Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aguniu, nie sądzę aby skrzynie do róż były dobrym pomysłem, po pierwsze róże mają potężny system korzeniowy i w donicach będą się dusiły, chyba że jakieś miniaturki albo tzw tarasowe,
po drugie pozostaje problem zabezpieczenia przed mrozami na zimę, jest to trudne i trzeba mieć z tym doświadczenie, albo gdzieś chować te donice, jednak zapewnić im odpowiednie warunki w domu czy w garażu to nie jest taka prosta sprawa.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dzień dobry :)
mocno rześki poranek powitał dziś Wawę - tylko 10 stopni... zapewne nocą było jeszcze chlodniej... a jakie u Was temperatury?

Heniu, widzisz jak to jest - człowiek sobie cos wymysli, napali się, a okazuje się, że względy praktyczne jednak nie pozwalają na realizację planów... myślałam co prawda także o wersjach patio róż, ale miałam nadzieję, że posadzę w donicach tez inne, szlachetniejsze odmiany. Skoro jednak mówisz, że pomysł nie jest najlepszy, z uwagi na ryzyko nieodpowiedniego zabezpieczenia i, co za tym idzie, przemarznięcia róż, chyba poszukam tylko miniatur. Dzięki za cenną radę!
Ewa, u mnie wczoraj było ciepło, ale chyba możemy z dnia na dzień obserwować coraz niższe temperatury... oby słońce o nas nie zapominało!
kilka różyczek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, od dłuższego czasu siedzę przy komputerze (póki dziecina śpi :;230 ) i kompletnie zgrabiały mi ręce. W dodatku pojawiają się ciemne chmury. Zimno i ciemno. Tyle, że nie pada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Aguś u mnie w ogrodzie jeszcze zimniej ... tylko 6 stopni... brrry przecież to jeszcze lato.
A poranny spacerek zmusił do ubrania drugiej bluzy polarowej ;:108
Teraz świeci piękne słoneczko - tylko trzeba odczekać , aż podniesie się temperatura i zmykać do ogrodu.
aguniada pisze:... na wiosnę było w nim 25 rybek, które pięknie przezimowały, a które zdziesiątkowała mi czapla karmiąc swoje dzieci... byłam w rozpaczy! ...
U nas podobnie wiosną jakaś "zaraza" wyjadła większą część populacji ;:223 ale na szczęście jeszcze życie w oczkach tętni...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, u mnie temperatura jak u ciebie.
Od piątku w biedronce wielka wyprzedaż m.in.artykułow ogrodowych.Byłam wczoraj i mieli już przecenione donice ratanowe na 40 zł,miałam chęć na nią,ale nie wiem czy ona po takich deszczach nie będzie do wyrzucenia po jednym sezonie?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam na razie miniatury i patio rozyce w doniczkach, no i okrywowki ale one przejsciowo, bo czekaja na pojscie do gruntu. Z tym ze ja zaryzykuje i Colett u mnie pojdzie do donicy. Tak jak pisalam juz u siebie, na stronie Tantau jest napisane, ze roze jak najbardziej nadaja sie do donic, tylko trzeba zachowac odpowiednia dla odmiany glebokosc. Ja tak naprawde, to widze problem w przechowaniu tego, bo jak donice do miniatur sa w miare male i mozna do piwnicy siup... tak Colett bedzie w dosc sporej donicy i przenosiny odpadaja. Jedynie co moge zrobic, to przeturlac pod sciane domu - jak sie uda oczywicie :wink:
No nic, pozyjemy zobaczymy.

U mnie bylo 8 stopni rano, teraz jest 13 ale slonce swieci i jest git.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Po twoich fotkach stwierdzam z żalem ,że jesień już :) :(
U siebie też w takim samym klimacie pstryknęłam. Echh....
x-ag-a
---

Post »

muszę Wam powiedzieć, że powoli mnie chwyta melancholijny nastrój i brak chęci do prac w ogrodzie... jakoś zbyt szybko te jesienne obrazki za oknem do nas przyszły; mam wrażenie że sporo wcześniej niż w minionych sezonach, kiedy to bywało normalne lato...
Kasiu, byłam u Ciebie, widziałam... podobne widoczki...
Julka, ja pewnie z jakimiś wersjami patio spróbuję... marzyłby mi się taki ukwiecony różami taras, ale skoro z tymi szlachetnymi to zbyt ryzykowne, to dobrze to przemyślę... tak, czy inaczej, to decyzje dopiero wiosenne.
Małgosiu, nie mam doświadczenia z rattanem, ale osobiście poszłabym na Twoim miejscu w ceramikę... wydaje mi się, że bardziej pasuje do Twojego otoczenia i stylu.
Jolu, Ewo - to strasznie zimno było dziś u Was! u mnie w tej chwili jeszcze ok. 17 stopni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Byłam tutaj i jak zwykle jestem zachwycona . Róże są o tyle wdzięczne i cudowne , że kwitną bardzo długo
tak cudownie . Kształt kwiatu zmienia się w ciągu dnia i co parę chwil taka różyczka jest inną roślinką .
Ale już słońce też nam trochę inaczej świeci - idzie jesień ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, piękne widoczki, a rybki jak dobrze widać.
Pomyślałam teraz, ze grabienie liści zacznie się niedługo.
Masz duży ogród do sadzenia różyczek też. :tan
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Przeczytałam (czy raczej przejrzałam) te kilkanaście stron z ostatnich dni (hihi, chyba niedługo będziesz zmuszona zamknąć swój drugi wątek ;:224 ), róże masz cudowne po prostu, szkoda, że zapachu nie można poczuć przez monitor ;). O ogólnych widoczkach nic nie napiszę, bo byłoby to samo co zawsze :;230 .
Ja liczę na ciepłą złotą jesień :P :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Rozchodniki fantastyczne! Muszę sprawdzić, jakie u siebie sadziłam, czy też takie coś z nich wyrośnie? :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---

Post »

Su, większość rozchodników tworzy z czasem okazałe kępy... sprawdziłaś jakie posadziłaś?
Francesko, witaj :) odpoczęłaś?
jakie kilkanaście stron? jaki nowy wątek?? ja się przyzwyczaiłam do tego! tyle tu fajnych dyskusji się odbyło! o czym będziemy gadać jesienią? o wiośnie? :D
dzięki kochana za tak miłe słowa, naprawdę są miłe ;:196
i ja liczę na złotą, ciepłą jesień... oby!
Maju, oj o grabieniu liści przy lesie brzozowym wokoło nawet mi nie wspominaj ;) naprawdę dopóki mogę, posiłkuję się kosiarką, która je za mnie zbiera do kosza ;)
Krysiu, Ty niechybnie masz szansę na wirus różyczki ;) nie myślałaś o własnej działeczce? :)
dziękuję za dobre słowo i cieszę się, że Ci sie u mnie podoba!
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Piękne rozchodniki. ;:138
Szkoda,że to już jesień :( .
Masz rację, że w tym roku rozpoczęła się jakoś wcześniej niż w poprzednich latach. Mnie też zaczyna powoli dopadać jesienne przygnębienie.
Jutro rozpoczęcie roku szkolnego, koniec wakacji, jesień na całego ;:223 ;:223 ;:223
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witam pobieszczadzko :wit
Jaka jesień ?Jaka depresja ?
Kochana toż to lato :tan I jesień będzie prawdziwie polska ;:108
Z takimi widokami nie mozna mieć doła ..Piękne róże i widoczki :tan
;:196