Róże Annes-i love:) część 2
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Annes-i love:) część 2
Aniu, ja się cieszę , że zamawiasz marketankę. Będziemy sprawdzać jak rosną na wiosnę. Koniecznie muszę zmusić żażę żeby się odezwała na forum. Już mi się to kiedyś udało. Jest to przemiła osoba. Bardzo wrażliwa na piękno i umie dobierać roślinki i kolory w ogrodzie. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju wysłałam na pv do Gosi zamówienie na Pashmine,podobna do Edena ....no cudo...poczekamy,zobaczymy jak będzie się sprawować w naszych polskich klimatach
Napisałam na pv do żaży z prośbą o przesłanie fotek tej pięknotki.Czekam ... 

- majka411
Annes, sprawdz ostatnie 2 strony jej wątku, ona mi podawała namiar gdzie mogę ogladać jej zdjęcia - to chyba było "album"
W jej watku nie widzisz zdjęć tej marketanki ?
W jej watku nie widzisz zdjęć tej marketanki ?
- Annes 77
Maju no nie widzę mam tylko napisane obrazek i na tym się kończy ....a w albumie markietanka nie podpisana chyba?,....albo ja ślepa 

- majka411
Aniu, sprawdzałm przed chwilą. Też nie mam zdjeć tylko obrazki. A w albumie nie ma zdjecia marketanki.
Pokasowane, uwierz mi całe forum żyło tą różą. Jezeli się odezwie do Ciebie to poproś o informacje dlaczego tak się dzieje.
Pokasowane, uwierz mi całe forum żyło tą różą. Jezeli się odezwie do Ciebie to poproś o informacje dlaczego tak się dzieje.

- majka411
Aniu, jednak jeszcze raz popatrzyłam w abumie żaży - jest 2 razy ta marketanka
zdjęcie nr 73 i na zdjęciu 93 - trzy róże razem , ale słabo widać szczegóły.
zdjęcie nr 73 i na zdjęciu 93 - trzy róże razem , ale słabo widać szczegóły.
- Annes 77
Maju ta marketanka to śnić mi się po nocach będzie:) Dzięki za podpowiedź.....zaraz obejrzę:)Na hmf ładnie się przedstawia.
- majka411
Aniu, no pewnie, że tak.
Zauważ, że u żaży jest ona w ogrodzie chyba od 2009 roku. Jak się cieszę,

Zauważ, że u żaży jest ona w ogrodzie chyba od 2009 roku. Jak się cieszę,

- majka411
Aniu, witaj z działeczki
Piękne okazy prezentujesz.
Wcale się nie dziwię, że się zakochałaś w My Girl . Ładny kolor kwiatów, podobno one mają płatki ułożone w kuleczki ?
Wszystkie cudne, a moją uwagę przyciągnęła Octavia Hill. Już kiedyś mnie oczarowała ta róża.
Muszę poczytać o niej. Słonko świeci pięknie, nasze kochane różyczki bardzo zadowolone

Piękne okazy prezentujesz.

Wcale się nie dziwię, że się zakochałaś w My Girl . Ładny kolor kwiatów, podobno one mają płatki ułożone w kuleczki ?
Wszystkie cudne, a moją uwagę przyciągnęła Octavia Hill. Już kiedyś mnie oczarowała ta róża.
Muszę poczytać o niej. Słonko świeci pięknie, nasze kochane różyczki bardzo zadowolone

- Annes 77
Witaj Maju....
Ale Ci dobrze,u Ciebie słonko? U mnie wieje,zachmurzone niebo,siedzę w domku.
My Girl jest warta zachodu,ładnie przezimowała,drugie kwitnienie bogatsze w kwiaty,kolor kremowy,a kwiaty duże i pełne,liście ciemnozielone bez oznak chorób. Kupiłam ją na jesieni 2010,to jej pierwszy rok,zobaczymy po zimie jak będzie się sprawować.Na razie oceniam ją na szóstkę
Octavia jest ładną różą,ale mnie nie zachwyciła,żebym mogła o niej mówić"och" i "ach"....
Jest zdrowa,kwiatki mają różowy kolorek,no nie wiem....muszę się do niej przekonać...

My Girl jest warta zachodu,ładnie przezimowała,drugie kwitnienie bogatsze w kwiaty,kolor kremowy,a kwiaty duże i pełne,liście ciemnozielone bez oznak chorób. Kupiłam ją na jesieni 2010,to jej pierwszy rok,zobaczymy po zimie jak będzie się sprawować.Na razie oceniam ją na szóstkę

Octavia jest ładną różą,ale mnie nie zachwyciła,żebym mogła o niej mówić"och" i "ach"....
Jest zdrowa,kwiatki mają różowy kolorek,no nie wiem....muszę się do niej przekonać...

- majka411
Aniu, to przykro, że nie masz słonka. Pewnie tu też się pogoda zmieni lada dzień.
My Girl - na pewno warto ją kupić. Tylko muszę najpierw znaleść miejsce na te które zamówiłam hihi..hi.
Jestem zwrokowcem. jak widzę ładny kwiat to już mnie bierze. To błąd.
Najlepszy przykład z Octavią Hill. Zdjęcie kwiata piękne, ale Ty widząc ją jak rośnie nie czujesz tych emocji co ja. Takie błędy popełniałam do ubiegłego roku. Kupowałam w amoku, bo widziałam ładny kwiat, a po pierwszym sezonie
.
Teraz już umiem się zmobilizować i odejść nie kupując - oczywiście róży.
My Girl - na pewno warto ją kupić. Tylko muszę najpierw znaleść miejsce na te które zamówiłam hihi..hi.
Jestem zwrokowcem. jak widzę ładny kwiat to już mnie bierze. To błąd.
Najlepszy przykład z Octavią Hill. Zdjęcie kwiata piękne, ale Ty widząc ją jak rośnie nie czujesz tych emocji co ja. Takie błędy popełniałam do ubiegłego roku. Kupowałam w amoku, bo widziałam ładny kwiat, a po pierwszym sezonie

Teraz już umiem się zmobilizować i odejść nie kupując - oczywiście róży.

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, My Girl cudna, czy ona u Ciebie choruje? Widać, ze kwitnie obficie i ma piękny kolor
Piękne zdjęcie Lavender Dream, po mistrzowsku ujęłaś delikatność kwiatów.
Midsummer ma ładniutki kolor.

Piękne zdjęcie Lavender Dream, po mistrzowsku ujęłaś delikatność kwiatów.
Midsummer ma ładniutki kolor.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Annes, pięknie Ci rośnie Octavia, już powtarza kwitnienie?
Moją przesadziłam kilka dni temu
i zrzuciła wszystkie liście 
Moją przesadziłam kilka dni temu

- Annes 77
Maju pogoda u nas dalej nieciekawa,pochmurno i brzydko,ochłodziło się dosyć mocno.
Ja tak samo się zachowuje,jak widzę piękny kwiat to zakochuję się bez pamięci,a potem żałuję,że nie przypatrzyłam się dokładnie jak się zachowuje dana róża u innych...
Anetko My Girl jest bardzo zdrową różą jak na razie,ma cudowny kremowy kolor,piękne kwiaty,które rozwijają się powoli przez co możesz obserwować jak się rozwija od pąka aż po cudowny,duży kwiat:) Polecam,jest bardzo żywotna:)
Aniu Octavia ma ładny kolorek i jest zdrowa,liście nie są atakowane przez czarną plamistość,ja swoich nie przesadzam teraz ,jeśli już to na jesień
Ja tak samo się zachowuje,jak widzę piękny kwiat to zakochuję się bez pamięci,a potem żałuję,że nie przypatrzyłam się dokładnie jak się zachowuje dana róża u innych...
Anetko My Girl jest bardzo zdrową różą jak na razie,ma cudowny kremowy kolor,piękne kwiaty,które rozwijają się powoli przez co możesz obserwować jak się rozwija od pąka aż po cudowny,duży kwiat:) Polecam,jest bardzo żywotna:)
Aniu Octavia ma ładny kolorek i jest zdrowa,liście nie są atakowane przez czarną plamistość,ja swoich nie przesadzam teraz ,jeśli już to na jesień