Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Danuśka przecież ja też wpadłam z wizytą do Izy, ale było miło i tyle forumek, milo było Was słyszeć
widzę kalie zaczyna mnie brać wirus - kupiłam na ryneczku białą ale wielkolud za 8 zł ;:138 teraz kolej na kolorowe i po co ja włażę do ogródków ;:223
U mnie po raz pierwszy też zakwitła Sohpia r. rzeczywiście bardzo piękny kwiat
a tak w ogóle to czekam na spotkanie, pa
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkie róże u Ciebie są piękne, nawet Cherry Brendy, chociaż widać, że chora. Właśnie dlatego nie mam ochoty pozbywać się róż dlatego tylko, że chorują. Mogą być całkiem łyse, a potrafią mimo to wydawać wciąż piękne kwiaty :D Niektóre zaś "łysole" zmieniaja garniturek, a nowy jest sliczny i bez wad :D
New Love tu jest ładniejszy, niż na zdjęciu w moim wątku, ale i tak wolę Cassandrę ;) :lol:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Danusia, jak zwykle kolor Astrid mnie zachwyca :D ale Sophia też śliczna. Jak duże ma kwiaty? W realu też takie jajko na miękko?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Hanisch choć bladawy ,ale ma piekny kwiat ,ale Le Rouge mnie zachwycił . Przecież dla mnie czerwień to najpiękniejszy kolor u róż no i Astrid ,którą też mam ,ale chyba będe ja musiała przesadzić w bardziej ekskluzywne towarzystwo i lepsze miejsce . Zasługuje na 1 plan
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu kalie są ładne ale ich trzeba trzymać w donicy albo wykopywać i to jest problem, ale po jednej cebulce jeszcze trzymam. Mnie też zachwyciła Sophia swym kolorem i ilością kwiatów na jednej łodydze. Z wizytą wpadłaś do Neli bo ona była organizatorem ale była tam Iza, Anka, Tosia, Basia i Jadzia i masz rację było miło i wesoło. Już teraz bliżej to spotkanie niż dalej gdy wie się kiedy wyjazd.

Izuniu masz rację Szery bardzo choruje ale jej kwiaty mnie zachwycają i trudno mi się jej pozbyć. Ja myślę że zdjęcie u Ciebie jest ładniejsze ale każdy patrzy inaczej. Zgadzam się że Cassandra jest ładniejsza i piękniej pachnie ale gdy nie rośnie w pełnym słońcu.

Basiu Astrid zachwyca nie tylko swym widokiem ale i zapachem. Sophia nie jest podobna do jaja w realu może na tym zdjęciu tak to wygląda ma kolor raczej bursztynowy jak się rozwinie a kwiaty wielkości Astrid.

Jadziu no nie wszystkie różę mogą rosnąć na pierwszym planie..Le Rouge et le Noir ma ładną czerwień, niestety aparat nie oddaje tego koloru.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie Cassandra stoi teraz w lekkim półcieniu i pachnie :shock:
Ale będzie rosła raczej w pełnym słońcu, bo nie mam juz wolnych miejsc cienistych :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu on też może rosnąć w słońcu ale na pewno szybciej przekwitnie i nie będzie pachniał intensywnie bo kwiaty szybko tracą kolor i jednocześnie zapach.
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To niedobrze ... Ale przed nią będzie rósł cyprysik, a mam nadzieje, że jeszcze trochę pójdzie w górę, to ją powinien lekko ocienić. Zobaczymy! Jak będzie blakła, to znów będę przesadzać :lol:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Iza, a Ty ciągle przesadzasz!!! Skąd bierzesz na to siły!!!Podziwiam Cię za to.Ja nie mam odwagi. Boję się, że mi roślinka padnie. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tosiu, teraz troche zwolniłam tempo, bo się boję, że może mi obornika zabraknąć, ale wiosną ... to dopiero czeka mnie przesadzanie! :lol: Muszę, jak chcę, zeby w końcu ogródek jakoś wyglądał, a Danusia obiecała sprawdzić zmiany ;) :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu clematis nie lubi ciągłego przesadzania, zastanów się czy warto ja ciągle przesadzać. Zrobisz jednak jak uważasz i gdzie Ci pasuje go mieć. Będziesz się musiała dobrze sprężyć żeby do przyszłego roku do mojej wizyty to wszystko co zaplanowałaś przesadzić, a masz tego sporo ja nie chciałabym być w tym przypadku na twoim miejscu. Też czasem coś przesadzam i wiem jak to praca a ty przesadzasz całe rabaty. :shock:

[bTosiu[/b] Iza ma specjalne umiejętności i niesamowitą cierpliwość czego sądzę nam brakuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Bugenwilla Vera Deep Purple

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj, sprężam się, Danusiu, sprężam, aż pot ze mnie spływa strumieniami :;230
Zaraza jakaś opanowała mój ogródek i z tej zgryzoty zajęłam się kamieniami, których udało mi się trochę nazwozić z "wykopków poautostradowych" ;) Niestety zabrakło mi kilku i muszę jutro jechać poszukac jeszcze trochę. Mam nadzieję, że coś znajdę :roll: A uzyłam ich do obrzeży rabatki różanej. Moja pierwsza rabata :shock: I mam juz dokładny plan, jak ją obsadzić :heja
To już chyba 10-ty :;230 ale ostateczny! ;:164 Danusiu, nie poznasz mojego ogródka :tan
A Cassandrę muszę posadzić tam, gdzie wcześniej zaplanowałam, bo na razie nie mam innego miejsca :roll:

Nie wiem, czy to złudzenie, ale wydaje mi się, jakby New Love miał trochę gęściej osadzone kwiaty, niż Cassandra, ale kolor ma przy Cassandrze lekko wyblakły ;) :lol:
Pięknie wygląda Graham z tym niebieskim powojnikiem ... W ogóle wszystko pięknie u Ciebie wygląda! :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Zachwycałam się dzisiaj u Tosi hibiskusem bagiennym, identycznym, jak Twój :D moje w dalszym ciągu nie wykształciły pąków. Wąchałam również powojnika rurkowego, ale odmiany nie potrafię zidentyfikować. W każdym razie zapach mi sie podobał.
Clematisa Ballet Skirt nigdy nie widziałam. Kwiaty wyglądają na dość duże, ale to może tylko na zdjęciu? Bylinowy?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Danusiu naoglądałam się różyczek i powojników i innego kwiecia a wszystko tak pięknie kwitnie jakby nie przeszły tych upałów. ;:138
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Danusiu zapomniałam ci podziękowac za zdjęci ;:196 .Tak masz kolorowo w ogrodzie gdzie u ciebie do jesieni. tak ładnie kwitną ci clematisy i róże.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”