Mój fijoł

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój fijoł

Post »

zachwycający . jest gdzie usiąść i na czym zawiesić oko . Gratulacje. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyna :D Dzielżany sobie rosną :D W tym miejscu jest naprawdę dosyć wilgotno, nawet w czasie suszy.
Iwona, ostrzeń się dobrze rozsiewa, nie nachalnie, ale obficie. Nachalny to potrafi być szarłat zwisły oraz mój straszliwy szczawik-są wszędzie. A ostrzeń mniej więcej tam, gdzie rósł. U siebie siałam go kilka lat temu i ciągle jest.
Bożena, dzięki :D
Agusia, zależy od miejsca, ale najwyższe ostrzenie nie przekroczyły pół metra. Sieje się, nie jest wieloletni. Lubi raczej żyzną glebę, w piasku nie chciał rosnąć :D
Jagusia, moje dzielżany raczej z tych wysokich, zawsze tak bujają :D
Sangwinaria :wit Zapraszam częściej :D
Dwa albo trzy lata temu wysiałam smagliczkę-wciąż są siewki:D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Cienista rabata ladna ale chudym wrzosowiskiem mnie zabilas :shock: wyglada jakby sie strumyk wil miedzy trawa 8-) slicznie Ci to wyszlo ;:138
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ocień błękitu ma ten ostrzeń. To jest jednoroczna która sama się wysiewa?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

ech... żeby były tak o połowę albo chociaż jedną trzecią niższe... to już bym je miała na działce.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, dzięki ;:196 To drugie miejsce, które przygotowałam-pierwsze były róże przed domem. Popełniłam kilka błędów, których nie widać.
Oliwko, ostrzeń się wysiewa. Obecnie w żywopłocie. Zdawało mi się, że M wypielił wszystko (sprząta nie pytając :evil: ), ale przesadziłam dwie siewki i jeszcze kilka zostało. Kupiłam torebkę nasion cztery lata temu ze względu na kolor :D
Jagusia, jestem pewna, że dzielżany można dostać w różnych kolorach i rozmiarach :D Mój to jakaś starsza odmiana, bo dostałam sadzonki od emerytki, która z powodu choroby likwidowała część ozdobną ogrodu.
Perukowiec się rozbujał. Ciekawe, jaki by wyrósł, gdyby majowe mrozy go nie ścięły do15 cm.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie poszedl jak strzala w gore :shock: Moje jasminowce jakos nie chca roszyc tz zyja i sie trzymaja jako tako ale jeden to jest taki jak byl po przycieciu - z drugim lepiej wyglada. Ale martwi mnie magnolia - przez zime byla w piwnicy, jak ja wynioslam to juz z listkami, no i snieg spadl. Liscie opadly a teraz liscie ktore wypuszcza sa w wiekszosci zdeformowane. Fakt zazielenila sie, lisci jest duzo ale brzydko to wyglada.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, nie hodowałam magnolii i nie umiem Ci pomóc. Pociesz się tym, że magnolia wiosną znów się zazieleni :D
Pięciornik kwitnie nieustannie.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tez mam taka nadzieje, liscie opadnal na zime a na wiosne moze zacznie wypuszczac normalnie jak odpocznie.
Tego pieciornika co mi zdechl, to wykopalam - korzenie ma cale sfilcowane, zadnego nowego bialego korzonka. Nie wiem co mu sie zrobilo. Wsadzilam do wiadra z woda na 24 godziny, powyrywalam caly ten filc - zostal jeden maly glowny. Czy cos z niego bedzie nie wiadomo, probuje bo mi go szkoda.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, znów nie mam pojęcia, co mogło się stać. Przytnij górę krótko, może coś z tego będzie. Tylko nie wyrzucaj za wcześnie :D
Oglądałam właśnie ofertę z R. Obłęd w oczach, a w kieszeni pusto :evil: Jeszcze trzeba namówić M. Mnóstwo roboty mnie czeka :;230 Na zdjęciu widać, że zamierzam zebrać nasiona goryczki. Widać też, niestety, że zaniedbałam ogród-najlepiej wyglądają chwasty :evil:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, powiem szczerze że i ja mam metlik... nie wiem, co wybrać, zerkam na tę moją listę, a chcialabym minimum dwa razy wiecej... nic to, w weekend podejme decyzje co kupic teraz.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, też będę odrzucać to, czego nie potrzebuję natychmiast :D Jakieś kosmiczne kwoty mi wychodzą :;230 Może napuszczę koleżankę. Żelazne pozycje to Bremer i Lykkefund, a potem się zobaczy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

A co to jest R? :roll:
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gawronko :wit Skracamy sobie nazwę szkółki Rosarium, obejrzyj stronę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ewuś, masz już jesienną ofertę R?
Też mam listę. Wiem tyle już, że wypadł z niej Lykkefund, ponieważ kupiłam 'zamiennik'-Paul`s Himalayan Musk . Tez różany potwór i spora sadzonka :D Zobaczymy jak przezimuje w naszych warunkach.
Z tą kasą na roślinki to fakt, chciałoby się, ceny nie małe, a ilość robi naprawdę spore sumki ;:14.
Pięknie poszedł perukowiec. Podziwiam te krzewy, fajne mają czuprynki. Niestety miejsce mam b. ograniczone a i ciemnego koloru dosyć w ogródku, potrzebuję złocistej zieleni. M przymierza się do katalpy w miejsce robaczej śliwy.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Jestem pod wrażeniem twoich nasionkowych osiągnięć ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”