Aga, Magda Dzięki Wam za porady w sprawie cegły. Przynam, ze nie widziałam o takim środku do konerwacji. Na pewno coś odpowiedniego zakupimy.
Majuś masz rację to zdecydowanie nie Pastella a na 100% Sebastian
Dzięki za fotkę poglądową. Pastellę musze nabyć-- piękna jest.
Elu dziękuję za identyfikację Astrid - tylko skąd ona sie u mnie wzięła???? Znacznik coś pożarło i nie byłam pewna co to za róża ale na 100% Astrid nie kupowałam - czyli fatastyczna pomyłka. Miło mi, ze podoba Ci się nasze zagospodarowanie pagórków, jeszcze marzy mi się taki stok obłożony piaskowcem i obsadzony skalniakami. Ale to kiedyś....
Mój synek też uwielbia podlewać, a podlewa niekoniecznie to co trzeba
Beatko dziękuję za komplementy. Żurawki to moje tegoroczne odkrycie, czuję, że na tych co mam sie nie skończy
Jolu dzięki róże to bardzo fotogeniczne kwiaty. Twoje też są prześliczne.
Aniu dziękuję. Fakt i mąż i synek bardzo się udzielają. Czasem maż zbuduje a mały rozwali

Ale ciągle coś się dzieje. Teraz szykujemy rabaty dla nowych róż. Trochę ich zamówiłam, mam nadzieję, ze wszystkie się przyjmą. Blue River jest niekłopotliwa, dość zdrowa no i ważne, że długo trzyma kwiat- u mnie rośnie na słońcu w miejscu bardziej cienistym na pewno kwitłaby jeszcze dłużej.
Aguś Agness dzieuję. Cieszę sie, ze nasze pomysły Ci się podobają.
Amtorko kupiłam dwa dzięki za info.
Andrzej dzięki za podpowiedź. Myśleliśmy żeby takie płyty kupić na podjazd.
Tajuś dzięki. Z Grahama Thomasa będziesz na pewno zadowolona. A Blue River polecam jak nabardziej - ma niezwykłe kolory
Anetko i Tobie dziękuję za identyfikację- zgadza się to Charles
Iza dzięki za pochwały. Obiecuję ciąg dalszy moze nawet w tym roku.
Ostatnio nie miałam czasu dla forum bo szykowałam synka do przedszkola. Na szczęście nie płakał bardzo -przerwa wakacyjna nie spowodowała, że zapomniał o przedszkolu.
W najbliższym czasie musimy przygotować miejsce dla nowych róż. Dostałam tez dzisiaj przesyłkę od Benka z all - cebule lilii, tulipanów, narcyzów. Wszystkie ładne, duże, ciekawe tylko czy odmiany się będą zgadzały.
Wstawiam kilka widoczków
Rabatka przy wejściu do altanki.Róże Barock i Pernnial Blue która chyba jest jednak inną różą - kupiłam już przekwitniętą ale coś nie bierze się za powtarzanie.
na tej skarpie widziałbym kamień -taki płaski piaskowiec
trochę zieleni dla ukojenia oczu
przygotowana jedna rabatka na róże