Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pogoda jest taka że mam problemy z netem.Wieje, leje więc Obrazekjak najbardziej wskazana.

Wiolu,eukomis będę sadziła prosto do gruntu bo w doniczkach była klapa.
Mam taką żółtą piwonię.Pierwszy raz kwitła w zeszłym roku.Cena takiej piwonii jest zawrotna jak dla mnie.Ale ja ją dostałam w prezencie.Ma urosnąć do 150 cm.Piękne są te piwonie w tylu różnych pięknych kolorach można je dostać.Polecam,warto ją mieć w swojej kolekcji roślin.
To zdjęci które zmieściłam u Zosi to nie jest zdjęcie mojej piwonii tylko "pożyczone"ale moja wygląda tak samo, w maju będą fotki :D i będę odsłaniać swoje krzaczory.Nic wielkiego nie mam ot takie tam.Wszystko pokażę.
Sadzonki tych piwonii można zakupić już od wiosny więc z wsadzaniem nie powinno być problemu przez cały sezon.

Pozdrawiam was serdecznie w ten paskudny dzień.Podobno zima powróci,szkoda.Magda
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No jesteś wreszcie.
A ja już się zastanawiałam co się dziś z tobą dzieję. A tu wszystko przez ten wiatr. U mnie jeszcze net działa ale nie wiem jak długo. Coś czuję, że jutro może mnie nie być na forum, albo jeszcze i dziś. Wiatr zaczyna już tak wiać, że zaczynam się bać :?

Piwonia naprawdę piękna ale jeśli kosztuję tyle ile myślę to chyba na razie pozostanie w sferze moich marzeń. W ubiegłym roku przeglądałam ofertę przepięknych piwonii. Ceny powaliły mnie na kolana (do 500 zł za szt. :!: )

Mam nadzieję że nas wiatr nie porwie i jakoś doczekamy jutra. Pozdrawiam, Wiola :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

O matko kochana , ileeeeeeeeeeeee????Wiolu,toż to jakaś masakra!!!!!!!!!Idę szukać w necie , bo własnym oczom nie wierzę!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To było tutaj http://www.piwonia.com/ Nie podają tutaj cen, ale ja się kontaktowałam z tą panią i wiem, że ceny ma zawrotne. Cena, którą podałam poprzednio dotyczyła chyba tylko jednej odmiany piwonii, która powtarza kwitnienie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Madziu Ty na pewno wiesz ile taka piwonia kosztuje, proszę więc zdradż nam cenę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Ja trafiłam do innych szkółek , ale cecha charakterystyczna - ta sama ,o której pisze Wiola- brak cen :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu powiedz ile kosztowała twoja piwonia, ale jak mi sie wydaje to dość spory wydatek.
Przyznam się, że przyglądałam sie im w szkółkach, ale nie było egzemplarza kwitnącego tylko z etykietkami. Ja tak już nie kupuję, bo co innego na etykietce, a co innego w naturze.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Dziewczyny,koszt takiej piwonii to ok. 50 zł za sadzonkę 20 cm.Im większa tym droższa.Podają że kwitnie w 3 roku.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolciu - Madziu dzięki - ja myślałam, że nawet drożej. Z tego co pamiętam były u nas ale po 80 i 100 zł chyba. Może większe niż 20 cm, ale taka mniejsza też urośnie, a kosztuje prawie o połowę mniej.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to teraz już wiemy, dzięki za podanie ceny. :x :x
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka no to teraz zbieramy kasę i musimy urobić naszych ślubnych - może nam coś dorzucą. Ja już mam plan - swojemu M naopowiadam ile to moich koleżanek na forum już ma takie śliczne piwonie i jak one pięknie wyglądają - pewnie i tym razem mi się uda. Bo już na moje obiecywanki to on chyba nie pójdzie.

Obrazek
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ale gdzie wy chcecie kupić taką piwonię. Ja jeszcze nigdzie nie spotkałam. Zostaje tylko sprzedaż internetowa, ale tam są takie ceny ..... :?
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu pozaglądaj w tym sezonie po szkółkach, bo one bywają już coraz częściej. Sprzedający co sezon sprowadzają nowości.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja widziałam w zeszłym roku takie piwonie w ogrodniczym,ale nie interesowałam się ich ceną. Ja mojego M będę dopiero czarowała w przyszłym roku, bo w tym sama jestem świadoma trochę już przesadziłam. :P :P
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Może jak będą wystawy kwiatowe , to bedą mieli tylko ciekawe jaka będzie cena :shock: .
W tamtym roku były piwonie , ale ja się nie zainteresowałam i to był mój błąd :(
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”