O raju przegapiłam Twój post...nie wiem co zrobiłaś z tym cięciem ale powinna być obcięta moim zdaniem ' troszkę wyżej' czyli na wysokości 2/3 jej długości.
Zobaczymy pewnie wkrótce co z niej wyrosło
Ja swoją hortensję kupiłam na rynku, bo taka ładna i mi kolorystycznie pasowałaby do zasłonek, gdyby stała na parapecie w pokoju
Jednak dopiero po zakupie naszła mnie refleksja, czy ta hortensja w ogóle może stać w mieszkaniu i czy można hodować ją w donicy i ewentualnie przezimować.
Babka, co mi ją sprzedawała raczej kopalnią wiedzy nie była, bo próbowałam ją podpytać o to.
Z góry dzięki za pomoc.
asia15 pisze:rapunzel- czy Ty pytasz jaka to hortensja?
owszem, bo akurat w dziedzinie hortensji jestem 100% laikiem, wiem, że nie pnąca np. Chodzi mi głównie o to, czy nadaje się do uprawy w pojemniku.
Przejrzałam wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=37842
ale jakoś nie znalazłam tam takiej samej, a może nie rozpoznałam po prostu. Domyślam się, że to nic specjalnego, kupiłam za dychę na rynku.
Również kupiłam podobną- ale mam zamiar chować na zimę- wydaje się być delikatniejsza niż zwykłe ogrodowe czy bukietowe. Będzie dlatego rosła w donicy...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
jaka nazwa może być tej hortensji wiem że to ogrodowa ale 3 -ci sezon nie kwitnie a chcę całą karpę przesadzić w inne miejsce kiedy to mogę zrobić niech idzie do koleżanki która też nie kwitła ale za to mają zdrowe piękne liście to dlatego bo ją przycięłam na krótko żeby była ładniejsza i rzeczywiście ładniejsza
Drodzy Forumowicze! Te piękne kwiaty rosną na parkingu przy A4. Niestety, nie udało mi się dowiedzieć jak się nazywają. Jeśli pomożecie, to będę ich szukał aby zagościły także na mojej działce. Pozdrawiam.