Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Dzisiaj dzwoniła do mnie znajoma, że mam jechać do biedronki po cebule, ona nakupowała sobie różnych tulipanów (wyszły jej po 0,50 zł za sztukę, chyba), narcyzy, hiacynty - 3,99 zł za 3 cebule, tak przynajmniej mi mówiła
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Facet,od którego znajoma dostała galtonię na pewno ja wykopuje i podejrzewam,że w naszej części kraju tak trzeba.
Co do biedronki to dawno nie byłam,ale jak mówicie,że są już cebule to jutro będę na rynku po pomidory do ułożenia to podjadę zobaczyć.Dzisiaj w ogrodniczym kupiłam lilię św,Antoniego,ale dałam za nią 9 zł.Oby to była ta lilia.

Uploaded with ImageShack.us

Co do biedronki to dawno nie byłam,ale jak mówicie,że są już cebule to jutro będę na rynku po pomidory do ułożenia to podjadę zobaczyć.Dzisiaj w ogrodniczym kupiłam lilię św,Antoniego,ale dałam za nią 9 zł.Oby to była ta lilia.

- agusia2410
- 500p
Małgosiu - dałaś za cebule lili św Antoniego 9 zł
z tego co wiem to ta lilia funkcjonuje tez pod nazwą św Józefa, a ja mam masę tych cebul, fakt że w tym roku mi nie kwitły, za długo rosną w jednym miejscu, gdybyś tylko szepnęła, wysłałabym Ci kilka 

- malgocha1960
Widzisz,już teraz po kaczaku.Wiosną kupiłam na rynku kilka takich cebul,ale żadna nie była lilią sw,Antoniego czy Józefa,zwykłe oszustwo.Mam nadzieję ,że jak nornice nie zjedzą jej to wyrośnie na właściwą lilię.Były też krokusy kwitnące jesienią,a;e po 1,30 cebulka,wydawało mi się za drogo.

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piękne zakątki pokazujesz Małgosiu - kolorowe i takie miłe dla oka kompozycje...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
A ja bardzo polubiłam Twojego piesia.
Ja 2 lata temu posadziłam 30 krokusów jesiennych ale wcale nie kwitną. Na wiosnę wypuszczają dużo liści, a teraz gubią się w gaszczu innych roślin i nie zakwitają. Jeżeli lilia wypuści jesienią rozetę liści co jest u niej naturalne to będzie to lilia św. Józefa.
Ja 2 lata temu posadziłam 30 krokusów jesiennych ale wcale nie kwitną. Na wiosnę wypuszczają dużo liści, a teraz gubią się w gaszczu innych roślin i nie zakwitają. Jeżeli lilia wypuści jesienią rozetę liści co jest u niej naturalne to będzie to lilia św. Józefa.
Pozdrawiam Krystyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, ta trawka Hakonechloa, o której mówiłyśmy, kosztuje u Szmitów 15 zł. Do tej pory nikt mi nie odpowiedział, co to znaczy, że ma duże wymagania.
Wiesz co? W sobotę znowu byłam w szkółce i kupiłam kilka trawek. Ogród pokazowy jeszcze piękniejszy
Wiesz co? W sobotę znowu byłam w szkółce i kupiłam kilka trawek. Ogród pokazowy jeszcze piękniejszy

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Wandziu ja też kupiłam Hakonechloę
i mam nadzieję, że mi będzie rosła. U Gosi jest od zeszłego roku i jakoś żyje. Mam nadzieję, że wcale nie taka wymagająca będzie.
Pozdrawiam.
Kasia

Pozdrawiam.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kasiu, ale jeszcze u ciebie nie zimowała, prawda?
A o której Gosi mówisz, o Margo? Bo Małgocha jej przecież nie ma.
A w ogóle to odwiedź mój wątek, to łatwiej nam będzie gadać
A o której Gosi mówisz, o Margo? Bo Małgocha jej przecież nie ma.
A w ogóle to odwiedź mój wątek, to łatwiej nam będzie gadać

- agusia2410
- 500p
Małgosiu - no właśnie, lilia św. Józefa teraz powinna mieć rozetę liściową, moje mają
Wiesz, pracuję nad M, aby przyjechać do Was na Agrę, to może się spotkamy, i przywiozę Ci kilka lilii
Od nas do
Rypina to ok. 50 km. więc nie tak daleko
Powiedz mi tylko czy u Was na Agrze jest też miasteczko dla dzieci, tzn. zjeżdżalnie, karuzele, itp. to wtedy miałabym większy argument, bo w Starym Polu tak lało jak byliśmy, że miasteczko było nieczynne 

Wiesz, pracuję nad M, aby przyjechać do Was na Agrę, to może się spotkamy, i przywiozę Ci kilka lilii

Rypina to ok. 50 km. więc nie tak daleko

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Małgosiu bardzo ładne rabatki pokazujesz 
A kiedy u Ciebie ta Agra??

A kiedy u Ciebie ta Agra??
- malgocha1960
Dziewczyny agra u nas jest 10-11 września,ale ja zakupy zawsze robię w niedzielę rano.Kto ma chęć myślę,że warto.Nie wiem jak to będzie się odbywać teraz za nowego młodego burmistrza.Karuzela zawsze była,maszyny rolnicze,nieraz sporo pięknej wilkiny z okolic Warszawy,fontanny ogrodowe i inne ozdoby do ogrodu,a co bedzie w tym roku trudno powiedzieć,bo z roku na rok tych wystawców jest coraz mniej.Kiedyś z roślinami było tyle stoisk,że przejść nie można było,a z roku na rok jest coraz mniej i każdy się skarży,że drogo jest za placowe.Jak ktoś ma niedaleko niewiele straci tyle co na paliwo,a zawsze coś się kupi,bo są ze szkółek z różnych stron Polski.

- ellap75
- 200p
- Od: 5 lip 2010, o 13:26
Gosia, a Ty masz jeszcze miejsce na nowe roślinki? Bo ja mam mnóstwo chciejstw, ale musiałabym zmiejszyć trawnik. Oczywiście ten pomysł M. traktuje dość osobiście i stawia veto.
. Nic, tylko większą działkę musze kupić
Prześliczna jest ta róża na ostatnim zdjęciu. Mam podobną tylko jednoroczną- jeszcze malutką -Reine des Violettes, czy to ta sama?
Pozdrawiam

Prześliczna jest ta róża na ostatnim zdjęciu. Mam podobną tylko jednoroczną- jeszcze malutką -Reine des Violettes, czy to ta sama?
Pozdrawiam
Ela
Moje bagno
Moje bagno

- malgocha1960
Elu,nie mam pojęcia jak ona się nazywa, mam ją drugi rok,to parkowa.
Dalia kupiona w ubiegłym roku w biedronce kwitła wtedy dwoma kwiatami i padła,a w tym roku kwiaty łamią się od ciężaru.Dla porównania przyłożyłam szklankę.

Dalia kupiona w ubiegłym roku w biedronce kwitła wtedy dwoma kwiatami i padła,a w tym roku kwiaty łamią się od ciężaru.Dla porównania przyłożyłam szklankę.

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgosiu
...piękna dalia...czy ona jest w donicy