I jeszcze jedno pytanie Heniu co do Bi58. Jest łatwo dostępny na rynku?
Robercie,ja w tym roku pierwszy raz stosowałem bi58 i jestem zadowolony bo żadnego szkodnika od wiosny nie było
Dagmaro,To chyba dorodna roślinka, zdradzisz jakich jest rozmiarów?
Prawdą jest, że i mnie się podoba. Podczas gdy rzeczywiście pozbyłem się prawie wszystkich mammillarii i im pokrewnych to Dolichotele longimamma rośnie u mnie 2 sztuki.Mam do nich słabość i mogę patrzeć godzinami
Jeszcze mam kilka. Niestety nie pamiętałem aby je sfotografować z kwiatami.Szkoda, ale każdy rozwija kolekcje wedle własnego uznania, nie mniej jednak bardzo ciekawi mnie jakimi rarytasami z kręgu mammillarii pochwaliłbyś się![]()
W tych zamierzchłych czasach był bardzo utrudniony dostęp do roślin i nasion tak egzotycznych jak kaktusy i sukulenty. Kupno pewnej gatunkowo i oznaczonej numerem polowym rośliny graniczyło z cudem - większość była naszej krajowej produkcji gdzie często trafiały się niestetey rośliny skrzyżowane. Ech, mimo to wspominam tamten okres z sentymentem. Pewnie dlatego, że to lata mojej młodości.Kiedy jeszcze hodowałeś mammillarie, jakie szczególnie przypadły Ci do gustu?