Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Nie zaglądałam tu ostatnio, ponieważ miałam bardzo dużo spraw na głowie. Ostatni weekend sierpnia miałam wyjazd na wycieczkę na Litwę (organizowany przez firmę), a tydzień po tym wyjechałam na urlop. Tak więc cały tydzień po wycieczce biegałam po sklepach, robiłam zakupy i przygotowania do 3 tygodniowego wyjazdu. Właściwie obecnie jestem poza Polską

ale znalazłam chwilkę by tu wpaść. Wasze wątki prawdopodobnie przejrzę dopiero po powrocie z urlopu czyli gdzieś po 23 września
Zatem w skrócie pokażę co u mnie słychać. Kieiki dendrobium (zdięcie zrobione 2 września przed wyjazdem). na pierwszym zdjęciu widać, ze pod spodem wyraźnie wykluwa sie drugie coś
A tu miltoniopsis. Zdjęcie również zrobione 2 września, obecnie tylko troszeczkę urosły paczki. Tego gagatka niestety byłam zmuszona wziąć ze sobą, bo nie chciałam teściowej zawracać głowę i tłumaczyć jak ma podlewać sphagnum by go nie przelać.
Razem z tym gagatkiem mam jeszcze kilka sztuk najbardziej wymagających opieki, więc jest mu raźniej w towarzystwie
Aha! No i zapomniała bym wam powiedzieć, że moja kolekcja powiększyła się o jeszcze jeden phalaenopsis, którego dostałam od koleżanki (tak samo uzależnionej od storczyków jak my wszyscy

) A oto maleństwo we własnej osobie: