Witam nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam nieśmiało

Post »

ale pracowita sobota.....ale rabatka ślicznie przygotowana i już roślinki są - super! ;:63 ;:63

spoko, nie będę tak wyglądać jutro jadę tylko do ogrodniczego po kwiatki, zaś po korę tak muszę jechać, ale to już innym razem :wink: :;230
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31

Post »

Witam Aniu
Nie zaglądałam do Twojego ogródka(do innych też :D )bo mam gości i czasu zero.Ale zaczynam odrabiać zaległości.Widzę ,że znowu nowa rabatka przybyła,nowe zakupy i.......Ciebie również goście nawiedzili,tylko nie proszeni :D ,mam nadzieję ze sobie poszli.
Gratuluję pracy,zawsze to "swoja kasa" :wink:
Co do pracy w niedzielę,to też uważam ją za nie zarobkową,więc czy to różnica,że albo gotuję obiad,albo plewię w swoim ogrodzie?
Też zaczęłam zakupy żurawkowe,zaraz idę zrobić zdjęcia i wkleję,ale do Twoich jeszcze mi brakuje.
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Ewa powiem ci ,że ta różyczka nawet wygląda całkiem nieźle w te kropeczki, fajna by była taka odmiana :D
Shiral dziękuję i mam nadzieję, że się wybawiłaś za wszystkie czasy ;:33
Alu ja zaczynałam od jednej żurawki, a teraz mam ich chyba z dziesięć a jeszcze żeby było śmieszniej wynalazłam tani sklepi internetowy z nie drogimi bylinkami i już przymierzam się do zakupu nowych odmian host, żurawek i języczek :D to już tak na konto tej przyszłej wypłaty :;230 czuję że ja ją wydam zanim jeszcze dostanę :;230 :;230
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj tak wybawiłam się, wybawiłam tak mnie nogi teraz bolą a tu jeszcze na działce byłam.....wiec pewnie dzis padnę jak kawka....i już nie mogę się doczekać jutra - zakupy!! no oczywiście ogrodnicze - roślinki, roślinki!!! :tan ;:1 ;:87 ;:87
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu piękna rabatka Ci wyszła ;:138 Możesz tam jeszcze wsadzić rododendrona (uwielbiam je)jak Ci miejsca starczy bo one lubią cieniste zakątki. Wierzby masz super, wiesz może co to za odmiany ?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A ja znowu za Rh jakos nie przepadam tz mam bo mam ale nie ciagnal mnie strasznie. Ale to dobrze, bo cienia u mnie na lekarstwo :roll:
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Aancyk wsadziłam, wsadziłam nawet dwa :lol: a na wierzbach pisało, że jedna to iva, a na drugiej pisało pendula, ale nie jestem pewna, wiem tylko tyle, że obie będą miały bazie na wiosnę i ta wyzsza będzie miała łodygi do samej ziemi, coś na styl wierzby płaczącej.
Chcę jeszcze dokupić host i żurawek, ale nie napiszę
ile bo mój M siedzi koło mnie zaglada mi przez ramię i boję się o jego serce :;230
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

pw ;:108
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Aniu mam tą wierzbę pendule (wsadzałam w zeszłym roku) i rzeczywiście ma kotki na wiosnę i bardzo długie gałązki. Ja swoją przycinam i wygląda teraz tak (podoba mi się taka parasolka). Wierzby są super.
Obrazek
Jeśli będziesz chciała to daj znać i usunę fotkę
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ive jak nie przytniesz, to tez bedzie wisiec do ziemi i kotki tez ma na wiosne. Mialam kiedys taka duza piekna i mi ja mrowki zalatwily :evil: Nie cierpie tego dziadostwa ;:223
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

Aancyk super,że zamieściłaś zdjęcie przynajmniej wiem jaka będzie ładna
Jule ;:196 za cwietki i za cudowne przedpołudnie
Ewuś ;:196

Zobaczcie jak ja wróciłam dzisiaj do domu, całe auto w cwietkach (większość dzięki dziewczynom z forum ) liliowce cytrynowe, irysy, dalie, piwonie i łaciatą daturę od mamy dostałam piękną różę i bergenie a sama nabyłam krzewuszkę ;:138 cały dzień szalałam i sadziłam

Obrazek

Różyczka od mamy nie wiem co to za odmiana ale kolor ma niesamowity

Obrazek Obrazek

kolor na zdjęciu wyszedł czerwony, ale w rzeczywistości jest strasznie rażący różowy

bergenia wylądowała między hostami

Obrazekt

a na tyłach domu znalazłam następną niespodziankę

Obrazek

i moja nowa krzewuszka

Obrazek
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jak się sprawdzi ten tani sklep internetowy daj namiary, bo wiesz jak to bywa....różniście...no ale roślin Tobie przybyło...super.....róża od mamy przepiękna ;:138
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalas sobie rade z tymi kartonami? Nie zabily Cie :;230 Kurcze zapomnialam jeszcze, bo mialam Ci wykopac malutka rozyczke, bo okazala sie zolta a wiesz ze mi zolte, to na nic :wink: no nic nastepnym razom, po urlopie Ci Ukopie ... moze w miedzy czasie ktoras inna niespodzianka sie rozkwitnie i nie bedzie pasic.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajne łupy upolowałas ;:163

Jak tam praca ?
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

haszka jeszcze nic nie zamówiłam, ale zrobię to na dniach i dam cynk :D różyczka faktycznie śliczna, aż razi na rabacie między innymi różyczkami, bo dwie inne to miniaturki i ich kolory nie są jednak tak intensywne
Jule moje auto wyglądało jak auto beduina ile ja miałam sprzątania, ziemia mi się powysypywała, ale nic było warto
Agatka praca ok , ale dobija mnie to wstawanie odzwyczaiłam się jak jestem w domu to nie chce mi się iść :;230 no ale jak już pójdę to jakoś leci, wiesz ja nie jestem ludziem lubiącym pracę :;230 ale na razie trza

a to jeszcze zdjątko mojej łaciatej daturki od Jule z której szczególnie jestem zadowolona (uwielbiam łaciate liście) Obrazek

powiedzcie mi czy znacie może tą roślinkę
pozwoliłam sobie uszczypnąć szczepeczkę w Legnicy na osiedlu ;:224 dobrze ,że nikt wtedy w oknie nie siedział, ale tak strasznie mi się spodobała, jest niziutka kolor liści wpada w bordo podobnie trochę jak rosną hosty tylko mniejsza i oczywiście powędrowała na rabatkę z hostami, kurcze jeszcze muszę dokupić tych żurawek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”