no to dorzucę jeszcze kilka widoków róż z drugiego kwitnienia ...

By dalekiport at 2011-08-28

By dalekiport at 2011-08-28

Z pasja piszesz a ja z zainteresowaniem czytam
 Z pasja piszesz a ja z zainteresowaniem czytam  Piszesz,że obsadzasz kolkwicję hostami.I co,nie przykrywa Ci ich?U mnie kolkwicja rozpościera się coraz bardziej i musiałabym uciekać z hostami
 Piszesz,że obsadzasz kolkwicję hostami.I co,nie przykrywa Ci ich?U mnie kolkwicja rozpościera się coraz bardziej i musiałabym uciekać z hostami  I jeszcze o pierisie;piszesz,że to szybko rośnie ,nie przemarza,tylko cieszy....Nie wspomnę o perukowcu,bo już o tym toczyła się tu dyskusja.Uwierz mi,masz wyjątkowe miejsce,nie wszyscy tak mają....Pozostałam przy jednym gatunku pierisa,bo tak kiepsko mi idzie,że każdej wiosny cieszę się ,jak widzę,że przeżył
 I jeszcze o pierisie;piszesz,że to szybko rośnie ,nie przemarza,tylko cieszy....Nie wspomnę o perukowcu,bo już o tym toczyła się tu dyskusja.Uwierz mi,masz wyjątkowe miejsce,nie wszyscy tak mają....Pozostałam przy jednym gatunku pierisa,bo tak kiepsko mi idzie,że każdej wiosny cieszę się ,jak widzę,że przeżył  Czy wśród traw masz pampasową,być może nie doczytałam.Bardzo jestem ciekawa zimowania
 Czy wśród traw masz pampasową,być może nie doczytałam.Bardzo jestem ciekawa zimowania  Jedno jest pewne;oprócz klimatu masz rękę i serce do ogrodu.No i męża
 Jedno jest pewne;oprócz klimatu masz rękę i serce do ogrodu.No i męża  

U mnie niestety roślinki nie wyglądają tak zdrowo, chociaż chucham i dmucham
 U mnie niestety roślinki nie wyglądają tak zdrowo, chociaż chucham i dmucham 

Kolkwicję jak mi zbyt nisko opada podcinam, nic jej to nie szkodzi,pierisy okrywam na zimę włókniną zimową i to w zupełności wystarczy,trawy pampasowej nie mam i nawet nie zamierzam bo jest zbyt kłopotliwa i przemarza. Serdecznie pozdrawiam SylwanaMiriam pisze: Piszesz,że obsadzasz kolkwicję hostami.I co,nie przykrywa Ci ich?U mnie kolkwicja rozpościera się coraz bardziej i musiałabym uciekać z hostamiI jeszcze o pierisie;piszesz,że to szybko rośnie ,nie przemarza,tylko cieszy.... Czy wśród traw masz pampasową,

Magdo jesteś zbyt skromna,masz śliczny ogródek, roślinki bardzo ładne, a "róża dziękuje za uznanie"lulka pisze:zdjęcie czerwonej róży jest absolutnie fantastyczne-te kropelki dodają urokuU mnie niestety roślinki nie wyglądają tak zdrowo, chociaż chucham i dmucham

Dziękuję za uznanie, szklarenka jest nieduża 5m2, jak ją kupowaliśmy wydawało mi się że w zupełności wystarczy,teraz na pewno kupiłabym większą, ma jeden duży plus jest cieplejsza niż ze szkła.Co do hortensji nawożę ją co roku na wiosnę siarczanem amonu i nawozem do hortensji a od sierpnia nawozami jesiennymi,które przyśpieszają drewnienie. Pozdrawiam Sylwanahaszka pisze:Przespacerowałam po Twoim cudownym ogrodzie...bardzo spodobał mi się nowy zakątek z trawami....czy ze szklarenki jesteś zadowolona jaki jest jej rozmiar?....pytam bo też chcę coś podobnego kupić.......ta hortensja na poczatku watku zniewalająca i ten cudowny kolor czy czymś ją nawozisz?