Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

Witajcie Kochani :-)

Siberio, Gorzatko, Marto - co do pnącej Rosarium, to chyba tak jak z Yeti, wszyscy mówią, że jest, ale nikt nie widział :;230 Hanka55 pisała kiedyś, że krępowanie tej róży w pasie to świętokradztwo, i chyba coś w tym jest. To piękny, szeroki krzaczor, którego oczywiście dobrze jest podpierać, bo ma ciężkie kwiaty, ale wiązać...szkoda...

Wandziu, Izo, Krystyno, Aniu bardzo dziękuję, to miło usłyszeć komplementy, zwłaszcza od osób, które mają tak duże doświadczenie i wyrobiony gust :-)

Ewuś, zbiorę, oczywiście, a resztę rozsieję na rabatkach już jesienią, może wzejdą na wiosnę.

Jakoś tak się porobiło, że końcem lata w moim ogródku kwitną głównie róże - czego bym się nigdy nie spodziewała. No, nie żebym miała coś przeciwko temu :;230

Mamy na przykład młodziutką Aspirynkę

Obrazek

i taką jakąś, nieznaną okrywówkę

Obrazek

Niezmordowany szanowny Graham Thomas, po raz kolejny upewniam się, że to mój faworyt

Obrazek

Heidetraum, kolejna niezłomna, ale jej czas jeszcze przyjdzie

Obrazek

Alba Meidiland (?)

Obrazek

Fryderyk Chopin, który ratuje honor herbatnich mieszańców

Obrazek

Celina, ach Celina...

Obrazek

No dobra, mam też begonie :;230

Obrazek

I się pochwalę, bo pomimo, że jak zwykle, nie mam już na nic miejsca, udało mi sie jednak powiększyć swój stan posiadania o białą ketmię i kalinę koralową - taką dużą, prawdziwą :-) Gdzie ja na to znalazłam miejsce, sama sie sobie dziwię...pewnie tam, gdzie Gorzatka, Oliwka i reszta towarzystwa :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Celina fajna różyczka. Ona ma taki cytrynowo-zielonkawy kolor czy to tylko na fotce?
Graham cudowny, pisze to nie pierwszy raz. Och jak sie cieszę, że go prawie mam :heja :heja
Ale na taki krzak przyjdzie mi jeszcze poczekać :wink:
U mnie też stan powiększył sie o ketemię, ale przynajmniej z zawieszki wygląda na różową, szkoda, wolałabym białą, ale darowanemu koniowi.... :roll:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Begonie mi zbrązowiały, nic nie osłaniało ich przed deszczem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
magdala

Post »

Róże bajeczne!
Wspomniana Hanka55 uratowała mi niegdyś powojnika -który zasychał co roku , teraz kwitnie i jest zdrowy .
Czy Hanka udziela się jeszcze na forum ?

Piękne masz 100krotko zestawienia roślin :D
Jak tam nastroje przed czwartkiem ...? Mam na myśli nieubłaganie zbliżający się szkolny rok
moje dzieci -jak cisnęły w kąt szkolne plecaki -tak leżą do dziś... i nikomu w głowie je ruszać :|
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nareszcie gadasz jak ludzie :;230
Kalina duża już... czy docelowo? :lol: I z koralikami nabyłaś? Bo ja lubię te jej koraliki... ślicznie mi już czerwienieją przy płocie!

Róże u Ciebie mają rajskie warunki i odwdzięczają się pięknymi widokami...
Co jeszcze bardziej mobilizuje mnie do "poczarowania" przy swojej glebie, aby uzyskać choć cień tego efektu... bo róż nie wyrzeknę się, pomimo całej ich kapryśności :wink:

Magda... dzieci leżą? :shock: :;230
magdala

Post »

gorzata76 pisze: Magda... dzieci leżą? :shock: :;230
Oj, Gorzatko :D Dzieci to wakacjują na całego i chyba są nieświadome ,co je zaraz czeka-a przecież duże są :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Co jedna to piękniejsza... :shock:

Czy Graham i Mary obok siebie będą jako tako się komponować?
Czy lepiej w innym miejscu Graham z Szopenem?

A u mnie begonii zero! A drzewiej inaczej bywało... Ale wtedy nie miałam ogrodu jeno balkon pod dachem! ;-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na kaliny przyszłościowe zostało mi dużo miejsca, na pewno u mnie zamieszkają. Mam tylko tę o kulistych białych kwiatach-nie owocuje. W ogóle mi brakuje krzewów o ozdobnych owocach :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hmmm, a ja moją kalinę muszę odkopać z kazamtów chwastowych... :oops: bo jak tak dalej będzie, to jej nie znajdę w przyszłym roku... matko, ile ja mam obszaru do odchwaszczenia... może ktoś kocha to zajęcie ? ;:224 :;230 serdecznie zapraszam... ;:180
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też chwastowisko się zrobiło gdzieniegdzie, ale wysuszona skorupa nie pozwala na plewienie. Muszę zaczekać aż coś pokropi :(
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, Graham Thomas to także mój faworyt. Na razie "w marzeniach" :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:może ktoś kocha to zajęcie ? ;:224 :;230 serdecznie zapraszam... ;:180
A wiesz Ty co...ktoś kiedyś, pamiętam jak dziś, przyznawał się, że to lubi :;230 Niestety, nie mogę sobie przypomnieć, kto to był...

Dorotko, u mnie też ziemia jak kamień. Wykonuję tylko najpilniejsze rzeczy, na razie nic nie ruszam i nie przesadzam.

Gorzatko, Madziu, no szkoła sie zaczęła... ja to sie sama sobie dziwię, że tak spokojnie podchodzę, niczym się nie ekscytuję...albo to jest tak, że z wiekiem przychodzi mądrość, albo obojętność :;230 Aha, nie wiem, czy o tym już Ci Gorzatko pisałam, ale w niedzielę na rodzinnym spędzie strasznie błysnęłam przed świeżo poznanym narzeczonym mojej kuzynki, który pochodzi z Gliwic i myślał, że nikt u nas nie wie, co to "tyta" . Buchachachacha, jakże to forum otwiera horyzonty :;230

Igorku, pewnie jesteś "inny", jak każdy z nas :-) To jest fantastyczne na forum, że ludzie mają tak odmienne gusta i w taki różny sposób kształtuję swój świat. Akurat w tej dziedzinie raczej nie ma możliwości pokłócić się o gusta - na całe szczęście!

Ale naprawdę nie lubisz rózowego? Różowy jest cudny :;230

Obrazek

Wandziu, a może oprócz Grahama polubisz i tę? Przyznam szczerze, że Edenka w tym roku naprawdę mnie zachwyciła...

Obrazek

Siberio, oj przeceniasz Ty mój gust...Być może fajnie by się komponowały, chociaż ja widziałam na forum kilku Grahamków zestawionych z roślinami w kolorach fioletu, błękitu...tojad by może fajnie pasował?

No patrz, oto dowód mojego wyczucia w zestawianiu kolorów:

Obrazek

Ewuś, ja o kalinie koralowej marzyłam od dawna, kaline Roseum (tę płonną) już mam, ale chciałąm tę prawdziwą z koralikami. No i mam ;:167

Moze wrzucimy kilka kwiatków jednorocznych?

Obrazek Obrazek

Casanova pachnie, że szał...o tej porze roku róże nie mają już tego wiosennego zapachu, ale temu gościowi jeszcze nie przeszło :-)

Obrazek

Powojniki - Emilia Plater i Praecox

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ja początkiem roku szkolnego nie emocjonuję się nic a nic :P .
A ta "tyta "to rożek ze słodkościami? - dobrze pamiętam?
Edenek mnie też oczarował, ale miejsce dla niego takie "rusztowaniowe", musi poczekać.
Powojnik Praecox traktujesz jako okrywowy, czy planujesz dla niego podporę?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to samo miałam zapytać odnośnie powojnika. I jeszcze ile ma lat? Mój tegoroczniak dopiero robi pączki :(
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Praecox jest u mnie, jeśli dobrze rachuję, coś ze trzy lata. Okrywa taki obszar pomiędzy cisami i brzozą (dobry na takie miejsca, bo ma długie pędy ).

W Rzeszowie sadzą go w zieleni miejskiej tu i ówdzie - świetnie wygląda z perukowcami.
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”