Mój kwiecisty zakątek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek.

Post »

Andrzeju No dobra , niech już będą dobre . Jak wszyscy mają takie zdanie , przyłączam się. :uszy
Można się przestraszyć Geniu . Byłem zdziwiony , że tak spokojnie wszystko przeszło.
Basiu , ja mam nareszcie tyle wilgoci ile potrzeba. Często pada , ale nie codziennie. Tylko te w doniczkach muszę podlewać. Moje róże też w większości kwitną . Na nowych pędach mają dużo kwiatów. Będzie jeszcze jesienne kwitnie . W temacie hibków nic Ci nie podpowiem , zaczynam dopiero z nimi . Choć spotkałem informację , że mogą rosnąć długo w jednym miejscu.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadziu!
Takie chmury widziałem w TVN pogoda i od razu spojrzałem w okno była ich ogromna ilość.Nie miałem aparatu w domu bo był w samochodzie i nie chciało mi się iść teraz żałuję.
Pozdrowienia Edward :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Edziu.
Ja akurat byłem w odpowiednim miejscu i miałem aparat , ale już więcej wolałbym nie oglądać takich chmur . Tym razem skończyło się dobrze , ale z bardziej łagodnych były wielkie nawałnice. U Ciebie środek lasu , u mnie otwarty teren i szkody mogły być duże.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Fotki z ogródka. Róże nadal kwitną.

Obrazek Obrazek

Wiesiołek już od czerwca. Obrazek

To z balkonu. Datura od Joli 1 . Miała już jeden kwiat, teraz 3 . Następne 3 pąki już rosną . Wielkie ( nie)dzięki Jolu. ;:180
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tadziu, ale tę daturkę chyba trzeba popryskać od przędziorka ;:224 Moje po powrocie z urlopu wyglądały podobnie :?
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Tadeuszu. Zaglądam i zaglądam aż czas się ujawnić. Dobrze,że minęła Cię ta nawałnica i nie masz szkód. Przejrzałem cały Twój wątek. Masz dużo roślin i bardzo zadbanych. Najbardziej podoba mi się ten fragment:
Obrazek

Na 40 stronie 3 zdjęcie to też ostróżka?

Kiedy do mnie wstąpisz?
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Igorku , cenę dyktuje sprzedawca , niestety. Tylko jeden miał Papaję, reszta trzymała ceny na równym poziomie. Wszystko zależy od ruchu z towarem , a szedł jak woda. Na zamknięcie imprezy na pewno było taniej , tylko czy jeszcze by były takie jeżówki do kupienia.
Jolu , już opryskałem . Na efekty trzeba poczekać. Hibek bylinowy już wypuszcza nowe liście , miał podobne objawy , choć ,,pajęczynki '' nie było widać.
Witaj Januszu . Dbam jak mogę , ale sam wiesz , jak to jest. Raz za sucho , póżniej za mokro i różnie z efektami bywa. Na tej fotce ,,złapałem '' pustynniki. W tym roku dokupiłem białego, niezbyt wielki urósł . Miał być himalajski ,te są większe, ale jakiś mikry . ,,Ośmiorniczka '' nie za wielka , może jeszcze urośnie. Ta błękitna to też ostróżka. Inny gatunek , jest znacznie niższa i ma pokrój kulisty. Przegapiłem z nasionami i wysypały się. Wyrosły pod nią jakieś siewki, tylko nie wiem czy to jej , czy firletki. Jest wieloletnia.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Tadek, ja w zeszłym tygodniu wsadzałam roślinę w miejsce po zeschnietych jednorocznych maczkach i...uszkodziłam korzenie pustynnika wielkoluda :roll: macki miał kilkunastocentymetrowe. Nie pamiętałam w ogóle, abym go sadziła w tym miejscu, a już na pewno nie w tym roku. Nigdy też nic zielonego z tego miejsca nie wyrosło. Miałeś takie przypadek?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadku ja za swoja papaję dałam 25 zł ale mimo wszystko nie żałuję .

U mnie w tym roku kwitły tylko żółte pustynniki a mam kilka kolorków w tym roku część przesadziłam w inne miejsce , boję się tylko czy nie pogniły w ziemi z tego deszczu .

Genia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Basiu , nie miałem takiego przypadku , by posadzony pustynnik nic nie wypuścił . Jeżeli tak było , że nie wypuścił liści , był martwy. Nieczęsto je przesadzałem , ale zdarzały się u Cleopatry ,,macki'' na oko 30 paro centymetrowe.
Geniu , za nowości płaci się więcej. A Papaja jest rewelacją sezonu i bardzo przez to chodliwa. Niedawno widziałem pojedyncze w kilku kolorach po 17 PLN . Nie wyglądały na okazy zdrowia, ta cena była już przesadzona. Też obawiam się o stan pustynników, teraz już sucho i nic im nie zagraża. Skończyły wegetację i właśnie teraz wilgoć może im zaszkodzić najbardziej.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadek a u mnie pustynnik w tym roku wsadzony z kapersów wypuścił tylko liście a teraz nic nie ma nawet liści trafił go sz..k?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu , może nie jest tak żle. :;230 Jak wiesz gdzie były liście możesz delikatnie sprawdzić , czy on tam jest. Wcześnie kończą wegetację i liście już zginęły. Być może ,,ośmiorniczka'' była jeszcze zbyt mała , by zakwitnąć. Moje dwa też nie kwitły, choć nie malutkie. Za to biały miał małe kłącze , wypuścił dwa pędy , choć miniaturki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dostałem kwiatucha , nie znam jego nazwy. Może ktoś wie :?: Bardzo podobna do odętki wirginijskiej, ale jednak są różnice. Obrazek Obrazek

Po raz trzeci już zakwitł ten wiciokrzew.Parę kwiatków , ale i to dobre .

Obrazek

,,Strażacki'' Aleksander Ten to ma kolor. ;:224 ;:224

Obrazek

Zaczyna barbula , ledwo widoczne ciemnoniebieskie pędzelki

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A jednak Tadziu :) Tak coś mi się zdaje, ze to jednak odętka tyle że variegata jak widać po listkach.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak , variergata. Kwiaty identyczne , jednak jest ich znacznie więcej na łodydze. Ma także szersze liście.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”