Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Podziwiam dalszy ciąg hortensjowy, są nieziemsko piękne. I bardzo dziękuję za radę, worek torfu na zimę jest już gotowy - :;230 mąż przywiózł do wsadzania borówki i nawet nie zauważył, jak znikł
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Hiacynto- dzięki za miłe słowa;:196 Ja też będę przygotowana dobrze na zimę, ciekawa jestem co z tego wyjdzie.... :)

Kilka fotek z wczoraj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mały busz sie tutaj zrobił, bo okazało się,że przezimowały nasiona wilca z ubiegłego roku, setki nasion :evil: włażą na wszystko po drodze... trzeba będzie jakoś je unicestwić... Widać też łubiny-wysiew z tego roku wiosną.

Obrazek

Obrazek

Widok na jeden ze skalniaków.

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przepiękne hortensje, wspaniale wkomponowane w otoczenie :D Wanilka cudo, moja w tym roku przesadzane więc jest marnie z kwitnieniem, poszła w rozrost 8-) :lol:
A i skalna rabata przy ścieżce wspaniale się prezentuje :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pieknie Aniu u Ciebie ;:63 Slicznie się prezentuja rabaty ;:63
Piszesz, że wilec Ci przezimował ? i rośnie jak szalony ????? Ja mam z nim problem - kupiłam żeby podsadzić nim doniczkowe nasadzenia, ale z 3 sadzonek 2 zostały zjedzone przez mszyce :evil:
Została mi jedna rachityczna sztuka... echhh...
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Dziękuję moje Kochane(Aga i Agatka) za miłe słowa ;:196 Trochę zaniedbałam forum,ale mam nadzieję,że teraz częściej będę z Wami :) Gabryś idzie do przedszkola,powinnam mieć więcej teraz czasu- chyba że cudem znajdę jakąś pracę....to pewnie znowu będę mieć zaległości :wink:
Postaram się nadrobić zaległości jeszcze dzisiaj,mam kilka zdjęć z ogrodu sprzed kilku dni,ale w sumie nic się nie dzieje ciekawego u mnie w sprawach ogródkowych :)

;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moje małe w ilości sztuk 2 :;230 też idzie do przedszkola.
Rozglądam się za pracą, trzymam kciuki za nas obie ;:196
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Aniu pięknie u Ciebie, hortensje zachwycają, rabata z rododendronami urokliwa, a Ty mówisz że nie masz ręki do roślin, jakoś tego nie widać. Wiesz nie sposób wydawać pieniążki na kolejne okazy roślinek, uważam że o wiele trudniej zrobić piękny ogród bez wielkich nakładów finansowych, a Twojemu ogrodowi nic nie brakuje, pokazuj zdjęcia bo jest na co patrzeć.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu- pewnie bardzo sie cieszysz? Bo ja z jednego przedszkolaka tak sie cieszę,że nie wiem,czy nie skakałabym do góry przez tydzień,gdybym miała oddać 2 szt do przedszkola :;230 :;230 :;230
Nie sadziłam,że będę szukać pracy, 12 lat nei pracowałam, a teraz tak wszystko pozmieniane....c.v. też inne, a poza tym wysyła sie aplikacje-musiałam najpierw poczytać co to za "zwierz" :;230 Wypadłam z rynku całkowicie, ale pocieszam się,że teraz pracodawca szuka osób z praktyką....tego to mam w nadmiarze i na róznych stanowiskach... :wink: No i wiek może być przeszkodą-39 lat :?

Kasiu,Tomku- jesteście jak zwykle bardzo mili ;:196 ja po obejrzeniu Waszego ogrodu nie mogłam spać.....co do mojego ogrodu- to faktycznie nakłady były małe w porównaniu z innymi ogrodami :;230 Mam nadzieję,że kiedyś będę mogła zaszaleć w ogrodniczym :)

No i kilka zdjęć...

Obrazek

Hortensja Bombshell(tegoroczny zakup),a u góry widać kawałek trytomy- i doszłam do wniosku,że raczej nie powinno sie jej przesadzać, kiedy jest już dorosła.Ja starałam sie wykopać młode przyrosty,ale nie wiem,czy sie przyjmą...

Obrazek

Róża Chopin -ma ok. 1,5 m.

Obrazek

Hortensja Vanille Freise

Obrazek

Hortensja dębolistna- w tym roku pewnie już sie nie doczekam kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izotoma- aparat nie uchwycił błękitnego koloru,ale z daleka ją widać, fajnie wygląda -lepiej niż w skrzynkach...musi chyba mieć dużo miejsca.

Obrazek

Hortensja Blue Bird - nadal różowa... :evil:

Obrazek

Niecierpki

Obrazek

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,niecierpki u mnie dawno przekwitły.Czy ty zbierasz z nich nasionka i masz swoje z siewu?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne widoczki...hortensje śliczniutkie ;:138 A niecierpki...hmmm wystarczy je raz wysiac i póżniej się już ich niecierpi,bo jest ich pełno i wszędzie,nawet tam gdzie nigdy nie rosły :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Małgosiu- niecierpki mam pierwszy rok, a nasiona przysłała mi siostra z Hiszpanii i chyba niedługo je wyrwę,żeby się nie rozsiewały.Już zobaczyłam jak kwitną i wystarczy :wink: U mnie chyba jeszcze będą kwitły, bo dużo malutkich pączków jest,a roślina ma już niecały metr wysokości i zanosi się,że będzie jeszcze rosła.... :?

Grażynko- tak się domyślałam,że stąd ich nazwa :;230 :;230 :;230 Moja sąsiadka wojuje z nimi,tylko ma kolor czerwony,a u mnie cały mix kolorów :;230
Za rok to z jednorocznych będę miała tylko szałwie czerwone , żeniszki fioletowe, aksamitki pomarańczowe,może lobelia niska i jak sie uda zebrać nasionka- to izotoma.

;:196
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Hortensja Vanille Freise cudo ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moje Chopiny niecałe pół metra :? Gdzie ta sprawiedliwość :? Piękna róża.
Aniu nie wycinasz kwiatostanów liatris?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Slicznie Aniu u Ciebie ! I kciukasy za pracę trzymam !!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy ;:196
Wspaniały widoczek z hortensją w roli głównej.....zresztą wszystkie hortensje prezentują się wspaniale, moim zdaniem najpiękniej przebarwia się Vanille Freise ....ma taki czysty delikatnie różowy kolorek....jest piękna :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”