa temperatura
No właśnie z Vandą nie wiem... jest teraz na balkonie.. ale wiem, że niektórzy hodują ją w wazonach... nie wiem czy poobcinać brzydkie korzonki...
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Moja do lata siedziała w wazonie i nic jej w sumie nie było, teraz też wisi na balkonie i niestety nie wiem czy się zmieści z powrotem do wazonu, bo korzeniska rozrosły się się troszkę.
Brzydkie, zaschnięte korzonki chyba możesz obciąć, ale ja bym poczekała na radę naszego Vandowego guru.

Brzydkie, zaschnięte korzonki chyba możesz obciąć, ale ja bym poczekała na radę naszego Vandowego guru.

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
wygląda na pędzik
więc będą kwiatuszki
gratulacje 

Dzięki kochani
jeżeli to będzie pędzik to super - pierwszy raz będzie u mnie kwitło....
A vanda na razie jest na balkonie i zobaczymy czy się z nią dogadam....
Zyguś pięknie pachnie i ma już wszystkie 3 kwiaty rozkwitnięte
trochę jego liście trochę mnie martwią....

A vanda na razie jest na balkonie i zobaczymy czy się z nią dogadam....
Zyguś pięknie pachnie i ma już wszystkie 3 kwiaty rozkwitnięte

-
- 1000p
Gosiu u mnie w OBI znowu wystawili kwitnące Zygusie więc wiem jak pachną .Wiesz jeden miał kwity ciemno bordowe śliczny takiego jeszcze nie widziałam .A tak takie jak Twój i z ciemnym językiem bo Twój jest w ciapki
.A co tam z tymi liśćmi się dzieje ?

A cena pewnie obłędna co...? Liście niektóre robią się żółte... Może musiałabym go przestawić w miejsce gdzie nie będzie dochodziło słoneczko?
-
- 1000p
A powiem Ci że dość przystępna jak na taki gąszcz i kwitnący .31 zł. to chyba niedużo .
Gosiu postaw go w jasnym miejscu ale bez słonecznych promyczków .Za to dendrobium postaw na słonku będzie Ci wdzięczne
Gosiu postaw go w jasnym miejscu ale bez słonecznych promyczków .Za to dendrobium postaw na słonku będzie Ci wdzięczne

Dendrobium stoi na parapecie od strony wschodniej - zawsze rano słoneczko mu świeci... A Twój zyguś jaki ma mieć kolor?
-
- 1000p
Jeszcze nie wiem bo dostałam go już przekwitniętego i zdechlaczka