Mój fijoł
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój fijoł
zachwycający . jest gdzie usiąść i na czym zawiesić oko . Gratulacje. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justyna
Dzielżany sobie rosną
W tym miejscu jest naprawdę dosyć wilgotno, nawet w czasie suszy.
Iwona, ostrzeń się dobrze rozsiewa, nie nachalnie, ale obficie. Nachalny to potrafi być szarłat zwisły oraz mój straszliwy szczawik-są wszędzie. A ostrzeń mniej więcej tam, gdzie rósł. U siebie siałam go kilka lat temu i ciągle jest.
Bożena, dzięki
Agusia, zależy od miejsca, ale najwyższe ostrzenie nie przekroczyły pół metra. Sieje się, nie jest wieloletni. Lubi raczej żyzną glebę, w piasku nie chciał rosnąć
Jagusia, moje dzielżany raczej z tych wysokich, zawsze tak bujają
Sangwinaria
Zapraszam częściej
Dwa albo trzy lata temu wysiałam smagliczkę-wciąż są siewki:D

Iwona, ostrzeń się dobrze rozsiewa, nie nachalnie, ale obficie. Nachalny to potrafi być szarłat zwisły oraz mój straszliwy szczawik-są wszędzie. A ostrzeń mniej więcej tam, gdzie rósł. U siebie siałam go kilka lat temu i ciągle jest.
Bożena, dzięki

Agusia, zależy od miejsca, ale najwyższe ostrzenie nie przekroczyły pół metra. Sieje się, nie jest wieloletni. Lubi raczej żyzną glebę, w piasku nie chciał rosnąć

Jagusia, moje dzielżany raczej z tych wysokich, zawsze tak bujają

Sangwinaria

Dwa albo trzy lata temu wysiałam smagliczkę-wciąż są siewki:D

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Cienista rabata ladna ale chudym wrzosowiskiem mnie zabilas
wyglada jakby sie strumyk wil miedzy trawa
slicznie Ci to wyszlo 

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny ocień błękitu ma ten ostrzeń. To jest jednoroczna która sama się wysiewa?
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
ech... żeby były tak o połowę albo chociaż jedną trzecią niższe... to już bym je miała na działce.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ewamaj66
Jule, dzięki
To drugie miejsce, które przygotowałam-pierwsze były róże przed domem. Popełniłam kilka błędów, których nie widać.
Oliwko, ostrzeń się wysiewa. Obecnie w żywopłocie. Zdawało mi się, że M wypielił wszystko (sprząta nie pytając
), ale przesadziłam dwie siewki i jeszcze kilka zostało. Kupiłam torebkę nasion cztery lata temu ze względu na kolor
Jagusia, jestem pewna, że dzielżany można dostać w różnych kolorach i rozmiarach
Mój to jakaś starsza odmiana, bo dostałam sadzonki od emerytki, która z powodu choroby likwidowała część ozdobną ogrodu.
Perukowiec się rozbujał. Ciekawe, jaki by wyrósł, gdyby majowe mrozy go nie ścięły do15 cm.

Oliwko, ostrzeń się wysiewa. Obecnie w żywopłocie. Zdawało mi się, że M wypielił wszystko (sprząta nie pytając

Jagusia, jestem pewna, że dzielżany można dostać w różnych kolorach i rozmiarach

Perukowiec się rozbujał. Ciekawe, jaki by wyrósł, gdyby majowe mrozy go nie ścięły do15 cm.

- Jule
Faktycznie poszedl jak strzala w gore
Moje jasminowce jakos nie chca roszyc tz zyja i sie trzymaja jako tako ale jeden to jest taki jak byl po przycieciu - z drugim lepiej wyglada. Ale martwi mnie magnolia - przez zime byla w piwnicy, jak ja wynioslam to juz z listkami, no i snieg spadl. Liscie opadly a teraz liscie ktore wypuszcza sa w wiekszosci zdeformowane. Fakt zazielenila sie, lisci jest duzo ale brzydko to wyglada.

- ewamaj66
- Jule
Tez mam taka nadzieje, liscie opadnal na zime a na wiosne moze zacznie wypuszczac normalnie jak odpocznie.
Tego pieciornika co mi zdechl, to wykopalam - korzenie ma cale sfilcowane, zadnego nowego bialego korzonka. Nie wiem co mu sie zrobilo. Wsadzilam do wiadra z woda na 24 godziny, powyrywalam caly ten filc - zostal jeden maly glowny. Czy cos z niego bedzie nie wiadomo, probuje bo mi go szkoda.
Tego pieciornika co mi zdechl, to wykopalam - korzenie ma cale sfilcowane, zadnego nowego bialego korzonka. Nie wiem co mu sie zrobilo. Wsadzilam do wiadra z woda na 24 godziny, powyrywalam caly ten filc - zostal jeden maly glowny. Czy cos z niego bedzie nie wiadomo, probuje bo mi go szkoda.
- ewamaj66
Jule, znów nie mam pojęcia, co mogło się stać. Przytnij górę krótko, może coś z tego będzie. Tylko nie wyrzucaj za wcześnie
Oglądałam właśnie ofertę z R. Obłęd w oczach, a w kieszeni pusto
Jeszcze trzeba namówić M. Mnóstwo roboty mnie czeka
Na zdjęciu widać, że zamierzam zebrać nasiona goryczki. Widać też, niestety, że zaniedbałam ogród-najlepiej wyglądają chwasty

Oglądałam właśnie ofertę z R. Obłęd w oczach, a w kieszeni pusto

Ewa, powiem szczerze że i ja mam metlik... nie wiem, co wybrać, zerkam na tę moją listę, a chcialabym minimum dwa razy wiecej... nic to, w weekend podejme decyzje co kupic teraz.
- ewamaj66
Aga, też będę odrzucać to, czego nie potrzebuję natychmiast
Jakieś kosmiczne kwoty mi wychodzą
Może napuszczę koleżankę. Żelazne pozycje to Bremer i Lykkefund, a potem się zobaczy 

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
A co to jest R? 

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- ewamaj66
Gawronko
Skracamy sobie nazwę szkółki Rosarium, obejrzyj stronę 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewuś, masz już jesienną ofertę R?
Też mam listę. Wiem tyle już, że wypadł z niej Lykkefund, ponieważ kupiłam 'zamiennik'-Paul`s Himalayan Musk . Tez różany potwór i spora sadzonka
Zobaczymy jak przezimuje w naszych warunkach.
Z tą kasą na roślinki to fakt, chciałoby się, ceny nie małe, a ilość robi naprawdę spore sumki
.
Pięknie poszedł perukowiec. Podziwiam te krzewy, fajne mają czuprynki. Niestety miejsce mam b. ograniczone a i ciemnego koloru dosyć w ogródku, potrzebuję złocistej zieleni. M przymierza się do katalpy w miejsce robaczej śliwy.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Jestem pod wrażeniem twoich nasionkowych osiągnięć
Też mam listę. Wiem tyle już, że wypadł z niej Lykkefund, ponieważ kupiłam 'zamiennik'-Paul`s Himalayan Musk . Tez różany potwór i spora sadzonka

Z tą kasą na roślinki to fakt, chciałoby się, ceny nie małe, a ilość robi naprawdę spore sumki

Pięknie poszedł perukowiec. Podziwiam te krzewy, fajne mają czuprynki. Niestety miejsce mam b. ograniczone a i ciemnego koloru dosyć w ogródku, potrzebuję złocistej zieleni. M przymierza się do katalpy w miejsce robaczej śliwy.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Jestem pod wrażeniem twoich nasionkowych osiągnięć

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...